Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עתיד להכנס לדירה חדשה עוד מעט וזקוק למידע אוביקטיבי לגבי מזגן.

חלק ממליצים לי 4כ"ס, חלק 5כ"ס, ואני חושש שיהיה חזק או חלש מדי.

מצורף תרשים של הבית - מדובר בדירת 100מ"ר קומה 2 מתוך 3 במודיעין

אני מבין שיש פה מנוסים בעניין ואף מתקינים (איציק, לא?), אשמח לקבל מעט הכוונה

גם שמעתי שיש עליית מחירים עוד מספר ימים, האם זה נכון? האם כדאי לי להזדרז ולסגור לפחות הזמנה על מזגן עכשיו, ולהביא מתקין בעת הכניסה לדירה?

בונוס יהיה אם אתם מכירים בעלי מקצוע שעושים עבודה יפה ובמחיר הוגן באזור, אבל זה פחות קריטי כרגע

104.jpg

פורסם

הדירה מאוד מלבנית, כ 2/3 ואף יותר משטח קירות המעטפת הם קירות חיצוניים (הפסדים תרמיים גבוהים ביחס לקיר פנימי).

המזגן אומנם ישב באמצע הדירה, שזה אידאלי, אבל לא הייתי לוקח סיכון עם 4 כ"ס.

זה יכול להספיק, אולי אפילו יספיק לחלוטין - אבל לא הייתי לוקח סיכונים. מזגן של 5 כ"ס יקרר\יחמם את השטח מהר יותר, ויצא להפסקה (אם זה ON OFF) או יוריד את ההספק (אם זה אינוורטר) יותר מהר ממזגן 4 כ"ס.

החישוב הקר (והמינימאלי) מדבר על 600 BTU לכל מטר רבוע עבור דירות בקומת ביניים (לא אחרונה ולא ראשונה).

כאשר שמים מזגן 1 כ"ס (9000BTU בערך) על חדר של 2.80 על 3.75 (10.5-11 מר) זה אוברקיל (כי תכלס לא צריך יותר מ 6500-7000 BTU).

אם נוריד את שטחי האמבטיות ומחדר שירות (נניח הכל יחד 10 מ"ר) ועוד שטחי קירות, שטחים משותפים וכד', בטח נישאר עם משהו באיזור 80-85 מ"ר במקרה הטוב.

אם נלך על הנתון הקטן יותר (80 מ"ר) ונכפיל ב 600BTU שזה המינימום, עדיין נגיע ל 48,000BTU, מה שמביא אותנו למזגן 5 כ"ס.

בנוגע למחירים: הם כבר עלו, לא קריטי במיוחד (כמה אחוזים בודדים בד"כ).

אני אומר: אם אתם נכנסים ממש בקרוב, תקנו ותסגרו עניין. אם זה עניין של עוד שנה או יותר - תחכו. המחירים יכולים לרדת, דגמים אחרים יכולים להיכנס לשוק (במיוחד אם מדובר באינוורטר), האחריות משנה לשנה משתפרת (במיוחד אם מדובר באינוורטר) ולך תדע מה יהיה אז.

תיקחו את ההכנה שאתם מקבלים מהקבלן, אתם בהחלט יכולים לסגור את יתר הדברים גם אח"כ ולא בהכרח ברגע זה.

אם יש לכם שינויים מרחיקי לכת בתוכנית, תעשו אותם עכשיו.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, תודה רבה על התשובה. מפורט מאוד.

אכן, פרט לכל הקיר הימני שהוא קיר משותף עם הבניין, והקיר השמאלי של המטבח והחדר לידו שהם מחוברים לבניין הבא, כל הקירות הם חיצוניים

אז החששות של "מזגן חזק מדי יקפיא (בקיץ) \ יחנוק מחום (בחורף) הן מופרכות? כי זכור לי היטב מקומות בהם המזגן היה חזק מדי, וכשהיו מכוונים את המזגן לX מעלות בקיץ, וזה הרגיש הרבה יותר קר בפועל, וזו בדיוק הסיטואציה שאני לא רוצה שתקרה לי.

לגבי כניסה, מדובר בעוד חודש וחצי +-. הבעיה שאין לי כ"כ איפה לאחסן הכל. ואם המחירים כבר עלו, אז אני מבין שכל אותם מתקינים שמתיימרים ללחוץ לקנות עכשיו סתם דוחקים לבצע את הקנייה דרכם..

האם יש עדיפות לאלקטרה או תדיראן?

שמעתי שיש מזגנים שדורשים הנמכה קטנה יותר, האם כדאי להתעסק עם זה?

עוד שאלה קלילה לגבי פיזור פתחי מיזוג בדירה, כמובן וההתקנה כולה תהיה במסדרון שם, בין כל החדרים. כיצד הכי נכון לפזר את המיזוג בחלל הסלון והמטבח? חשבתי פשוט למשוך צינור אחד מהמסדרון לכיוון המרפסת, צמוד לקיר הפנימי, ככה להגיע לסלון והמטבח, ועוד צינור אחד מאותה הסתעפות (ליד הארון תקשורת בכניסה) לכיוון החדר שינה ולהכניס אליו מיזוג מעל הדלת כניסה.

פורסם

את המזגן כדאי להתקין באמבטיה הגדולה ומשם למשוך צינורות ישירות לחדרים ולסלון.

החלוקה - לדעתי האישית - צריכה להיות כך:

בקיר של האמבטיה (לכיוון הפינת אוכל והסלון) הייתי שם סלוט ענק ברוחב 2-3 מטר, 2-3 שורות, שיזרוק אויר חזק לכיוון הפינת אוכל והסלון.

הייתי לוקח קרניז ושם עוד פתח רק למטבח (קרניז שיעבור מעל הפינת אוכל, אור בקיר הפנימי של החדר, ויגיע לכניסה של המטבח - או ישירות לתוכו אם הקרניז יעבור בתוך החדר).

מבחינת גודל:

למטבח הייתי שם צינור 10" לא פחות. אם יש במרכזיה חיבורים גדולים יותר של 12" וכדומה, אז כאלה.

לסלון ולפינת אוכל - לפחות 2 של 10" (!). כנ"ל מבחינת הקוטר (אם יש גדולים יותר, אז להשתמש בגדולים יותר).

לחדרים - לרוב שמים לכל חדר צינור אחד של 8" שלרוב מספיק (אם לא מדובר בחדר גדול או בדירה עם בעיית בידוד או אקלים קיצוני)

לפי החישוב הזה אתה צריך מרכזיה של 6 יציאות לפחות, כאשר 3 מהן צריכות להיות בקוטר 10" לפחות.

אויר חוזר צריך להיות באיזור הכניסה לדירה (בקיר של דלת האמבטיה, או בקיר הימני אם מסתכלים על האמבטיה מולנו) - לכן: או שמראש תגדיר לאיש המיזוג שצריך תריס אויר חוזר בכניסה, או שאם הוא מתעקש לעשות לך פתח באמבטיה, אתה תהיה חייב להשאיר דלת פתוחה או לקנות דלת עם פתח איוורור מתאים.

רוב אנשי המיזוג יעשו לך עוד פתח בקיר (בחלון העליון של הקיר, קרוב לתקרה) עם תריס אויר חוזר.

המידות שבתמונה לא ברורות לי, לכן קשה לי לקבל אומדן אמיתי בנוגע לשטח של הסלון, פינת אוכל והמטבח.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...