Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DOT 4 במקום DOT 3 יצרן אומר 3 בלבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם,מדובר בקאוואליר 2003.

ספר היצרן טוען דוט 3 בלבד, האם ניתן לעבוד לדוט 4 בלב שלם?

מדובר ברכב שבשנתיים האחרונות נסע 2500 ק"מ בלבד.

200 אלף ק"מ על המד אוץ.

מה דעתכם?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נוזל מסוג DOT4 מתוכנן לעבוד בטמפרטורה גבוהה יותר, אבל עלול לספוח מים יותר בקלות. האטמים של המערכת מתוכננים מבחינה כימית ל-DOT3 ועלולים להגיב אחרת ל-DOT4, מה שיתבטא בכשל של המערכת.

ייתכן שברכב הספציפי הזה המערכת תצליח להתמודד עם DOT4 אבל לא הייתי לוקח סיכון.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

זאת בדיוק הדילמה שלי- מערכת האטמים.

מדובר ברכב שנסע בעיקר בין עירוני, בלמי התוף מקוריים לחלוטין עדיין מאחורה.

נגישות ל DOT 4 איכותי יותר- יותר קלה.

פורסם

שוגי אני לא יודע מאיפה הבאת את המידע הזה והתעניינתי לא מעט בנוזלי בלמים. אני לא מכיר תופעה כזו.

אין שום בעייה לעבור לנוזל DOT4 ברכב שדרש נוזל DOT3. יש להקפיד על החלפת נוזל מלאה בכל שנתיים בגלל תכונות ההיגרוסקופיה של נוזל הבלמים, ולא משנה אם זה דוט 3, 4 או 5.1.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זו טעות לתת תשובה גורפת, כי כל נוזלי הבלמים תואמים.

טויוטה במספר דגמים טוענת ל DOT3 בלבד - ומסירה אחריות לרכבים אשר ימלאו תקן אחר.

הם טוענים לנזק במערכת ה ABS , נזילות דרך האטמים וצמיגות לא תואמת.

לכן כדאי להצמד לתקן אשר דורש היצרן.

ויש יצרנים אשר מעדכנים לשימוש גם את תקן DOT4, לאחר זמן מה.

כדאי לבדוק ולבצע חיפוש אם יש עידכונים חדשים במפרט התקן.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
שוגי אני לא יודע מאיפה הבאת את המידע הזה והתעניינתי לא מעט בנוזלי בלמים. אני לא מכיר תופעה כזו.

אין שום בעייה לעבור לנוזל DOT4 ברכב שדרש נוזל DOT3. יש להקפיד על החלפת נוזל מלאה בכל שנתיים בגלל תכונות ההיגרוסקופיה של נוזל הבלמים, ולא משנה אם זה דוט 3, 4 או 5.1.

איתמר

מדוע כל שנתיים?

אצלי לא החליפו נוזל בלמים בקליאו והרכב תכף בן 3. זה קשור לסוג הרכב או שזו המלצה גורפת?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כי איתמר מכליל מחוסר ידע ו ברנו זה כל ארבע שנים.

אגב גם אני שמעתי שיש יצרנים שדורשים תקן דוט שלוש ולא שום דבר אחר תואם.

פורסם

איתמר לא מכליל, איתמר קורא מידע מקצועי וענייני ולא שטויות. נוזלי בלמים 3, 4 ו 5.1 מבוססים שלושתם על בסיס אסתרי והשוני בנקודת הרתיחה (שזה למעשה כל ההבדל בין הנוזלים הללו) מושג באמצעות שינוי המינון של רכיבי הנוזל. החסרון של בסיס אסתרי הוא בספיחת לחות מהאוויר (נוזל היגרוסקופי) ולכן רתיחה שלו עלולה לייצר גזים במערכת, מה שיפגום ביכולת הנוזל להעביר את כוח הבלימה לקליפרים.

נוזל בלמים מיועד להחלפה כל שנתיים, יש כמה נוזלים שניתן להחליף כל 3 שנים ומעולם לא ראיתי המלצה כל 4 שנים, אולי אם מדובר בנוזל דוט 5 שהוא מבסיס סיליקון ושכנראה בעל אורך חיים ארוך יותר, אבל זו רק השערה.

ליין מן ודנידין תוכלו להביא סימוכין רשמיים למה שטענתם?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

לגבי ההבדל בין הנוזלים, ורק לגבי זה:

איתמר צודק.

Dot3, dot4, dot5.1 הם כולם נוזלים על בסיס (pag (poly alkaline glycol מקווה שאייתתי נכון...

Dot5 הוא נוזל שונה לחלוטין,על בסיס סיליקון.

שימוש ב-dot5 במערכות שנועדו לנוזל על בסיס pag יגרום לנזק מיידי וקטסטרופלי למערכת.

מצורפים שני לינקים למאמרים השופכים אור על הנושא

:http://www.ictlabs.com/נא-להכיר---נוזל-בלמים

http://motorica.net/viewtopic.php?t=1310

לגבי שימוש בתקן שונה, עד כמה שאני יודע אין בעיה להשתמש בתקן גבוה יותר (dot4 dot5.1 במקום dot3 לדוגמא) לא מומלץ לרדת אבל זה בהסתייגות כי אין לי סימוכין כתובים לכך כרגע.

לא מומלץ לערבב.

לא יודע לגבי מועדי החלפה,אני פועל ברכב שלי לפי הוראות היצרן.

ADZ

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
סימוכין יש בהוראות היצרן שדורש ברכב חדש רק שמן ברקס דוט שלוש כנל בהחלפת השמן ברנו....אלו הוראות היצרן.

בספרות לנהג דווקא לא כתוב DOT 3 או DOT 4 אלא מק"ט של הייצרן R-7711218589.

ראה עמוד 166.

http://www.renaultservice.co.il/img/uploads/drivers_books/s209.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

תפריד בין שני הנושאים

נושא עקרי דגמים מסויימים של רכב ׁ(אמריקאיות במיוחד) דורשים רק דוט 3 כאשר הדגם נולד לא מזמן מה שאומר שיש דברים שאנחנו כנראה לא יודעים על מערכות בלימה ושמן הדרוש לה ואני ממליץ במקרים כאלו להצמד באדיקות להוראות היצרן ולא להמציא הקלות למיניהם.

נושא המשני הוא שברנו השמן מסוג דוט 4 (ראה תמונה)הוא יחודי של רנו וזה כנראה מאפשר החלפה כל ארבע שנים או 120000 ק"מ.foto0083_0c30a2.jpg

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

סגור, אדבוק ב dot 3 .

הנוזל במיכל שלי כבר קיבל גוון שחור.

מדובר בלפחות 3 שנים שלא החלפתי . ובאיזור 100 אלף ק"מ - עצלנות נטו.

פורסם

במקרים רבים יצרן הרכב מכסת"ח את עצמו ואומר "רק דוט 3". זה לא אומר שרק דוט 3 יתאים, אלא זה אומר שזה כנראה הנוזל איתו הוא בדק את המערכת.

בשורה התחתונה נוזלי הבלמים דומים בהרכב הכימי שלהם (שוב, למעט נוזלי low viscosity או דוט 5), ואני גם לא זוכר מתי ראיתי בחנויות החלפים נוזל DOT3. אם הייתה בעיית תאימות בעניין DO3 ו DOT4 היינו שומעים על זה, בפועל אין שום בעייה.

איתמר

• תוכן חדש...