Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי השבוע קומפוננט של מורל (פולס 6), עד כאן הכל טוב ויפה...

יש לי כמה נושאים שלא הצלחתי להבין + כמה שאלות:

1. את הקומפוננט אני מתכוון לחבר למגבר של רוקפורד 501x שמוציא לכל יציאה 375 וואט או 65 וואט rms , מנגד הקומפוננט עומד בעומס של 270 וואט או 120 וואט rms .השאלה שלי היא האם מסתכלים על הנתונים היבשים (כלומר מגבר-375 לעומת רמקולים 270)ואז נוצר מצב שהרמקול יכול להשרף,או על ההספק הנקי (כלומר מגבר 65 rms לעומת רמקולים 120 rms) ואז נתוני הרמקול גבוה יותר ואז הרמקולים"מוגנים" מפני עומס גדול עליהם (לא ישרפו)????

2. האם את העוצמה שמקבל הקומפוננט מהמגבר (גיין או איך שרושמים את זה) מכוונים כמו שמכוונים סאב לדוגמה .

3. איפה בדרך כלל מתקינים את קרוס בדלת או בתוך האוטו-דשבורד?

תודה.

פורסם

1. הנתון שצריך להתיחס אליו הוא אך ורק הנתונים של ה RMS. כלומר המגבר מספק 65 וואט והרמקול מסוגל לספוג עד 120.

2. לגבי הגיין דובר על זה רבות , תשתמש ב FAQ שנעוץ למעלה ותמצא את כל המידע איך לכוון אותו.

3. בדרך כלל מתקינים איפה שנח - אין פה חוקים , זה תלוי ברכב.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
1. הנתון שצריך להתיחס אליו הוא אך ורק הנתונים של ה RMS. כלומר המגבר מספק 65 וואט והרמקול מסוגל לספוג עד 120.

2. לגבי הגיין דובר על זה רבות , תשתמש ב FAQ שנעוץ למעלה ותמצא את כל המידע איך לכוון אותו.

3. בדרך כלל מתקינים איפה שנח - אין פה חוקים , זה תלוי ברכב.

אמרת את כול מה שרצית להגיד...

בכול מקרה זה רק מראה שרוקפורד עושים את מה שהרבה חברות עושים וזה לנפח את עניין הוואט בשביל לקוחות של ממש מבינים..375 וואט ? ( LOL )

אפילו הקליפורניה בום 1200 וואט שלי מצהירים רק על 300 וואט לערוץ...

פורסם
אמרת את כול מה שרצית להגיד...

בכול מקרה זה רק מראה שרוקפורד עושים את מה שהרבה חברות עושים וזה לנפח את עניין הוואט בשביל לקוחות של ממש מבינים..375 וואט ? ( LOL )

אפילו הקליפורניה בום 1200 וואט שלי מצהירים רק על 300 וואט לערוץ...

מה מצחיק כול כך!

הוא מוציא 65 RMS לערוץ ב4 אום!

מה שכתוב על המגבר עצמו מיתבטא בעוצמה מלאה (2 אום) אז הבחור חשב לחלק את ה1500 ב4 ....

כותב ככה 600RMS הספק נקי ב2 אום! אם תחשב את זאת אתה תיראה הנתונים אמינים..

פורסם

יכול להיות שאני לא צודק בקשר להספק של יציאה בודדת של המגבר(באמת חישבתי כמו שאדי אמר) , אבל אני עדיין לא קיבלתי תשובה

מה ההבדל בין ההספק רגיל (לדוגמה אצלי 1500 וואט), לבין הספק נקי (260 וואט rms)? אוליי יש יחס מסויים ביניהם ,לדוגמה על כל 1 וואט rms נקבל 2.5 וואט "רגיל".

לגביי הגיין אני יודע שצריך להוריד את ה - LOUD ואז צריך לעלות בווליום מאפס עד ששומעים עיוותים בצליל ,מנמיכים קצת ,ואז עושים את אותו הדבר בגיין של המגבר וזהו. (ככה כיוונתי אצלי את הסאב).

השאלה שלי היא האם ככה מכוונים כל רמקול ובפרט קומפוננט או שכל רמקול יש לו צורת כיוון שונה?

פורסם

:) אדי, 1500 וואט ?, אתה חי בסרט ?! :)

אופיר- אכן רובנו מכיילים את הגיין לפי שמיעה, אם הרמקול נשמע טוב ואינו רועש לך מידי .. אני מאמין שיהיה בסדר..

וכפי שנאמר, יש צורך להסתכל רק על נתון RMS - 4 OHM. המספרים האחרים, גם אם ניתנים ב WATT MAX, או אפילו , "2OHM" נועדו לקהל הפחות מבין כדי לנפח מספרים ...

וכן, גם רוקפורד האגדית עושה זאת, ובגדול :)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אכן במגברים מסדרת ה X יש ניפוח מה של הנתונים.. למרות שבמגברים מהסדרה החדשה הם לא עושים את זה למיטב ידעתי.

למרות הכל הם מצהירים בשורה התחתונה כמה המגבר מוציא (65 וואט לכל ערוץ) שזה מאוד הגיוני.

וכיום כבר נכנס תקן אשר כל חברות האודיו צריכות לעמוד בו עד שנת 2006 , מה שיהיה זה שכל חברה תתן מידת הספק ע"פ התקן הנ"ל ולא יהיו בלבולי מוח כמו שהיה עד היום. :)

כמו כן הפולס למיטב ידעתי עומדים על 50 וואט RMS. אני ממש לא מאמין שהם יעמדו בעומס של 120 וואט RMS במצב נורמלי.

פורסם

עם כל הכבוד JOKER2K, ראיתי כמה וכמה בחינות של CEA2006

ולפי דעתי, יש כאן ביזיון מבחינת אמינות ..

