Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צעדים ראשונים ביבוא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהג לילה, כשאתה אומר "מישהו", למי כוונתך? אנשי תקינה וכדו' שאילולא אישורם, הייבוא יתקע?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקיי חברה, זה מה שיש לי בינתיים:

1. נגיד שדיברתי עם יצרן הסחורה והוא מוכן לספק. דיברתי עם חנויות בארץ והן מוכנות לקנות ממני

2. ייעוץ עם רואה חשבון

3. פתיחת עוסק מורשה או כל סוג עסק אחר בהתאם לייעוץ מרואה החשבון

4. לברר עלויות עם חברת עמילות מכס - דרכם אוכל לדעת לגבי תו תקן ועלויות

שאלות:

1. יש חברות עמילות מכס מומלצות? יש הבדלים במחיר, באיכות השירות בין החברות?

2. המוצר הגיע לארץ, מה קורה מכאן? אפשר לקבל את הצעדים שעלי לעשות על מנת לסיים את התהליך ולקחת את המוצרים?

3. מה הזמן מרגע הגעת המוצרים לארץ ועד שיחרורם אלי?

בואו נצא מנקודת הנחה הכי הכי פשוטה, רק כדי להבין את התהליך. מוצר הכי פשוט שאינו דורש תו תקן, לא מזון. לצורך הדוגמה נגיד שאני מייבא 500 חבילות דפי A4.

תודה רבה.

פורסם

א. למה אתה חושב שנייר A4 לא מחוייב בתקן? רק לעמוד במידה שלו זה כבר דרישה תקנית.

ב. היצרן שדיברת איתו, דיברתם על היקפים? אולי הכמות שהוא מסוגל לספק לך בחודש היא לא כלכלית? אולי הוא עובד עם כמויות גדולות שיקח לך שנה שנתיים לשווק? עלויות החסנה בדקת? מה עם אחריות של היצרן על המוצרים? נותן מלאה? לא נותן?

החנויות בארץ שדיברת איתן, דיברת על היקף סחורה? כמה קונים ממך כל פעם? מינימום? מקסימום? דיברתם על מחיר? איך אתה יודע שתעמוד במחיר הזה? חתמתם על חוזה בלעדיות/ הפצה? מחר הם יגידו לך עזוב אותי ואתה תקוע עם המון סחורה, או יותר גרוע ילכו לייבא בעצמם, אחריות מולם? מחיר מומלץ למוצר? מחיר מינימום?

פורסם
נהג לילה, כשאתה אומר "מישהו", למי כוונתך? אנשי תקינה וכדו' שאילולא אישורם, הייבוא יתקע?

ןאנשי תקינה, מוכסים וכל מי שנמצא בשרשרת.

אני אתן לך דוגמא ישנה שכבר נגמרה. ברזים לגז שנפסלו על ידי המעבדה להידראוליקה נכנסו דרך המעבדה לחש ל שאין לה שום קשר לנושא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

צור קשר עם אופק (FISH) הוא כבר ידריך אותך מה לעשות. שחרור יכול לקחת בין כמה ימים לכמה שבועות, תלוי בנמל, עומס בנמל, מכס ושאר שטויות. קרה לי שמכולה נתקעה איזה שבועיים כי מכס רצו לעשות שיקוף.

פורסם

כמו שרשמתי בתחילת הפוסט, מי שמעוניין בייעוץ\הסבר\עזרה בנושא ייבוא מוזמן לפנות אלי בפרטי.

ברמה העקרונית, ולמרות השם הרע (ובצדק) שיצא לנמלים בארץ דווקא מבחינת מהירות תפעול מכולות אנחנו במצב טוב יחסית למה שקורה שנמלים בעולם.

כיום לדוגמא יש עומס כבד בנמל LAX בקליפורניה ומכולות ממתינות מעל שבועיים לפריקה מהאוניה-בארץ לא קרה לי עד היום שחיכינו מעל 3-4 ימים לפריקה וגם זה מאוד מאוד חריג.

רוב העיכובים בארץ נגרמים דווקא בגלל המכס ולא בגלל הנמל.

אגב, אם עובדים נכון ומתכוננים מראש, אפשר לשחרר מכולה גפ תוך שעתיים שלוש כל עוד לא נתקלים בבעיות בלתי צפויות כגון בדיקות פיזיות או שיקופים ע"י המכס.

פורסם

^

תודה רבה על ההצעה לפנות אליך באופן אישי. ברגע שדברים יהיו באמת יותר קונקרטים ואני אתחיל לקדם עניינים אשמח לפנות אליך.

פורסם

אני רק חייב לומר שעסק צריך להתחיל בצד הלקוח - זיהוי צרכים, איתור פתרון מתאים (בין אם פיתוח, או במקרה זה ייבוא, או כל פתרון אחר), בדיקה כלכלית וכו'. להתחיל בצד הפתרון בסגנון "בא לי לייבא" זה מתכון לכשלון, וסליחה על הבוטות.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מסכים לחלוטין!

