Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חידון שאלות טכניות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

מיועד להעמיס על המנוע כדי שישרוף יותר דלק וייצר גזי פליטה יותר חמים, על מנת להצית את הזפת שמצטברת במסנן החלקיקים ןלנקות אותו.

זו אכן התשובה. 

מחשב מנוע מריץ אחד ל 700-1000 ק"מ בערך רגנרציה למסנן חלקיקים DPF. 

בזמן זה הוא מעלה את הטמפרטורה של המסנן והפיח שנאגר בו, נשרף. 

על מנת לעלות את הטמפרטורה מוזרק סולר נוסף, ובשביל לשרוף עוד יותר סולר מתבצע העמסה יזומה על המנוע על ידי הפעלת מפשיר אדים וחימום מראות, לזמן ביצוע תהליך רגנרציה בלבד. 

פורסם (נערך)
לפני שעה, nev כתב:

כמה כבר מפשיר אדים לוקח? למה לא להעלות קצת טורים וזהו?

אשכרה הוצאת לי את המילים מהפה....נו צרפתים, מה אנחנו מופתעים, וזה אחרי שכל רכבי PSA מצוידים ב-FAP כדי להוריד את טמפרטורה הדרושה לתהליך של רגנרציה.
המהנדסים הצרפתים אמרו Ce n'est pas possible, après tout, nous sommes des français uniques et géniaux אנחנו חייבים עוד איזה "טוויסט" שיתרום 0.000001% לתהליך :D
יש תהליכים יותר משמעותיים המתקיימים במהלך רגנרציה פעילה שרוב היצרנים מיישמים, כמו העלאת תורים בכל רכב שאני מכיר, מהירות מוגברת של המאווררים של הרדיאטור, ניתוק מערכת STOP/START .......
אבל עזוב, איך buki עלה על זה בפעם הראשונה בלי חיווי מנורה של הכפתור, זה סיפור בפני עצמו, ללא ספק עושה/עשה דוקטורט על הברלינגו שלו :rolleyes:

לפני שעתיים, Buki כתב:

מחשב מנוע מריץ אחד ל 700-1000 ק"מ בערך רגנרציה מסנן חלקיקים DPF. 

על סמך מה אתה קבעת את החוקיות הזאת ?
תהליך של הפעלת  פקודת רגנרציה ע"י מחשב ניהול מנוע (במנועי דיזל גדולים יותר יש להם מודול מיוחד לזה ACM), בPSA ספציפית לרוב בחדשים  EURO6 זה EDC17C60/MD1CS003, (שמשולב גם SCR) זה תלוי נתונים המתקבלים מסנסורים וממש לא קשור לכמות הקילומטרים !
45%+ רמת פיח זה מיידי, וברור ככל שיש יותר כשל לרגנרציות היזומות האלו בגלל הרבה מחזורים של התנעה/כיבוי מלוות בהרבה נסיעות קצרות או בתנאי פקק שלא מאפשרים סיום מוצלח של התהליך , או עם הזמן הצטברות של אפר שזה כבר הרבה יותר בעייתי הטווחים ממש מתקצרים !!
לצערי רוב המוחלט של אנשים הם לא אתה, בכלל לא שמים לב למנורה שמראה על רגנרציה אקטיבית, ואז חשוב לדאוג שהוא יכבה מעצמו ע"י נהיגה מאומצת של 10 דקות כמה שיותר מוקדם, ורובם מהר מאוד מגיעים ל-75%+ ואז האקטיבי הופך ל"מאולץ" במוסך או עם סורק שיודע להכניס אותו לזה ! 

בוא נשאל אותך, אם אתה מכיר עוד רכבים.

איזה עוד נזק יכול לגרום,תהליך רגנרציה אקטיוי לא מוצלח או מרובה,ואם אתה מכיר דגם מנוע (לא בהכרח של PSA) שמאוד סובל בגלל זה ?

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם
לפני 6 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אבל עזוב, איך buki עלה על זה בפעם הראשונה בלי חיווי מנורה של הכפתור, זה סיפור בפני עצמו,

בחור נחמד מה"משוגעים" כמונו באחד הפורומים בחו"ל פרסם פעם פוסט עם פרוייקט קטן: חיבר נורה לקו חימום מראות שנדלקת כשיש מתח בקו ואז יש לו חיווי לביצוע רגנרציה. 

