Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הופך רכב לזריז?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאזדה 3 2.0 דור ראשון ( 2009 לפני השינוי צורה) לי אישית הרגיש כמו רכב מאוד זריז.

לצורך העניין העברתי לא מעט נסיעות בגולף GTI , באודי A1 בפיאט בראבו 2010, ועוד כל מיני רכבים, משום מה בעיר במאזדה 3 הייתי נהנה הרבה יותר תחושה שאתה בבית הרכב זריז מאוד התגובה למצערת פשוט מצוינת, אם יוצאים לכבישים להתגרזן אז לא, אבל ביום יום כרכב זריז לדעתי היא עושה את העבודה מעולה!!!

פורסם

מאזדה 2, אני זוכר שבפעמים הראשונות שנהגתי בה ממש נבהלתי מהזינוק קדימה מעמידה, נגיעה קטנה בדוושת הגז והרכב פשוט מזנק. לקח לי קצת זמן להתרגל לזה.

פורסם

אז תאר לך מה היה קורה אם היית מזנק ב-I20 או פאביה ספורט.

הנה, תראה איך ג'רמי קלרקסון נראה בהאצה בפאביה ספורט קבריולט (תתעלם מהכיתוב של אריאל אטום, זו טעות).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לפי דעתי מה שהופך רכב לזריז:

נהג רזה!

אתמול ראיתי במיצובישי איבו נהג שמן פחה!

פאפוקה המיתלים.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

תשים גם את יקוזונה באיוו, היא עדיין תהיה מהירה :-P

עדידס, מסכים לגבי ה 2, היא באמת נותנת תחושה של זריזות בהתחלת נסיעה (כשבפועל היא גם סוג של עגלה, אבל לא יותר ממונדיאו 2 ליטר/אטמוספרי כן?).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)

לדעתי אנשים מרגישים שרכבים זריזים יותר מאחרים בשל ארבעה גורמים עיקריים:

1. האצות ביניים וכיול מצערת.

2. הגה חד, בלי הרבה שטח מת [כמו שיש ביונדאי גטס הישנות למשל, שאתה מסובב את ההגה והרכב פונה אחרי 9 דקות. כמו להעביר ערוץ בהוט].

3. גודל. מה לעשות, רכב קטן וקל מרגיש יותר זריז.

4. ציפייה מראש.

בנוסף לדברים הנכונים הללו יש לזכור:

כיול מתלים ושלדה - ככל שהוא קשה יותר הרכב יהיה חד יותר ולכן יותר זריז.

מושבים - מושבים קשים גם הם נותנים לנהג תחושה זריזה יותר.

כוח מתפרץ - רכב עם עקומת מומנט שיוצרת כוח מתפרץ ובעיקר במהירות מנוע גבוהה - ירגיש זריז יותר.

בשינויי כיוון - ככל שיש יותר תת-היגוי הרכב יהיה זריז יותר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מה שכתבו פה

פשוט מאוד משקל גובה הרכב נפח המנוע כוחות סוס

צמיגים גם תורמים לביצועים ולהרגשת היגיו שונה

ועוד דברים שכל מני אנשים רשמו פה.

פורסם

שבלול, ואחת היא מה גודלו! מאז שיש לי טורבו קטנטן אני מרגיש כאילו כל העולם זז אחורה בזמן שאני מאיץ (וזה עוד כשאני עדין יחסית בגלל תקופת ההרצה) ;)

:idea:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

גם לי המאזדה 2 הרגישה זריזה, אבל רק ביציאה מעמידה. בהמשך, כשהשוויתי לאלפא שלי- הייתה לי הרגשה שלמאזדה נגמר הכוח איפשהו באמצע ההאצה.

נ.ב:

קיבלתי קסדה שלישית. איזה כייף לי :-)

עריכה אחרונה על ידי Pavlik
קבלת קסדה 3

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

יש להבדיל בין רכב שנותן תחושה זריזה לבין רכב שהוא זריז בפועל.

אני אגב, כאשר יצא לי לנהוג בניסן מיקרה (במעבר מVW בורה) הייתי בטוח שהרכב מאיץ ממש מהר יחסית לקטגוריה. ממש הופתעתי. החלטתי למדוד, וגיליתי 13 ומשהו שניות ל100. באותו רגע הבנתי שזו רק התחושה.

האמת, הרכב שלי מרגיש זריז מאוד ולעומת זאת מנהיגה בלאון FR דור קודם (FR אמיתית) עם 220 סוסים, הרכב הרגיש לי מאוד רגוע ונינוח ופחות זריז משלי. (כשכמובן בפועל זה הפוך)

בניסן ג'וק טורבו למשל, הרכב מדביק אותך למושב בהאצה אבל בפועל הרכב לא כל כך מהיר. הכל עניין של תחושות.

פורסם (נערך)

ברגע זה ובו זמנית יש תחת ידי שתי מכוניות שונות בתכלית זו מהאחרת.

בפינה הכחולה רנו קליאו RSI נעולה בצמיגי ספורט, חמושה במנוע 1.8 ושוקלת 900 ק"ג.

בפינה האדומה מרצדס CLK 320 עם 218 סוסים ו-1500 ק"ג של שרירים.

מי יותר זריז ?

הקליאו מרגישה כמו קארטינג במשחק מחשב, עם היגוי של פליסטיישן ומצערת רגישה שכל ליטוף שלה מפיק תאוצה בשרנית, נעה בתזזית ממסלול למסלול ולפעמים קצת "עפה" ברוח.

לעומתה המרצדס "יושבת" ו"מגהצת" בנונשלט, מרחפת כמו חללית ובלחיצה חזקה מדביקה את האישונים לאחורה של הגוגולת והנוף נמרח מהצדדים.

המרצדס הרבה יותר חזקה, מאיצה יותר מהר והרבה יותר מהירה בכל רגע נתון.

אבל הקליאו יותר זריזה!

זה הכל מתחיל ונגמר בתחושות.

אורן

עריכה אחרונה על ידי orenuchx
פורסם

לי יש מאזדה 2 עד היום (ואולי גם אקבל את החדשה). מרגישה זריזה בעיר... בכביש בינעירוני זה עובר.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תוכן חדש...