Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מישהו שמע על מנוע מסוג Wankel engine ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד דבר שלא הוזכר פה מבחינת חסרונות,

בגלל צורתו של ה״צלינדר״ קשה מאוד להגיע ליחס דחיסה של מנוע בוכנה.

יחס הדחיסה הנמוך של המנועים הרוטורים הוא הסיבה העיקרית לנצילות הנמוכה שלהם, מה שמתבטא כמובן בצריכת דלק לא נעימה

יום טוב גם לך

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למנוע הזה יש בלאי גבוה,והוא לא שורד כמו מנועים בעירה פנימית רגילים,אבל הוא מגיע לסלד הרבה יותר גבוה ממנועים רגילים,יותר כמו אופנוע.

פורסם

סוזוקי ייצרה אופנועים עם מנועים כאלה בשנת 1975-76

גם כן נורטון בעבר והם עדיין מנסים לפרוץ דרך עם הנורטון NRV588 שלהם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לשימושים מסוימים מנוע הוונקל הרוטורי מאוד יעיל - כטב"מ הזיק תוצרת אלביט הידוע גם בשמו "הרמס 450" עושה שימוש במנוי וונקל מסוג

AR-80-1010 בעל 52

כוח סוס

מתוצרת

UEL.

מנוע זה תרם לא מעט לבטחון המדינה בתצורה זו...

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A8%D7%9E%D7%A1_450

[h=1][/h]

פורסם
לשימושים מסוימים מנוע הוונקל הרוטורי מאוד יעיל - כטב"מ הזיק תוצרת אלביט הידוע גם בשמו "הרמס 450" עושה שימוש במנוי וונקל מסוג

AR-80-1010 בעל 52

כוח סוס

מתוצרת

UEL.

מנוע זה תרם לא מעט לבטחון המדינה בתצורה זו...

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A8%D7%9E%D7%A1_450

תודה על המידע,

עד היום הייתי בטוח שהזבוב הזה טס עם מנוע בוכנה 2 פעימות

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

מאזדה רצתה לפתח שיטות הנעה אלטרנטיביות בשנות ה-90, אז כחלק מהניסיונות, היא הסבה את המנוע הרוטורי של ה-RX7 שמונע על ידי בנזין, למנוע רוטורי שמונע על ידי מימן.

former_0315s-300x141.jpg

למאזדה היה גם אוטובוס עם מנוע רוטורי שנקרא Parkway rotary 26 שיצא בשנת 74.

parkway2.jpg

כיום לא ברור האם תהיה ממשיכה ל-RX8. מצד אחד יש שמועות שמאזדה החליטה להפסיק עם הפיתוח, מצד שני ישנן שמועות שמספרות שהולכת להיות מחליפה ל-RX8 בשם RX9.

זהו מנוע עם היסטוריה מרשימה, בשנת 91 מאזדה ניצחה את מירוץ לה-מאנס עם ה787B בעלת המנוע הרוטורי. בשנות ה-60 היא מכרה את ה-Cosmo 110s בעלת הצורה המיוחדת, וכמובן סדרת ה-RX, כשהמכוניות הבולטות הן ה-RX7 משנות ה-70 ועד ה-RX8.

כיום ישנן מספר מאזדה 2 מהדור הנוכחי (לא החדש שעומד לצאת) שמשתמשות במנוע רוטורי כסוג של מחולל זרם לסוללות שמזינות מנועים חשמליים. המחולל מונע על ידי 1-2 ליטר בנזין וכל תפקידו להאריך את טווח הנסיעה של הסוללות.

ימים יגידו, אבל אין ספק. זהו מנוע מיוחד, ועם כל החסרונות שלו, זה מנוע שבהחלט הייתי רוצה לראות במיאטה שלי.

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אם כבר אנקדוטות פיקנטיות, היה למזדה אפילו טנדר עם מנוע וונקל.

8278689739_1c58fc74c9_z.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שאפו גדול למאזדה שהחליטה להמשיך בפיתוח מנוע שנחשב לאבוד, לפחות מבחינת אמינות, והצליחה להביא אותו לרמת אמינות גבוהה למדי.

הסיטרואן CX תוכננה לעשות שימוש במנוע וואנקל, אך בשל מצוקה תקציבית מצאה עמה תקועה עם המנועים העתיקים של ה DS.

גם AMC האמריקאית תכננה מנוע וואנקל עבור הגרמלין, קומפקטית שהוצגה בתחילת שנות ה 70', אך שוב, קשיים תקציביים גרמו לה להתקע עם מנוע של ג'יפ.:-P

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
NSU RO80 היה רכב מאוד מיוחד ומתקדם לזמנו. בארץ יש כמה כאלה אספנות שהוסבו למנוע אחר, אחת צהובה לפעמים אפשר לראות בפורום אספנות, היא עם מנוע סובארו.

מבין הבודדות שיש בארץ, אחת לפחות (הכחולה שיובאה ב2005) היא עם מנוע ונקל מקורי, שנקרא, ד״א ממציאו, פליקס ונקל

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

[ATTACH=CONFIG]412675[/ATTACH]

זאת לא MX5 ?

וזו הכלה שנצפתה בישראל:

5921561071_e37699c6ff.jpg

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

אחד ממנועי השריפה הפנימית הגאוניים ביותר שהומצאו,כמובן שהקדים את זמנו,יתרונות בלי סוף בעיקר משקל ,נצילות והספק גבוה יחסית לנפח,חסרונות בלאי מואץ שגם את זה חברות מסויימות כמו מאזדה הצליחו לפתור, מי שזוכר את רכבי ה NSU היה להם נפח של 850 סמק אאל"ט והספק מדהים. אבל....בלאי מואץ,היום מאזדה עדיין מרכיבה אותם על דגמי ה RX למינהם. אכן פלא טכנולוגי מוטורי.

fly low drive fast

zx volcane- c4 vts-B4 spec b -Leon fr-Bmw e46 330i-Mustang gt 4.6

• תוכן חדש...