אמרתי אז "יופי, מעניין מאוד... ", אבל רציתי לוודא בעצמי שזה פועל כך, בדיוק אתמול תפסתי את האוטו שלי מריץ רגנרציה, נגעתי בשמשה האחורית והרגשתי שבאמת מפשיר האדים פועל זאת אומרת הבחור צודק. 

ואז העלתי את השאלה פה 😁

מהירות מוגברת של המאווררי הרדיאטור,

זה נעשה גם. 

על סמך מה אתה קבעת את החוקיות הזאת ?

עוקב באופן קבוע על זה דרך אפליקציית FAP, היא בין יתר הדברים מראה קילומטרז' ממוצע של 10 רגנרציות אחרונות. 

לחלוטין זה לא תלוי בקילומטרים אלא במידת מילוי המסנן, בנסיעה בינעירונית יש מקרים של 1300 ק"מ בין רגנרציות, בעיר המסנן מתמלא מהר יותר והמרחק מתקצר. 

המספר שרשמת הוא מספר ממוצע כלשהו בשביל לתת סדר גודל. 

303026166_Screenshot_20220131-0939183_(1).thumb.png.57d102d683ba1a11c1f64ffe1f6f5e77.png

לפני 7 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

עוד נזק יכול לגרום,תהליך רגנרציה אקטיוי לא מוצלח או מרובה,ואם אתה מכיר דגם מנוע (לא בהכרח של PSA) שמאוד סובל בגלל זה

מה שאני מכיר זה דילול השמן בסולר עקב רגנרציות כושלות מרובות. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 14 שעות, איציק נ. כתב:

גילוי נאות: אין לי ברלינגו עם מפשיר מראות עד כמה שאני יודע, אז אני פחות ער לעניין הזה

היה לי ב M59 חימום מראות, אין כפתור נפרד אלא מופעל ביחד עם הפעלת מפשיר אדים אחורי... תבדוק, אולי תגלה שזה קיים.

דווקא ב B9 במפרט שמיובא לארץ הורידו את זה. 

פורסם
לפני 11 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

ואז חשוב לדאוג שהוא יכבה מעצמו ע"י נהיגה מאומצת של 10 דקות כמה שיותר מוקדם

מכוניות PSA עם FAP יודעות לבצע רגנרציה גם בנסיעה בפקק ואפילו בעמידה במקום בניוטרל, צריר רק שהמנוע יהיה בטמפרטורת עבודה זאת אומרת נסע מספיק זמן קודם לכן. 

מאיפה אני יודע את זה - "תפסתי" את האוטו כמה פעמים מבצע רגנרציה בתנאים אלו (אפשר להרגיש לפי טון מנוע שונה), אחרי זה בדקתי באפליקציה - הרגנרציה הצליחה, המונה התאפס והערך Soot in the FAP ירד לערך שמופיע אחרי רגנרציה. 

Screenshot_20220429-112939_(1).thumb.png.fc68ba448bd29fecd104f43fda459467.png

פורסם (נערך)
בתאריך 29.4.2022 בשעה 07:00, Buki כתב:

עוקב באופן קבוע על זה דרך אפליקציית FAP, היא בין יתר הדברים מראה קילומטרז' ממוצע של 10 רגנרציות אחרונות. 

קודם כל בחיים לא היה לי רכב דיזל,גם לא יהיה זה בטוח,בדיוק הוספתי ל-PHEV רכב נוסף EV,אבל כל אחד וה"סריטה" שלו.
עוסק בתחום,מכיר את רוב היצרנים ומחלות שלהם בקשר ל-DOC/SCR/DPF את האפליקציה שלך מכיר,אבל יש לי דטה לוגינג יותר מפורט דרך ציוד שלי כאשר אני צריך לדעת משהו,אני למשל, אפילו שיש לי OBDLINK EX לא הרגשתי צורך לנסוע כל הזמן עם אפליקציית PHEV WATCHDOG כל רגע,אפילו שזה קצת יותר מעניין מאשר לדעת מתי ה"משרפה" שלך עובדת אקטיבית.