זיהית נישה שחסר בה מוצר כל שהוא, אתה רוצה לייבא אותו?

בקש מהיצרן שישלח לך 2 פריטים+מחירון (לרוב FOB)+קובץ אריזה של המוצר, גש איתם לעמיל מכס, הוא יתן לך עלות משוערת של המוצר על המדף אצלך במחסן.

חשב את ההוצאות שלך (שיווק,הפצה ומכירות) וחלק בכמות הפריטים שתייבא, הוסף עלות לכל מוצר, הוסף רווח וזה מחיר המכירה שלך המוצר.

עכשיו תחיל להסתובב בין חנויות ותראה אם זה בכלל כדאי? רציני? אולי יש להם חלופה בחצי מחיר? אולי אין למוצר דרישה בישראל ולכן לא מיובא?

בקיצור, יש המון עבודת הכנה שלך (לא בירוקרטיה אלא חקר שוק) לפני משלוח ההזמנה הראשונה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לגבי עבודת הכנה, ברור לי שיש עבודת הכנה לעשות ואני אכן אעשה אותה. בכל מקרה, העלת כמה נקודות שיכולות לעזור לי, תודה רבה!

פורסם
מסכים לחלוטין!

זיהית נישה שחסר בה מוצר כל שהוא, אתה רוצה לייבא אותו?

בקש מהיצרן שישלח לך 2 פריטים+מחירון (לרוב FOB)+קובץ אריזה של המוצר, גש איתם לעמיל מכס, הוא יתן לך עלות משוערת של המוצר על המדף אצלך במחסן.

חשב את ההוצאות שלך (שיווק,הפצה ומכירות) וחלק בכמות הפריטים שתייבא, הוסף עלות לכל מוצר, הוסף רווח וזה מחיר המכירה שלך המוצר.

עכשיו תחיל להסתובב בין חנויות ותראה אם זה בכלל כדאי? רציני? אולי יש להם חלופה בחצי מחיר? אולי אין למוצר דרישה בישראל ולכן לא מיובא?

בקיצור, יש המון עבודת הכנה שלך (לא בירוקרטיה אלא חקר שוק) לפני משלוח ההזמנה הראשונה.

ורק לחדד את דבריו של בגירה,

תנאי הייבוא תלויים מהיכן אתה מייבא ואיזה מוצר בדיוק.

לדוגמא, עסקאות מהמזרח הרחוק בדר"כ יהיו בתנאי FOB לעומת עסקאות מול מערב אירופה אשר בדר"כ יסגרו כEXW מה שמקפיץ את מחיר השילוח.

לעומת זאת על רוב המוצרים אשר מיוצרים באירופה אפשר להוציא יורו 1 ואז אין תשלום מיסים לעומת המזרח הרחוק שם אין הסכם מכסי בין המדינות כך שלפעמים עדיף להביא מאירופה ולחסוך את המכס.

בקיצור, תיסגר על מוצר-בדוק שיש לו שוק ולאחר מכן נשמח לייעץ לך יותר לעומק.

פורסם

דווקא הסינים אוהבים לתת מחירי CIF אבל ה CIF שלהם הוא כזה שמפילים עליך הרבה דברים שלא אמורים ליפול עליך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בכוונה לא העליתי את אופציית הCIF.

זוהי סכנת נפשות ובסיס עצום לעקיצה והחזקת המשלוח ככופר.

אין שום סיבה לעשות CIF ובעיקר מהמזרח.

לחברות הספנות מחירים קבועים לכל העולם, אם סיני מוכר הובלה ימית במחיר הפסד- זה רק בשביל לפתות את הלקוח לקחת את המשלוח דרכו ואז להחזיר את ההפסד של עלות ההובלה+רווח עצום על ההוצאות בארץ.

כמו כן, ברגע שעשית CIF אתה בתור לקוח כבול וגם אם הסינים ידרשו עלות פקודת מסירה של 5000$ אתה חייב לשלם או לוותר על כל המשלוח.

פורסם

יש אתר שמרכז את כל המושגים האלו שדיברתם עליהם? CIF, FOB, EXW ואולי הבדלים נוספים בייבוא? או שאלו דברים שלומדים ברגע שאתה נכנס לעניינים? אם יש מישהו שרוצה לייבא והוא חדש בתחום, מאיפה הוא יכול ללמוד/לקרוא/להבין כדי שיהיה לו ידע בסיסי לפחות בתחום.

פורסם

יש מלא אתרים נהדרים, יש גם עניין כזה שנקרא ספרים, רק אני לא בטוח שנשארו אנשים שיודעים מאיזה כיוון מדפדפים בספרים וכמובן שיש בעלי מקצוע (עמילי מכס) שאחד כשרוני בהחלט יכול לעשות הבדל עצום ברווחים שלך בעזרת עמילות מכס יצירתית (בדומה לרואה חשבון יצירתי).

עצה אישית, כל מוצר שמצריך מכון תקנים, בשלב ראשוני של היבוא שלך תתרחק ממנו כמו מאש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...