Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוטים בחלומות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

גם דוויד קופרפילד עשה קסמים נפלאים, שמבחינתי זה הדבר האמיתי, אבל מה? הוא מודה שזה בסה"כ אשלייה. כניראה שלרב שלך גם יש טריקים בשרוול.

פותח השרשור,

אני לא יודע אם זה כ"כ קשור, אבל יש לי חבר שלפני כמה שנים התחיל לסבול ללא שום סיבה ממשית, מדיכאון היסטרי. וכשאני אומר דיכאון, אני לא מתכוון לסתם דיכדוך, אלא על בכי במיטה, אי יציאה מהחדר למשך ימים, הפרעות אכילה, ודיבורים על התאבדות.

הוא היה הולך לבעלי מקצוע,שלא עזרו במיוחד, עד שהוא פגש פסיכיטאר מסויים שגילה(לא יודע באיזה צורה) על אי סדירות רצינית בהפרשת הורמונים שונים במוח(דופמין בין היתר). הרופא הביא לו כדורים שמווסתים לו את ההורמונים, והיום הוא חי את חיי היום יום בצורה טובה לגמרי.

לדעתי שווה לבדוק את הכיוון הזה, לא חושב שיש מה להפסיד.

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
  • תגובות 212
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני בטוח שלבעיה המשותפת שלך ושל חברתך יש סיבה הגיונית שהקשר בינה לבין הדת מקרית לחלוטין, ממליץ לשניכם ללכת לפסיכיאטר בעניין, הדמות הקבועה יכולה לבוא מדבר ששניכם עוברים במהלך היום.

Miata ND2

פורסם

אגב סיפורים על רבנים, חבר טוב שלי עבד כרב בכלא מסויים שיושבים בו עבריינים כבדים.

הם סיפרו לו שהם הולכים לאיזה רב\מקובל גדול (אני בטוח כולם פה שמעו עליו) והוא עושה

להם תיקון לנשמה (תלוי על מה הם יושבים) תמורת סכום סמלי של 60,000 ש"ח וצפונה.

הוא התקשר לוודא שאכן ככה מתנהלים הדברים ובאמת כך היה, הוא סיפר להם סיפור שהוא

יושב על רצח או משהו כזה והם נקבו באיזה סכום וכשהוא סיפר להם שהוא הרב של המקום

ושפסיקו לגנוב את האסירים הם ניתקו לו.

אני אישית, מתרחק מרבנים שדורשים כסף, יש כאלו שהם צדיקים שלא מבקשים גרוש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
אני בטוח שלבעיה המשותפת שלך ושל חברתך יש סיבה הגיונית שהקשר בינה לבין הדת מקרית לחלוטין, ממליץ לשניכם ללכת לפסיכיאטר בעניין, הדמות הקבועה יכולה לבוא מדבר ששניכם עוברים במהלך היום.

הגיוני שזה באמת דמות דמיונית שמבוססת על משהו ששניכם מכירים. לפני שהייתם בקשר לא היו לך סיוטים כאלה ולה היו? כנראה זה על מישהו או משהו שאתם עושים או רואים שניכם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אגב סיפורים על רבנים, חבר טוב שלי עבד כרב בכלא מסויים שיושבים בו עבריינים כבדים.

הם סיפרו לו שהם הולכים לאיזה רב\מקובל גדול (אני בטוח כולם פה שמעו עליו) והוא עושה

להם תיקון לנשמה (תלוי על מה הם יושבים) תמורת סכום סמלי של 60,000 ש"ח וצפונה.

הוא התקשר לוודא שאכן ככה מתנהלים הדברים ובאמת כך היה, הוא סיפר להם סיפור שהוא

יושב על רצח או משהו כזה והם נקבו באיזה סכום וכשהוא סיפר להם שהוא הרב של המקום

ושפסיקו לגנוב את האסירים הם ניתקו לו.

אני אישית, מתרחק מרבנים שדורשים כסף, יש כאלו שהם צדיקים שלא מבקשים גרוש.

