Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה ברכב חונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בני נסע בלילה במורד רחוב, ראה נהג ברכב חונה עם דלת פתוחה לכיוון הכביש, הוא סינן לו עם אורות, ראה שהנהג נוגע בדלת אך במקום לסגור הוא פתח יותר ולכן בני לא הספיק לעצור או לסטות (הרחוב צר וחנו מכוניות משני הצדדים ). בקצה הדלת של הרכב החונה יש פגיעה קטנה אך אצלנו הפגיעה יותר רצינית. הנהג השני צעק על בני והאשים אותו ובקש 200 שקל לתיקון. בסוף מסרו אחד לשני מספרי טלפון בלבד והם אמורים להתקשר אלינו לגבי הסכום המדוייק. לעניות דעתי בני לא אשם אלא להיפך, ולכן שאלתי היא מי באמת אשם ואם אני צודק מה עלי לעשות?

תודה

יעקב

פורסם

האשם המלא הוא בבנך - והתשובה לשאלה למה הוא אשם היא, שהנתיב שלו לא היה פנוי ובמקום להאט הוא "היבהב" עם האורות. שהרי הדלת לא נפתחה פתאום, אלא, בנך ראה אותה פתוחה - אבל חשב שבעל הרכב יסגור אותה!!!

להבא שישתמש ברגל (ברקס) במקום ביד ("היבהוב").

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
האשם המלא הוא בבנך - והתשובה לשאלה למה הוא אשם היא, שהנתיב שלו לא היה פנוי ובמקום להאט הוא "היבהב" עם האורות. שהרי הדלת לא נפתחה פתאום, אלא, בנך ראה אותה פתוחה - אבל חשב שבעל הרכב יסגור אותה!!!

להבא שישתמש ברגל (ברקס) במקום ביד ("היבהוב").

ברוך הבא לפורום!

אני לא כל כך בטוח שהפרשנות שלך נכונה. מי שיצר את המפגע ואת ההפרעה בכביש הוא פותח הדלת. אפשר לקביל זאת למישהו שמנסה לקחת זכות קדימה אשר שייכת לך, אתה מהבהב לו והוא נכנס (ופה זה לא אירופה שהיבהוב באורות פירושו אתה יכול להיכנס ראיתי אותך) למרות שהבהבת לו באורות.

אני דווקא נוטה לחשוב שהצד השני אשם יותר, הוא יצר את ההפרעה בכביש. אולי יש רשלנות תורמת מצד הבן שראה את הדלת החצי פתוחה ולא האט, ועדיין.

לדעתי שווה לפנות לסוכן הביטוח ולשאול אותו לגבי הסוגיה, אין פה שחור ולבן (לפחות למיטב הבנתי).

גיא

פורסם

ברוך הנמצא בפורום

אני חושב שאתה טועה כי אינך מבין את התמונה במלואה - הכביש לא היה פנוי - מי קבע שלרכב של הבן יש זכות קדימה (אתה נתת את הדוגמא של הצומת).

אם המפגע היה ילד קטן שעומד באמצע הכביש (או אפילו נכה אשר לוקח לו זמן רב להיכנס לרכב) - והיית מהבהב לו - והוא היה עושה תנועה שאתה מפרש כפינוי הכביש - האם הפגיעה בו היא באשמתך או באשמתו!! (ונתעלם כרגע מהאחריות המוחלטת המוטלת על נהג עפ"י החוק).

כשאתה נוסע בכביש שאינו פנוי עליך להאט - ואף לעצור!!

במקרה שלפנינו שיקול הדעת המוטעה של הבן גרם (למזלנו) רק לנזק כספי !!!

פורסם

בכל תאונה כמו בכל חתונה יש חתן ויש כלה.

הבן שלך אשם בכך שהוא צריך לנסוע תמיד בידיעה שיכול להיות שמישהו יפתח את הדלת (כלומר מספיק רחוק מהמכוניות החונות)

הנהג הנפגע אשם בכך שראה את בנך מגיע ולא חשב לחכות רגע.

עפ"י המקובל הבן שלך אשם כי הוא היה צריך להיות מוכן לפתיחת הדלת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בכל תאונה כמו בכל חתונה יש חתן ויש כלה.

הבן שלך אשם בכך שהוא צריך לנסוע תמיד בידיעה שיכול להיות שמישהו יפתח את הדלת (כלומר מספיק רחוק מהמכוניות החונות)

הנהג הנפגע אשם בכך שראה את בנך מגיע ולא חשב לחכות רגע.

עפ"י המקובל הבן שלך אשם כי הוא היה צריך להיות מוכן לפתיחת הדלת.

זה לא תמיד נכון.

במידה ומישהו פותח עליך דלת שאתה קרוב שאין באפשרותך לעצור זה נכון.

אך פה נאמר שהבן ראה את הדלת פתוחה מרחוק, ולפי התיאור אני מבין שהוא נסע בכביש עירוני ואפילו ברחוב קטן, לכן לפי המהירות החוקית הוא היה יכול (וצריך) לעצור.

אין ספק שגם הנהג שפותח את הדלק אשם, הבעיה היא שהוא היה עם הדלת פתוחה מספיק זמן שהבן יוכל לעצור\להאט למהירות של כמעט עצירה.

