Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך פורט של 76 מ"מ על 152

מאיפה אני מביא אחד כזה,

כמו כן : יש לי סאב 700 של קאנווד מהסדרה החדשה (טורנדו זה נקרא נדמה לי) עכשיו הוא נמצא בתיבה אטומה של קצת יותר מ1.5 קיוביק פיט, אם אני מוסיף לו פורט (המלצות יצרן לתיבת פורטד, זהות לסילד...מבחינת גודל) זה בהכרח יפגע בדיוק או שיש סיכוי טוב שהדיוק ישמר ועדיין זה יביא עוד עוצמה, או אפילו ישפר את הדיוק ?

נ.ב. חשובה לי מאוד מאוד מאוד האיכות, אבל הייתי רוצה עוד מעט SPL מהסאב, אולם אם הפשרה באיכות לטובת הSPL תהיה כואבת, אני כבר מעדיף להשאר עם הSQ

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני צריך פורט של 76 מ"מ על 152

מאיפה אני מביא אחד כזה,

כמו כן : יש לי סאב 700 של קאנווד מהסדרה החדשה (טורנדו זה נקרא נדמה לי) עכשיו הוא נמצא בתיבה אטומה של קצת יותר מ1.5 קיוביק פיט, אם אני מוסיף לו פורט (המלצות יצרן לתיבת פורטד, זהות לסילד...מבחינת גודל) זה בהכרח יפגע בדיוק או שיש סיכוי טוב שהדיוק ישמר ועדיין זה יביא עוד עוצמה, או אפילו ישפר את הדיוק ?

נ.ב. חשובה לי מאוד מאוד מאוד האיכות, אבל הייתי רוצה עוד מעט SPL מהסאב, אולם אם הפשרה באיכות לטובת הSPL תהיה כואבת, אני כבר מעדיף להשאר עם הSQ

אתה יכול להוסיף את הפורט מבלי לחשוש - סאב SQ יישמע טוב לרוב בשתי האפליקציות ללא בעיה.

מה שטוב זה, שאם הוספת פורט, ולא מצא חן בעיניך, תמיד תוכל לאטום אותו שוב.

פורט = צינור PVC לפי מידות בכל חנות HARDWARE כמו הום סנטר וכו'...

גל

פורסם

אבל לצינור פי בי סי, אין "שפתיים, יענו הוא עלול ליפול פנימה....או שהכוונה לעשות לו חור מדוייק, ואז להדביק אותו ?

אגב, הפורט צריך להיות באורך של 152 מ"מ, אם אני פותח חור בדופן ומכניס אותו שם...אז אני משאיר אותו 152 או שאני צריך אחד באורך של 152 מ"מ + עובי הדופן כדי לא לאבד "שטח" פנימי ? או שזה בכלל לא משנה השטח הפנימי ואורך שבדופן נחשב...

פורסם
אבל לצינור פי בי סי, אין "שפתיים, יענו הוא עלול ליפול פנימה....או שהכוונה לעשות לו חור מדוייק, ואז להדביק אותו ?

אגב, הפורט צריך להיות באורך של 152 מ"מ, אם אני פותח חור בדופן ומכניס אותו שם...אז אני משאיר אותו 152 או שאני צריך אחד באורך של 152 מ"מ + עובי הדופן כדי לא לאבד "שטח" פנימי ? או שזה בכלל לא משנה השטח הפנימי ואורך שבדופן נחשב...

לכל פורט יש שטח נפח שהוא תופס - אם קיבלת את הנתון על הפורט ממישהו שמתמצא כגון מתקין

או המלצת היצרן, הפורט כולל את עובי הדופן כבר.

נכון, אין "שפתיים" אבל אין שום סיבה שיפול:

1. החור יהיה באותו הקוטר.

2. מכניס את הצינור ומדביק עם חומר חזק כגון אפוקסי וכיוצא בזה משני הצדדים.

3. מסיים עם סיליקון משני הצדדים לוידוא שלא תהיה בריחת אוויר.

גל

פורסם

את הפורטים שלי ספציפית רכשתי באוטופרט, אבל תקח בחשבון שיש סיכוי טוב שלא יתנו לך שירות בנושא ..(זה לא חנות .. זה יבואן..)

העלות מינימלית, אין שום סיבה להתפשר ..

דבק\סיליקון.. כפי שהוסבר לך ימנע תופעה של "נפילה,בריחת אויר"

לפורט יש השלכה לגבי הענות תדרים של הסאב, אם התדר שאליו כוון הסאב יהיה גבוה מן הרצוי, יש סיכוי טוב שלא תאהב את הסאב באפליקציה הזו .. לכן מומלץ לבדוק מראש לאיזה תדר זה מכוון ולדעת אם אתה נוטה יותר לכיוון רעש ..

