Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט לגבי פיאסטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ARIK צר לי, אך הייתי חייב להגיב,

לא חייב להיות רכב ספורט, כדי שלרכב יהיו ביצעים "מניחי דעת" או סבירים, למשל. אבל הפיאסטה 1.2 פשוט לא נמצאת שם.

כדי לסחוט ממנה קצת כוח סביר, יש ללחוץ...ולהמתין, וזה מתבטה בצריכת הדלק הגרועה שלה בעיר. מחוץ לעיר ניתן לשייט גם ב-140, אבל לוקח שנים להגיע למהירויות הללו. כבר אחרי 110 ומעלה גם צריכת הדלק עולה באופן משמעותי.

כזכור לך הייתה לי פיאסטה כזו. עכשיו אני דווקא עם איביזה "רפרנס" 1.4 חדשה. זה עולם אחר לגמרי. האיביזה היא גם רחוקה מלהיות רכב ספורט, אבל היא משמעותית עדיפה על הפיאסטה {1.2} בכל פרמטר אפשרי. מנוע נמרץ הרבה יותר, ולא צריך למשוך הילוכים בשום מצב, מכיוון שמלהבדיל מהפיאסטה, ההילוכים באיביזה מחולקים מצויין. אין "בור" בין שני לשלישי, והמהירות הסופית, למשל מושגת בחמישי. הרכב אפילו מצליח להיות חסכוני בדלק מהפיאסטה. מספיק סיבוב קצר עם 2 הרכבים הללו כדי להרגיש את זה.

ההילוכים בפיאסטה הם על הצד ה"חסכוני" בדלק, אך התוצאה היא הפוכה בדיוק, כי כדי להשיג קצב התקדמות סביר, צריך למשוך הילוכים יותר מדי.

המזגן בשניהם, מצויין אגב, רק שזה בפיאסטה מרעיש{המדחס}, ולאחר הפעלתו הרכב הופך לעוד יותר איטי שזה ממש מתסכל.

תנוחת הישיבה בפיאסטה נפגמת מאוד עקב חוסר כיוונון של מושב הנהג לגובה, לאנשים קצת נמוכים זה מפריע, מכיוון שההגה מסתיר חלק מלוח השעונים העליון, ושדה הראיה נפגם.

הרכב שלי סבל בנוסף מכילוף הגה כללי, ומחלודה בחלקי מרכב תחתון כולל הציריות, והדוד האחורי. באיביזה למשל , הכל נראה "חדש וטרי" ללא חלודה בשום חלק ברכב.

על רשימת האיבזור ה"חסר" בפיאסטה, למחירה, אין על מה לדבר בכלל. אציין רק חלק מהם שישנם כרגע אצלי "וחסרים" בפיאסטה 1.2 אמביאנטה:

גובה מושב נהג, 4 חלונות חשמל, {במקום 2} כאשר הפעלתם מעלה ומטה בנגיעה, מרימי שמשות מקוריים, פנסי ערפל קדמיים, בקרת שיוט, תא מטען גדול יותר ועוד...

הפיאסטה ב-70000 שקל, היא רחוקה מלהיות מציאה של ממש. הרכב פשוט יפה ועם עיצוב צעיר. ושוב עם כבר מדברים על עיצוב, בעיני למשל, הקליאו החדשה דווקא זו הסופר מיני היפה ביותר אצלנו, ונותנת תמורה לא רעה בכלל למחירה. וב-70000 שקל היא תהיה עוד יותר אטרקטיבית.

פורסם

אתה נוהג על הפיאט 500 1.2? אפשר להבין את העגלה אם כן.

ה 1.4 שונה מאוד בהתנהגות מאוד זריזה והגיר בכלל לא בלתי נסבל (אני נוהג על כזו). אבל אם אתה לא אוהב את הגיר זה כבר משהו אחר לגמרי.

חסרון ברובוטי זה כשמגיע הזמן להחליף קלאץ' - לא זול ואם אני לא טועה באיזור ה 2000+ ש"ח.

קליאו החדשה דווקא אחלה, איביזה טורבו יד שניה גם כן וזו היתה הבחירה שלי לדעתי.

Opel Adam S 2017

פורסם

גם לי יש צרכים דומים לשלך ובזמן האחרון אני פוזל יותר לכיוון של רכב מנהלים אמין עם עלויות אחזקה סבירות . למשל טויטה אוונסיס שנת 2010(כמובן שאני מדבר על אקסמפלר שמור ולא בעיה למצוא כי זה אוטו של מבוגרים שנוסעים רגוע) גם ככה אתה לא רוצה רכב חדש והנסיעות שלך הם מחוץ לעיר אז לפחות תהנה ותתרווח . הטויוטה אמורה לעשות 13-14 קילומטר ליטר מחוץ לעיר והטיפולים שלו לא יותר יקרים ממשפחתית רגילה. בדקתי עלויות ביטוח ב - WOBI ולי יצא 3200 ש"ח לחובה ומקיף . לא יודע לגביך . בקיצור שווה בדיקה .

• תוכן חדש...