בתאריך 29.4.2022 בשעה 07:00, Buki כתב:

מה שאני מכיר זה דילול השמן בסולר עקב רגנרציות כושלות מרובות. 

אכן,זה הנזק הכי חמור לטווח ארוך לחלק מהמנועים, עודף הסולר המוזרק לא נשרף ומגיע לקרטר, היתר, צריכה מוגברת של סולר או נזק למסנן זה כסף קטן, אבל דילול שמן זה יכול לגמור מנוע.
הרבה מנועי דימקס 4JK1 הלכו בטרם עת תאמין לי :cool:

בתאריך 29.4.2022 בשעה 11:45, Buki כתב:

מכוניות PSA עם FAP יודעות לבצע רגנרציה גם בנסיעה בפקק ואפילו בעמידה במקום בניוטרל, צריר רק שהמנוע יהיה בטמפרטורת עבודה זאת אומרת נסע מספיק זמן קודם לכן. 

בעיניי זה טמטום,לא גאונות של צרפתים !
במצב כזה הרכב מזהם פי כמה מרכב -EURO 2 אפילו, לא מאחל לאף אחד שיעמוד אחריך כאשר זה קורה, כבר היה עדיך רכב בלי DPF, טוטאל פחות היה מזהם אני חושב.

• אהבתי 1
פורסם

קודם כל בחיים לא היה לי רכב דיזל,גם לא יהיה זה בטוח,בדיוק הוספתי ל-PHEV רכב נוסף EV,אבל כל אחד וה"סריטה" שלו.

ברגע שתהיה לי אפשרות בבית או בעבודה להטעין רכב חשמלי, זה יהיה על הפרק. 

בהנתן אין אפשרות כזאת, דיזל זה עדיין האופציה המשתלמת והיעילה ביותר,  לא יודע איך זה קשור לשריטה (שאני לא אומר שאין לי אגב, אבל לא בקטע הזה 😁)

אפילו שיש לי OBDLINK EX לא הרגשתי צורך לנסוע כל הזמן עם אפליקציית PHEV WATCHDOG כל רגע,אפילו שזה קצת יותר מעניין מאשר לדעת מתי ה"משרפה" שלך עובדת אקטיבית.

ממש לא נוסע כל הזמן עם האפליקציה, פותח אותה פעם בכמה חודשים להעיף מבט. 

בעיניי זה טמטום,לא גאונות של צרפתים !

אין לי שום אהדה או הערצה ליצרן רכב כזה או אחר. כשאני רואה דברים שלדעתי מעניינים, אני כותב עליהם, אף פעם אבל לא הצגתי את זה כגאונות. 

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

ברגע שתהיה לי אפשרות בבית או בעבודה להטעין רכב חשמלי, זה יהיה על הפרק. 

בהנתן אין אפשרות כזאת, דיזל זה עדיין האופציה המשתלמת והיעילה ביותר,  לא יודע איך זה קשור לשריטה (שאני לא אומר שאין לי אגב, אבל לא בקטע הזה 😁)

באיזה רכבים אני נהגתי/נוהג (רק בנזין אטמוספרי בעבר הרחוק,מ-2019 כבר "מחושמל" ) הזכרתי

רק לצורך ידיע שאין לי שום ניסיון לחיות עם רכב דיזל,ואז אתה יכול לחקור כל מני דברים לעומק.
אני רואה אותם אחרי כשלים,וזה כבר לא בקטע כמו שלך.
כבר בדיון אחר דיסקסנו על זה,לא טוען שדיזל לא פתרון,ולצערי בגזרה MPV היבואנים פשוט לא מביאים עם יחידת הנעה מעניינות .
"שריטה" שדרך אגב לכולנו יש כאלו,לא הייתה בקונוטציה שלילית,פשוט לפי מה שכתבת זה הובן אחרת "באופן קבוע" "תפסתי כמה פעמים שאני עומד"....תודע 99.9999% מאנשים לא כמוך,לצערי גם ב-2022 יש מוסכים שלא מכירים מה זה FAP (נו היוד הזה חחח) ואיך זה עובד בכלל ברכבי PSA,שאשכרה אחרי מילוי חייבים לאפס תוכנתית באופן יזום, ורובם לא עושים....ועל SCR עדיף שלא נדבר, כבר ראיתי ברלינגו עם דאש מפורק, הביאו מנעולן לנתק קודן, או לבדוק מפתחות כי הרכב מניע וישר מתכבה...כמובן מול העיניים שלהם מהבהבת מנורת UREA :O

לפני שעתיים, Buki כתב:

אין לי שום אהדה או הערצה ליצרן רכב כזה או אחר. כשאני רואה דברים שלדעתי מעניינים, אני כותב עליהם, אף פעם אבל לא הצגתי את זה כגאונות. 