מה הם 60 אלף שח תמורת חרטוט איכותי? כסף כיס

פורסם

אני בחור דתי ואני אומר לך חד משמעית רב שלוקח כסף זה לא רב, אם אתה רוצה לתרום לו אז בכיף אבל בשביל לקבל ברכה/ עזרה/יעוץ אני חושב שאם התורה נמצאת בו הוא לא אמור לקחת כסף על עזרה לזולת.

אם אתה מכיר את הרב זמיר כהן ותרצה לדבר איתו אני ישלח לך בודעה פרטית את המספר שלו בשמחה.

פורסם

אז אחד מהמשפחה שלי היה אצל רב כזה, המפורסם ביותר לדעתי.

הרב ידע איפה אחד האנשים עובד ואפילו באיזה תפקיד (ומדובר במקום מאוד נכבה לציבור נגיד את זה כך), בשאר הדברים של המשפחה קשקש שטויות. בכל מקרה חוץ מהתפקיד ומקום העבודה גם שגה בעניינו.

אחרי כמה שנים התגלה שאחד הבכירים במקום העבודה היה מקורב של אותו הרב (והוא כנראה הדליף).

אם היה אמת בדברים האלה כנראה שהעולם או לפחות ישראל הייתה שונה.

נוו את המציאות אתם כבר יודעים.

בהצלחה למאמינים.

נ.ב - לא נראה לי הגיוני שרב יותר חזק מאבותינו, מלכינו, ניבאנו בתקופת התורה, ולא רוצה לומר לכם לפי התורה מה זה אומר על אותם "בעלי מקצוע".

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

בתור אתאיסט,גם לי יצא לחוות סיוטים,וחלומות חוזרים עם אותן דמויות.

סביר להניח שזה משהו פסיכולוגי שמשפיע עליך ועל חברה שלך,דברים שבתת מודע שלך קיימים אך אינך מודע להם.

פחות סביר שזה שדים ורוחות.

עצה מכל הלב,שכח מרבנים לך לפסיכולוג.

ואומנם ציינת שהיית אצל פסיכולוג,כמו עם מוסכים,יש טובים ויש טובים פחות.

אין להסיק מניסיון עם אחד או שניים על הכלל,חפש אחד מומלץ.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
תפנה לצביפר ותבקש ממנו נשק נגד DEW.

כשיוזר ותיק ואיש מקצוע מכובד יורה תשובה כזאת מהמותן תוך שלוש דקות מרגע פתיחת השרשור, אני יודע שכל שנותיי בפורום לא היו לשווא. ספריאל, ריגשת.

ובתשובה לפות"ש - האם ניסית במהלך התקופה שאתה מתאר לשחק עם לו"ז השינה שלך? אני למשל סבלתי ממיגרנות וכאבי ראש תכופים מאז שאני זוכר את עצמי ועד שנות ה-20 המוקדמות, וזה עלה לי ולהוריי בלא מעט עצבים וכסף (שלא בדיוק היה, אבל כל ה"מומחים" היו צריכים להתפרנס ממשהו). רצה הגורל ועברתי לגור במדינה שהולכת לישון מאוחר ומתחילה לעבוד מאוחר, ושם גיליתי במקרה שאם אני ישן ארבע שעות פעמיים ביום ולא שמונה רצוף אני מתפקד הרבה יותר טוב. עם השנים ליטשתי את השיטה הזאת עד לרמה של יקיצה טבעית בהתאם לזמן בו עליי לקום לעבודה/לימודים, וכאבי הראש נעלמו כמעט כליל.

ושאלה מיותרת אני מניח, אבל ליתר בטחון - במעבדת שינה כבר ביקרת? סרקו לך את גלי המוח בזמן שחלמת את הסיוטים האלה ועדיין לא גילו כלום?

פורסם
אני לא מאמין שאני כותב את השורות האלה.

אני סובל מסיוטים בערך מאז שאני זוכר את עצמי, במהלך השנים היו המון חלומות חוזרים וחלומות בהמשכים. במהלך השנים הצלחתי לפתח את היכולת לא לזכור שום דבר ממה שאני חולם. בשנים האחרונות הסיוטים מגיעים לכמה חודשים כל בערך חצי שנה, מביאים אותי לסף קריסה מחוסר שינה ואז עוזבים. במהלך השנים יצא לי הלתייעץ עם לא מעט בעלי מקצוע, פסיכולוגים, נוירולוגים, פסיכיאטרים ואף אחד מהם לא הצליח להגיע לשום מסקנה.