ואכן כפי שהוסבר לך, הפורט נמדד מהחיצוניות של התיבה, משמע הדופן היא חלק מהפורט ..

(עובי דופן+אורך פורט = אורך הפורט שלך)

arm123, לידע כללי .. הצינורות PVC עולים יותר מפורט "מוכן" ..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
את הפורטים שלי ספציפית רכשתי באוטופרט, אבל תקח בחשבון שיש סיכוי טוב שלא יתנו לך שירות בנושא ..(זה לא חנות .. זה יבואן..)

העלות מינימלית, אין שום סיבה להתפשר ..

דבק\סיליקון.. כפי שהוסבר לך ימנע תופעה של "נפילה,בריחת אויר"

לפורט יש השלכה לגבי הענות תדרים של הסאב, אם התדר שאליו כוון הסאב יהיה גבוה מן הרצוי, יש סיכוי טוב שלא תאהב את הסאב באפליקציה הזו .. לכן מומלץ לבדוק מראש לאיזה תדר זה מכוון ולדעת אם אתה נוטה יותר לכיוון רעש ..

ואכן כפי שהוסבר לך, הפורט נמדד מהחיצוניות של התיבה, משמע הדופן היא חלק מהפורט ..

(עובי דופן+אורך פורט = אורך הפורט שלך)

arm123, לידע כללי .. הצינורות PVC עולים יותר מפורט "מוכן" ..

תראה א. אני לא הצעתי צינור PVC, אם כבר היתי קונה צינור פלסטיק שלא היה עולה יותר מ 10 שקל.

ב. אני רק תמכתי ברעיון

ג. אני מניח שאתה מבין בנושא אז יש לי שאלה אליך, אם אני יעשה את הפורט מלבני ומעץ ואשמור על שטח חתך הפורט ועל הנפח הפנימי שלו, הואיהיה זהה בתוצאה לפורט עגול :?:

פורסם
מסכים חבל להוציא כסף על פורט מוכן.
שאתה רושם תשובה כזאת זה נשמע כאילו את אומר ניקח PVC הוא יותר זול למה להוציא כזסף על משהו יותר יקר ( פורט מוכן )

אני בטוח שלזה התכוונת אז תגיד וואלה טעית ואל תתחיל לחפש שטויות.

פורסם

arm123 אכן, החשיבות היא הנפח, והאורך ..

דרך אגב, הנפח הכללי של העצם עצמו,(כל שטח הפורט, כולל החלל בו) מהווה "חלק" מנפח האויר שהאלמנט שלך אינו רואה.

משמע אם ממליצים לך על תיבה של 1 CUB (לדוגמא..)

אז אתה צריך להוסיף לנפח , את הנפח שהפורט "גורע"

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

באוטופרט יש את כל האורכים והקטרים ?

אגב, התדר אליו הוא מכוון במה זה רלוונטי אלי, זאת אומרת איך זה בא לידי ביטוי שהפורט מכוון ל33 הרץ ולא ל46 הרץ

פורסם

זה רלוונטי לסאונד שתפיק ממנו :)

אני בספק אם יש באוטופרט את כל האורכים והקטרים.

אני רק קניתי את הסופיות בשביל שיראה טוב יותר, ולאחר מכן עשיתי לו "הוספה" של צינור PVC, שלוש צול.

ככה התאמתי אותו לגודל המבוקש..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

ברור לי, אבל תיבה שמכוונת ל46 הרץ, אז במה היא שונה מאחת של 35

נגיד ב46 התדר יהיה מה ? חזק, נקי...עמוק נעים

וכל השאר חרא ?

מה..השוני

פורסם

השוני הוא:

נמוך = באס נמוווווווווווך, עמום מאוד ואפשר לומר אפילו מציק באוזן...

גבוה = יותר גבוהההההה, "פאנצ'י" יותר, נשמע מדוייק יותר עקב כך.

מכוון = מדגיש את אותו התדר, אבל עדיין לא מבטל תדרים אחרים (זה כבר התפקיד של הקרוס)

גל

פורסם

נתחיל מזה, שסאב שמכוון לתדר 50 לדוגמא, לא יפיק לך את כל התדרים שמתחת לתדר הזה, בצורה טובה.

ולכן מומלץ לתחום את התדרים הללו.. על ידי SUBSONIC FILTER.

אתה בעצם מגביל את העומק של הבאס שלך.. ככול שהתדר יותר נמוך הבאס יותר "עמוק"..

לי אישית דיי קשה לתאר את זה..

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...