אבל איפה הבנת שאני מאשים אותך על היותך פאנבוי של PSA, אפילו שעובדתית בעשור האחרון אתה נוסע על כאלו ?
רק זרקתי נקודה למחשבה ומה אני חושב, למה היצרנים האחרים לא מיישמים את השיטה הזאת בצורה גורפת, ויש הגיון למה שהרגנרציה האקטיבית עדיף יקרה בזמן נסיעה מאומצת לרוב מחוץ לשטח בנוי צפוף.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

"שריטה" שדרך אגב לכולנו יש כאלו,לא הייתה בקונוטציה שלילית,פשוט לפי מה שכתבת זה הובן אחרת "באופן קבוע" "תפסתי כמה פעמים שאני עומד"

אתה לא מכיר שפולנים כל הזמן נכנסים למצב מגננה גם כשאין צורך? 😁

בזמן רגנרציה בעמידה המנוע מנגן בקול שונה, רעש האינג'קטורים  שונה ואת זה אפשר לשמוע  אם החלון פתוח, לא צריך לזה שום אפליקציה. 

פורסם
לפני 6 שעות, Buki כתב:

בזמן רגנרציה בעמידה המנוע מנגן בקול שונה, רעש האינג'קטורים  שונה ואת זה אפשר לשמוע  אם החלון פתוח, לא צריך לזה שום אפליקציה

לפי אוזן לא תדע אם התהליך הצליח ב-100% אצל רוב היצרנים, לכן בנקודה הזאת אני מניח אתה בודק באפליקציה מה שה 99.9999% מהאנשים לא עושים.

לפני 5 שעות, TDI כתב:

@קיורטוש אוטומוטיב

מותר לשאול במה אתה עוסק?

נשמע מקצוע מרתק. (איפה לומדים אותו?)

עצמאי סולו, שעובד עם כל מוסך מורשה/דילר/מכון גירים/מכונאים/חשמלאים, אני מיקור חוץ שלהם, בגלל שאין להם את הציוד או את הידע או שניהם כדי להשלים תיקונים, לרוב לאנשים אין בכלל מושג בפני אילו אתגרים עומדים מוסכים של היום (רובם לצערי לא יעמדו לטווח הקצר/ארוך, כי כבר היום לא רלוונטים למכוניות החדשות ומסובכות) וזה נהיה כל הזמן עוד יותר קשה ויקר בטירוף.
אין מקצוע רשמי כזה, כי אין שום לימוד ברמה כזאת, וברור שאף אחד לא ילמד אותך, ההפך יכשילו/יטעו אותך לרוב, בטח לאחד כמוני שהגיע לא מהתחום הזה.
אכן מרתק ולא משעמם אם יש לך את דחף הפנימי, רוב הלימוד מגיע דרך יצרני ציוד הארד קור, מצריך הרבה ידע רב תחומי, יכולת אוטודידקטית, כל יום זה ב"ס והולכים לישון פחות טיפש :cool: 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

לא לצערי, זה גם לא הפוקוס שלי, אבל עדיין יש פניות כל הזמן.
רק נסכם, הרי זה לא נושא של הדיון, כל מוסך דילר משתמש בהרבה שירותי מיקור חוץ/עבודות חוץ, ברור לך שזה לא קשור לרכבים באחריות יצרן, שם היצרן מחליט בעזרת פרוטוקולים נוקשים מה לעשות ומשלם על הכל, ויש שוני גדול בין מותגים מן הסתם, ואחרי סיום אחריות יצרן, יותר ויותר מוגבלים מוסכי דילר אפילו עם ציוד OEM, ובזה סיימנו את הדיון,

• מעניין 1
  • 10 חודשים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...