אחרי שהתייאשתי מהרפואה הקונבציונלית, לא מזמן התברר שלי ולבת זוג שלי מופיעה אותה דמות בסיוטים. היא חולמת אותה מספר שנים, אצלי היא יחסית חדשה. לא מזמן היא הייתה אצל איש קבלה ומצאה תמונה של הדמות המדוברת באחד הספרים אצלו. הוא סיפר לה שמדובר בשד חזק אבל סרב לתת פרטים בטענה שהיא עדיין לא מוכנה לשמוע אותם. אחרי שחיטטתי קצת על הבחור באינטרנט הוא עושה רושם של שרלטן.

חשוב לי לציין שאף פעם לא דיברנו על הסיוטים שלנו, פעם ראשונה שדיברנו על הנושא הייתה היום בבוקר.

אף פעם לא חשבתי שאני אפנה לכיוון הזה, שנינו לא מאמינים גדולים. אני מאמין שיש רבנים שעוזרים בנושאים האלה, ואני מאוד אשמח אם תעזרו בהכוונה לאחד כזה.

לפני כמה שנים, ביקרתי עובד שלי שנפצע.

אמא שלו היא מתקשרת. עד שהגעתי אליו הייתי בטוח שזה שטות מוחלטת.

ברגע שהיא נכנסה לבית, הסתכלה עלי והתחילה לדבר, הייתי צריך לחפש את הלסת ברצפה.

היא ירתה את כל קורות החיים שלי בסדר מופתי, כולל אירועים שקורים בשבועות אלו ממש (!).

אם תרצה, אני אחפש לך את מס' הטלפון שלה, אולי היא תוכל לעזור.

פורסם
לא מזמן התברר שלי ולבת זוג שלי מופיעה אותה דמות בסיוטים

חשבת שאולי מדובר בגורם סביבתי, כמו דליפת חומר רעיל כלשהו בסביבה? אני יודע שזה נשמע תמוה, אבל לפני שאתה פונה ללוכדי שדים/רבנים/סיזאר מילן, ניסית לשאול את אחד השכנים, אולי גם הם או/וילדיהם סובלים מתופעה דומה?

אם אתם הולכים לישון כמה ימים במקום אחר (אצל הורים/חברים, או אפילו שוכרים חדר בבית מלון), התופעה נעלמת?

עצה מכל הלב,שכח מרבנים לך לפסיכולוג.

ואומנם ציינת שהיית אצל פסיכולוג,כמו עם מוסכים,יש טובים ויש טובים פחות.

אין להסיק מניסיון עם אחד או שניים על הכלל,חפש אחד מומלץ.

מרבית הפסיכולוגים שיצא לי להתקל בהם, לא יותר אמינים ממגדת עתידות.

פסיכולוג ממוצע שווה בעיני לאסטרולוג.

ואם הוא כן אומר לך דברים הגיוניים, זה לרוב אותם דברים שיכולת גם ככה לשמוע ממשפחה או חברים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לא הבנתי בת הזוג שלך חלמה על הדמות הזאת הסיוטים עוד לפני שהכרתם? ועכשיו אתה חולם על אותה הדמות? פיזדץ...

לשנינו יש סיוטים מילדות, הדמות הזאת מופיעה אצלה מילדות. אצלי היא הופיעה פעם ראשונה השבוע.

תעשה לי טובה...

פות"ש, אני במקומך לא הייתי הולך לכיוון הדתי. יאכילו אותך במה שאתה רוצה לשמוע ואתה גם תשלם על זה לא מעט כסף.

אני חושב שכדאי לחזור לתחום הרפואי (פסיכולוג). יש מצב שמלווה אותך חרדה כלשהי או משהו שמעיק עליך באופן קבוע.

לשמחתי האיבר הסקפטי אצלי עדיין פעיל. ובדבר תחום הרפואה הקלאסי כבר ניסיתי אותו, אין שם תשובות בשבילי.