אבל זאת דעתי האישית ..

לגבי ההצהרות של רוקפורד, אין לי שום טענות לגבי ה"תאכלס" אני פשוט אומר שגם הם, כמו כל חברה אחרת, מנסים להתקיים..

ואחת הדרכים .. זה ניפוח ...

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
אכן במגברים מסדרת ה X יש ניפוח מה של הנתונים.. למרות שבמגברים מהסדרה החדשה הם לא עושים את זה למיטב ידעתי.

למרות הכל הם מצהירים בשורה התחתונה כמה המגבר מוציא (65 וואט לכל ערוץ) שזה מאוד הגיוני.

וכיום כבר נכנס תקן אשר כל חברות האודיו צריכות לעמוד בו עד שנת 2006 , מה שיהיה זה שכל חברה תתן מידת הספק ע"פ התקן הנ"ל ולא יהיו בלבולי מוח כמו שהיה עד היום. :)

כמו כן הפולס למיטב ידעתי עומדים על 50 וואט RMS. אני ממש לא מאמין שהם יעמדו בעומס של 120 וואט RMS במצב נורמלי.

לי אין נסיון איתם ואני בכלל לא מתלהב מהם

אבל אני חושב שהגזמת קצת לא ?

בקשר לתקן החדש שאמרת על מהגברים אני אשמח לשמוע עוד פרטים

פורסם

לקרוא על ה CEA2006, קראתי הרבה..

על הנייר הם נשמעים מאוד טוב, אך בפועל .. להגיד שמגבר CLASS AB הוא עם נצילות של 67 %

זה נשמע לי מוגזם .. אני עדיין לא האיש שיבוא ויטען מה טוב ומה לא, אך ניסיון קטן עם בחינות מעבדה ו REVIEWS על מוצרים ..

מגלה שאין מגבר CLASS AB שאכן עובר את נצילות ה 60%, אלה אם כן הוא ניכנס למצב קליפינג קשה..

גם יש לזכור שהפרטים שנותנים לנו הם מצומצים מאוד, אפילו בבדיקות של התקן הגרמני יש יותר פרטים, והפרט הכי חשוב , 1:1 SINE WAVE.

מסבירים לך שחור על גבי לבן שאין פה קליפינג, האם הבדיקה של CEA2006 אומרת לך שאין פה קליפינג ?

לא... מעניין למה ...... :|

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

עזוב שי באמת עזוב אני חיי בסרט ועוד אנשים חיים בסרט סתם רוקפורד ולנזר עובדים כול הזמן העלייך...עקרונית מוציאה רק 30 RMS לערוץ וזהו...נכון? כי אתה באמת והוכחת לנו שרוקפורד מזייפים נתונים אבל ממש סותרים מהכתוב...:|

מה שכתוב שזה 600RMS בפועל ל2אום אז אם תהפוך את זה לוואט תיראה שהיגענו ל1200 ...אז הסתירה של החישוב לא גדולה ממש..... אבל מה שנכון שהם מראים 1500 אז כולם חושבים שזה יעבוד ב4 אום..

פורסם
עזוב שי באמת עזוב אני חיי בסרט ועוד אנשים חיים בסרט סתם רוקפורד ולנזר עובדים כול הזמן העלייך...עקרונית מוציאה רק 30 RMS לערוץ וזהו...נכון? כי אתה באמת והוכחת לנו שרוקפורד מזייפים נתונים אבל ממש סותרים מהכתוב...:|

מה שכתוב שזה 600RMS בפועל ל2אום אז אם תהפוך את זה לוואט תיראה שהיגענו ל1200 ...אז הסתירה של החישוב לא גדולה ממש..... אבל מה שנכון שהם מראים 1500 אז כולם חושבים שזה יעבוד ב4 אום..

עדיין הם מדברים על 1500 וואט לא 1200 וכמו ששי אמר גם לתת נתונים ב 2 אום זה בשביל לנפח

ממתי מפרסמים מגבר לפי הנתונים שלו ב 2 אום ?

רוקפורד במקרה הזה ממש ממש הגזימו !

פורסם

אדי, אתה זורק דברים לאויר אני עוד מעט יתחיל לחשוב שאתה אפילו לא קורא את ההודעות שלי.

השתייכות דברייך, לדבריי, הם מקרים בהחלט ..

נניח שהמגבר הוא אכן 1200 וואט ב2 אוהם, (פנטזיה.) האם כתוב עליו, 1200 וואט ?

אהם, לא... כתוב עליו .... 1500 וואט.

האם זה אומר שהם "הורידו" מספרים ? לא..... זה אומר שהם "העלו" מספרים ...

האם הסיבה לכך, זה משום שהם עשו TYPO ? לא..... הם רצו למכור מספר מנופח ........

שורה תחתונה, אתה לא מחובר למספרים ..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
עדיין הם מדברים על 1500 וואט לא 1200 וכמו ששי אמר גם לתת נתונים ב 2 אום זה בשביל לנפח

ממתי מפרסמים מגבר לפי הנתונים שלו ב 2 אום ?

רוקפורד במקרה הזה ממש ממש הגזימו !

חחחח אתה מצחיק אחי....כול חברה כותבת על מגבר שלה נתונים שהם ב2אום או ב1 אום אם זה מונו!

אף אחד לא הגזים...כתוב הנייר שלי שבבדיקה של המגבר שלי במפעל של רוקפורד הוא הוציא 600RMS ב2 אום...ויש כאלה שהוציא 650RMS באום וכו'....

טוב שי אין לי כוח אילך ..... אתה חיי בפנטזיה נישבעה לך.....אנשים אל תיקנו רוקפורד ולנזר כי שי אומר שהם מזייפים לחלוטין את הנתונים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...