אני חושב שבאמת רק סוכן ביטוח או עו"ד לענייני תעבורה יוכל לענות לך יעקב.

בהצלחה, ותגיד תודה שזה עלה באמת רק בנזק כספי בלבד.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

אני הייתי מחכה לטלפון מהבחור שבנך פגע בדלת מכוניתו

ישר בתחילת השיחה הייתי מודיע לו שלך נגרם נזק יותר כבד (כפי שציינת),

ושאם ברוב חוצפתו הוא עוד יעיז לדרוש ממך כסף, אתה תגיש תביעה נגדו, שבה בנך יטען שהנ"ל פתח את הדלת בפתאומיות ללא תשומת לב למהלך התנועה בכביש ולרכב המתקרב לעברו, ובתביעה אתה תדרוש פיצוי כספי מלא על כל הנזק שנגרם לרכבך פלוס הוצאות עורך דין ובית משפט.

סה"כ אדם שבמקום התאונה מבקש סכום מסויים של כסף הוא נוכל בעיניי ונוכל כזה בד"כ ירצה להמנע מבית משפט.

אם הוא עומד על שלו- קח אותו לבית משפט. תגיש אתה תביעה נגדו.

אין כאן שחור או לבן, הכל תלוי ברושם שבינך יעשה, ובכישרון עורך הדין שלך. {ולדעתי אם אתה תאשים אותו (תגיש את התביעה ולא הוא), זה יתן לך עד כמה נקודות זכות בבית המשפט.} דעתי האישית.

בהצלחה.

-ארז-

פורסם

אנשים - האיש ביקש 200 ש"ח !!!!

200 ש"ח בעבור תאונה באשמת הצד השני היא מציאה - הרי עו"ד יעלה לפחות 1000$ - וזה רק למספר דיונים מועט.

הכי פשוט לשלם לו את הסכום שהוא דורש, בצדק, ולהחתימו על מסמך לפיו אין לו דרישות נוספות בגין התאונה הנ"ל, או לחלופין להפעיל את הביטוח, שהרי בכל מקרה נדרש תיקון הנזק (של שני הרכבים) וההשתתפות העצמית מכסה את כל הנפגעים בתאונה.

פורסם

יכול להיות שהאיש בכוונה תחילה פתח את הדלת על בנך על מנת שיוכל להאשים אותו בתאונה וכך להוציא מימנו כסף ?

על תאונה אחרת שעשה או סתם על מנת שיוציא כסף ?

ירון, אל תיתן עצות כאלו אם אתה לא יודע את כל הסיפור, יכול להיות שיש עוד דברים שאנו לא יודעים עליהם שמשנים הכל.

תיזהר בתגובותיך.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

למה להזהר - האיש סיפר את עובדות המקרה - ועל פי העובדות אין ספק על מי מוטלת האשמה.

הדלת של הרכב היתה פתוחה - עוד בטרם הגיעה הבן לכיוונה. מכאן שלא משנה מה חשב האיש או מה רצה (בכל מקרה זה אינו מקרה רצח כך שהכוונה אינה משנה).

מעבר לכך - האם יש מישהו שמוכן שדלת רכבו תיפגע תמורת 200 ש"ח ??!!

חוץ מזה באמת ייתכן ויש דברים נוספים שאנחנו לא יודעים - כמו, אולי הוא בעצם הרוצח של ארלוזרוב.....

פורסם

נשמע כאילו הוא ניצל את העובדה שברכב היה ילד - ולכן הוא התנפל עליו ודרש את הכסף.

לעניות דעתי האשמה אמנם נופלת על שני הצדדים, אך בעיקר על פותח הדלת,

ואין המקרה הזה שווה לילד קופץ לכביש או לאדם עומד על הכביש..

כשאדם פותח את הדלת לצאת מהאוטו הוא חייב לבדוק קודם לכן כי הדרך פנויה.

(לפחות ככה אמר לי המורה נהיגה שלי בזמנו.. :roll:)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

:shock:

אני לא מבין אותכם.

אני חונה לי בנחת בצורה חוקית ברחוב. מסתכל אחורה, רואה שאף אחד לא מגיע.

פותח את הדלת כדי לצאת מהרכב עומד לצאת כאשר מישהו מגיח במהירות 70 קמ"ש מעבר לפינה ומוריד לי את הדלת.

מה עשיתי רע?

פורסם

לפי התאונה הוא לא הגיח ב70 קמ"ש שכן היה מעיף לו את הדלת לקיבינימאט....

ככה שאם הוא ממש עצר על הדלת...זה אומר שהוא היה במהירות סבירה לחלוטין

וזה אומר ש"אתה" לא הסתכלת מספיק טוב אחורה....חובת האחריות להזהר ולא ליצור הפרעה מסכנת לתנועה חלה עליך כפותח הדלת, ולדעתי רק באם תוכיח שהרכב הפוגע לא קיים את אחד מכללי הזהירות הנחוצים בהתאם לדרך...תצליח להאשים אותו..

קיצר אני לא הייתי משלם לו שקל בודד ולא 5 אגורות....

שילך למשפט נראה אותו גבר גבר

• תוכן חדש...