וד"א - הבחור מספר שמדובר בעניין בתדירות נמוכה מאד, כך שנשאלת השאלה אם בכלל מצריך התעסקות.

נשאלת השאלה אם בכלל היית בנעליים שלי שאתה יכול להגיד דבר כזה. אני לא אלעה בפרטים ודוגמאות מיותרות, בתקופות סיוטים הרדמות באוטובוס תמיד נגמרת בברך/אגרוף לתוך המושב לפני או לרגל של זה שיושב לידי. עכשיו לך תסביר לבן אדם שהיה לך סיוט כשזה חזר על עצמו פעם שניה אחרי רבע שעה. אני כבר שנים לא ישן באוטובוסים.

גם דוויד קופרפילד עשה קסמים נפלאים, שמבחינתי זה הדבר האמיתי, אבל מה? הוא מודה שזה בסה"כ אשלייה. כניראה שלרב שלך גם יש טריקים בשרוול.

פותח השרשור,

אני לא יודע אם זה כ"כ קשור, אבל יש לי חבר שלפני כמה שנים התחיל לסבול ללא שום סיבה ממשית, מדיכאון היסטרי. וכשאני אומר דיכאון, אני לא מתכוון לסתם דיכדוך, אלא על בכי במיטה, אי יציאה מהחדר למשך ימים, הפרעות אכילה, ודיבורים על התאבדות.

הוא היה הולך לבעלי מקצוע,שלא עזרו במיוחד, עד שהוא פגש פסיכיטאר מסויים שגילה(לא יודע באיזה צורה) על אי סדירות רצינית בהפרשת הורמונים שונים במוח(דופמין בין היתר). הרופא הביא לו כדורים שמווסתים לו את ההורמונים, והיום הוא חי את חיי היום יום בצורה טובה לגמרי.

לדעתי שווה לבדוק את הכיוון הזה, לא חושב שיש מה להפסיד.

אולי זה רק אני אבל זה נראה שחלק מהמגיבים פה קיבלו את הרושם שקמתי בוקר אחד והחלטתי ששדים ורוחות רודפים אותי אז אני חייב ברכה של רב. אני מודע לזה בסופו של דבר מרבית הסיכויים שמדובר בבעיות תפקודיות במח או קושי פסיכולוגי. אני סה"כ הופתעתי שיש סמיכות בין חלומות שלי לבת זוג שלי ושהדווקא הדמות ששנינו חלמנו עליה - זאת שמופיעה אצלה מילדות מופיעה בספר. יותר מזה, בשנים האחרונות ברוב ההופעות שלו אצלה הוא חורט אותיות לא מובנות על הרצפה, בידיוק אותן האותיות היו רשומות בספר ליד התמונה של הדמות.

אני לא מאמין בזה, אבל אני לא יהיר ברמה של לפסול את הכיוון הזה על הסף. ייתכן שאני טועה, לא שולל, סה"כ רוצה לחקור עוד כיוון. כי הכיוון של "לך לפסיכולוג" כבר מיציתי.

הגיוני שזה באמת דמות דמיונית שמבוססת על משהו ששניכם מכירים. לפני שהייתם בקשר לא היו לך סיוטים כאלה ולה היו? כנראה זה על מישהו או משהו שאתם עושים או רואים שניכם.

הסדרי יום שלנו שונים לחלוטין ומתקיימים מול אנשים שונים. שנינו לומדים ועובדים, אנחנו נפגשים בערב יושבים קצת ביחד והולכים לישון. אין לנו דמויות משותפות במהלך היום.

פורסם (נערך)

ובתשובה לפות"ש - האם ניסית במהלך התקופה שאתה מתאר לשחק עם לו"ז השינה שלך?

ושאלה מיותרת אני מניח, אבל ליתר בטחון - במעבדת שינה כבר ביקרת? סרקו לך את גלי המוח בזמן שחלמת את הסיוטים האלה ועדיין לא גילו כלום?

