Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עדיף - סוויפט או 208?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הזדמנות לקנות אחד מהם, המחיר די דומה

מדובר בשני המקרים ברכב יד שניה, מפרטי, שנת 2013, אזור ה20000 ק"מ

אני כבר נסעתי בסוויפט ואהבתי ואני לא ממש מכיר את ה208, אבל שמעתי שמועות שהרכבים האלה רואים הרבה מוסך...

אשמח לדעתכם

פורסם

המלצה מניסיון- לך לפי מה שהשוק אוהב- יפניות וקוריאניות יש יותר ביקוש מבחינת שוק, מה שנותן לך בבוא היום להיפטר במהירות מהאוטו. אני הרגשתי את זה על בשרי עם היונדאי שלי. תוך שבוע נמכרה.

נכון, הקנייה של ה-208 כיד שנייה תהיה זולה משמעותית מהסוויפט אבל בתור מוכר רכב תהיה לך כנראה בעיה להיפטר מהרכב.

בכל מקרה אני ממליץ מאוד לא להידבק לסטיגמות של רכב מבלה במוסך כי זה ממש לא נכון. רכב שמור שטופל בטוב בין אם הוא קוריאני או צרפתי ייתן אמינות כל עוד תמשיך לטפל בו טוב.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

כמובן סוויפט, אפילו שהפג'ו טובה יותר, מהנה יותר, נוחה יותר, מאובזרת נהדר (בהנחה שמדובר בכל רמה מעל האקסס), מרווחת יותר ואפילו יש לה תא מטען יחסית נורמלי בניגוד לסימלי שבסוויפט. וכן, די להציץ בתא הנוסעים בכדי להבין שמדובר ברמה אחרת של איכות ועיצוב. אז למה בכל זאת סוויפט, פשוט כי כולם אומרים.

פורסם

ועוד משהו שנשמט אצלי, למרות שמהווה כנראה את מקור הרתיעה העיקרי אצל הפותח, אז כן הפז'ו רואה מוסכים ללא הרף, וגם אם לא אז זה רק בגלל שהיא חדשה כאן ( משהו כמו שנתיים ), היא עוד תראה.

פורסם
SWIFT בלי לחשוב פעמיים.

תוכל להסביר למה גם?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קיבלת כאן טעימה מהסטיגמות הקיימות בשוק. אל תיפול בפח שממליץ לך לקנות רכב פחות טוב רק כי הרכב השני, יכול/אולי/יתכן שיתקלקל. באף תגובה אין מידע מבוסס על בעיות, אבל יש מידע מבוסס על יתרונות. שורה תחתונה 208 עדיפה בכל פרמטר.

פורסם

אם מדובר על המנוע 1.2 גיר רובוטי, לדעתי הגיר שם מציק ולא אהבתי את השילוב הנ"ל כלל.

אם מדובר על ה1.6 עם הa4l זה כבר יותר טוב אבל עדיין הגיר הזה נחשב לא מהמוצלחים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
קיבלת כאן טעימה מהסטיגמות הקיימות בשוק. אל תיפול בפח שממליץ לך לקנות רכב פחות טוב רק כי הרכב השני, יכול/אולי/יתכן שיתקלקל. באף תגובה אין מידע מבוסס על בעיות, אבל יש מידע מבוסס על יתרונות. שורה תחתונה 208 עדיפה בכל פרמטר.

אני מת על ה-208. ואוהב מכוניות צרפתיות אבל אני לא יכול להתעלם מהשוק שלהן שכמשומשות מאוד בעייתי למכור... זה פרמטר שלצערי חייבים לקחת בחשבון, אחרת הייתי בעצמי הולך על ה-208...

פורסם

כמה זמן אתה מתכוון להחזיק ברכב? שיקולי מכירה חשובים אם אתה מתכוון להחזיק בו שנתיים-שלוש, הרבה פחות חשובים אם אתה מתכנן עליו לטווח ארוך.

עם זאת, כיון שמדובר ברכב יד שניה ובאקזמפלרים ספציפיים, צריך להכניס פרמטרים נוספים - כגון נסועה, טיפולים שבוצעו או נדרשים, ומצב טכני. לדעתי אלה שיקולים יותר חשובים מעוד כפתור במערכת השמע ואפילו הסמל בחזית.

גוגי - אתה מוכן להסביר מה מיושן בסויפט? מבחינת אבזור הוא אכן ספרטני (לפחות בדגם ה-GLA הבסיסי), אבל אל תשכח שמדובר בדגם חדש לגמרי שיצא לשוק ב-2011, ופרט לדמיון חיצוני וסמלים אין לו ולסויפט הקודמת כל דבר משותף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני מת על ה-208. ואוהב מכוניות צרפתיות אבל אני לא יכול להתעלם מהשוק שלהן שכמשומשות מאוד בעייתי למכור... זה פרמטר שלצערי חייבים לקחת בחשבון, אחרת הייתי בעצמי הולך על ה-208...

כל אחד והשיקולים שלו. אתה במודע ממליץ לקנות רכב פחות טוב בגלל שאולי יהיה קשה יותר למכור בעוד 3-5 שנים. כלומר סבול עכשיו, ולאורך כל התקופה, כדי שאולי לא תפסיד עוד 5,000 שקל ואולי תרוויח פחות שבוע ביד 2. יש כאן יותר מדי "אולי" ולי אישית זה נראה פחות משתלם. כן זה פרמטר שצריך לתת עליו את הדעת אבל לא להוציא אותו מפרופורציה.

פורסם
כל אחד והשיקולים שלו. אתה במודע ממליץ לקנות רכב פחות טוב בגלל שאולי יהיה קשה יותר למכור בעוד 3-5 שנים. כלומר סבול עכשיו, ולאורך כל התקופה, כדי שאולי לא תפסיד עוד 5,000 שקל ואולי תרוויח פחות שבוע ביד 2. יש כאן יותר מדי "אולי" ולי אישית זה נראה פחות משתלם. כן זה פרמטר שצריך לתת עליו את הדעת אבל לא להוציא אותו מפרופורציה.

לצערי הרב יש פה דוגמאות גם בפורום על צרפתיות שנמכרות בהפסד אחרי תקופה ארוכה ביד 2, לא הבדל של שבוע... שוב, גם אני מת על הצרפתיות, אבל מבחינת שוק זה בעיה. ולמה לסבול מסוויפט? אחלה רכב, יצא לי לנהוג עליו. חסכוני בדלק, נעים בנסיעות עירוניות ובינעירוניות.

פורסם

לפיגו קטנות תמיד יש ביקוש,לא תהיה לך שום בעיה למכור את הרכב.

• תוכן חדש...