ניסיתי, המסקנה היחידה שהגעתי אליה היא שבמהלך היום גם אם אני בחושך מוחלט הסיוטים מאוד נדירים ויותר אקראיים. כלומר אין חלומות חוזרים ואין חלומות בהמשכים, בטח שלא כאלה שממשיכים מאותה הנקודה ברגע שאני נרדם שוב.

לגבי מעבדת שינה, במהלך השנים קיבלתי עשרות הפניות וביטלתי את כל התורים. כל המפנים אמרו שאין טעם ללכת למעבדת שינה אם לא יהיה לך סיוט באותו לילה, ותמיד, כמו חוק, בערך שבוע לפני התור מפסיקים הסיוטים וממשיכים כמה לילות אחרי התאריך של התור. שכן, זה מחזק את הדעה שמדובר במשהו שקשור למצב נפשי.

לפני כמה שנים, ביקרתי עובד שלי שנפצע.

אמא שלו היא מתקשרת. עד שהגעתי אליו הייתי בטוח שזה שטות מוחלטת.

ברגע שהיא נכנסה לבית, הסתכלה עלי והתחילה לדבר, הייתי צריך לחפש את הלסת ברצפה.

היא ירתה את כל קורות החיים שלי בסדר מופתי, כולל אירועים שקורים בשבועות אלו ממש (!).

אם תרצה, אני אחפש לך את מס' הטלפון שלה, אולי היא תוכל לעזור.

אני מאוד אשמח לקבל מספר טלפון.

חשבת שאולי מדובר בגורם סביבתי, כמו דליפת חומר רעיל כלשהו בסביבה? אני יודע שזה נשמע תמוה, אבל לפני שאתה פונה ללוכדי שדים/רבנים/סיזאר מילן, ניסית לשאול את אחד השכנים, אולי גם הם או/וילדיהם סובלים מתופעה דומה?

אם אתם הולכים לישון כמה ימים במקום אחר (אצל הורים/חברים, או אפילו שוכרים חדר בבית מלון), התופעה נעלמת?

מרבית הפסיכולוגים שיצא לי להתקל בהם, לא יותר אמינים ממגדת עתידות.

פסיכולוג ממוצע שווה בעיני לאסטרולוג.

ואם הוא כן אומר לך דברים הגיוניים, זה לרוב אותם דברים שיכולת גם ככה לשמוע ממשפחה או חברים.

חשבתי על כל זה, הסיוטים מופיעים בכל מקום שאני ישן בו. בדירה של ההורים, בפנימיה שהייתי בה, אצל בנות זוג, מלונות, אוטובוסים, רכבות.

+1 לגבי הפסיכולוגים.

ושוב, אני מאוד סקפטי לגבי הכיוון הזה, אבל לא הסקפטיות שלי ולא שלכם תקבע את העובדות בשטח. ייתכן שאנחנו טועים, לדעתי זאת יהירות לשמה לפסול על הסף את האפשרות שהאמת היא שונה ממה שאנחנו מאמינים בו.

עריכה אחרונה על ידי kookoo
פורסם
לשנינו יש סיוטים מילדות, הדמות הזאת מופיעה אצלה מילדות. אצלי היא הופיעה פעם ראשונה השבוע.

אולי זה רק אני אבל זה נראה שחלק מהמגיבים פה קיבלו את הרושם שקמתי בוקר אחד והחלטתי ששדים ורוחות רודפים אותי אז אני חייב ברכה של רב. אני מודע לזה בסופו של דבר מרבית הסיכויים שמדובר בבעיות תפקודיות במח או קושי פסיכולוגי. אני סה"כ הופתעתי שיש סמיכות בין חלומות שלי לבת זוג שלי ושהדווקא הדמות ששנינו חלמנו עליה - זאת שמופיעה אצלה מילדות מופיעה בספר.

אלו דמויות ארכיטיפיות, והתופעה מוכרת בפסיכולוגיה.

http://en.wikipedia.org/wiki/Incubus

אל תבזבז זמנך על שרלטנים.

אולי תמצא מידע מועיל כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?435023-%D7%99%D7%A9-%D7%9B%D7%90%D7%9F-%D7%A2%D7%95%D7%93-%D7%90%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9E%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%A9%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%A7-%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%94

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...