Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ראשון לנהג צעיר 10-12k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים,

אני מחפש בשבילי רכב ראשון לנהג צעיר . רכב עם חזות צעירה , אמין (אני יודע שקצת בעייתי בשנתונים האלה) וחסכוני. (עושה כ50 ק״מ ביום)

אני מעוניין ברכב ידני בלבד, עדיף קצת חזק ושיהיה כיף ללחוץ. אני דיי סגור על ה206XS שנת 2001. מה דעתכם עליו? האם ה206 נופל ממנו בהרבה? פשוט אין הרבה xs בשוק. בנוסף שאני קונה רכב חדש משנתון כזה, חובה בדיקה במוסך ? (עולה 500 לא?) מה עוד חשוב לבדוק?

בנוסף עד איזה ק״מ עוד סביר לקנות את הרכב? אני רואה כאלה עם 270K .. זה בסדר לקנות רכב ככה?

עריכה אחרונה על ידי Returnix
פורסם

ה206 הרגילה חלשה יותר, אך המנוע שלה נפוץ יותר ותמצא אותו עד היום ברכבי פז'ו וסיטרואן.

המנוע 1.4 נבנה במקור ב88' ועבר שינויים בין השנים, כבר כמעט 30 שנים ועדיין משתמשים בו.

בדיקה של רכב כזה - במוסך שאתה סומך עליו (עדיף במוסך שמתמחה בצרפתיות כמו גבע או שאפט המומלצים בפורום) ואצל פחח שיבדוק שאין נזקי שלדה. חבל להכנס לבדיקה במכון, כי רוב הסיכויים שהיא תצא גרועה ולא תשקף את מצב הרכב.

קח בחשבון שבתקציב כזה תזדקק ליישור קו והרכב לא יהיה במצב מושלם.

כמה ק"מ? תלוי באופי התחזוקה של הרכב. יכול להיות שתקנה רכב שעשה 100 אלף ק"מ ויעשה לך צרות צרורות, ויכול להיות שתקנה רכב שעשה 200 אלף ק"מ שמור ומטופל כראוי ולא יעשה לך צרות. בעקרון אני הייתי מתרחק מרכב שעשה 270 אלף ק"מ, למרות שביחס לשנתון הק"מ סביר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
ה206 הרגילה חלשה יותר, אך המנוע שלה נפוץ יותר ותמצא אותו עד היום ברכבי פז'ו וסיטרואן.

המנוע 1.4 נבנה במקור ב88' ועבר שינויים בין השנים, כבר כמעט 30 שנים ועדיין משתמשים בו.

בדיקה של רכב כזה - במוסך שאתה סומך עליו (עדיף במוסך שמתמחה בצרפתיות כמו גבע או שאפט המומלצים בפורום) ואצל פחח שיבדוק שאין נזקי שלדה. חבל להכנס לבדיקה במכון, כי רוב הסיכויים שהיא תצא גרועה ולא תשקף את מצב הרכב.

קח בחשבון שבתקציב כזה תזדקק ליישור קו והרכב לא יהיה במצב מושלם.

כמה ק"מ? תלוי באופי התחזוקה של הרכב. יכול להיות שתקנה רכב שעשה 100 אלף ק"מ ויעשה לך צרות צרורות, ויכול להיות שתקנה רכב שעשה 200 אלף ק"מ שמור ומטופל כראוי ולא יעשה לך צרות. בעקרון אני הייתי מתרחק מרכב שעשה 270 אלף ק"מ, למרות שביחס לשנתון הק"מ סביר.

תודה על התגובה. כשאומרים חלשה יותר.. אני מבין, השאלה בכמה? לאח שלי היה איביזה 2001 עם מנוע 1.4, והאוטו ממש לא היה עגלה, אומנם הוא דיי הרבה שוחט אותה אבל האוטו נסע מהר יחסית.. האם הXS בגרסאת ה90 או ה110 היא יותר חזקה בהרבה?

עוד שאלה, כמה עולה בדיקת רכב במוסך וכמה בדיקת פחחות? כמה עולה מכון ומה זה בכלל? [אני משלם את הבדיקות נכון?]

פורסם

לא נהגתי על אף אחת מהן, אך בכל זאת מן הסתם יש הבדלים בין המנועים, נתונים לגביי זמני תאוצה ומהירות מירבית תוכל לראות ברשת.

יש כאן בפורום משתמשים עם שני סוגי המנועים ותוכל לחפש ולקרוא את חוות הדעת שלהם.

בדיקות במוסכים ואצל פחחים זה תלוי, לא יודע איפה אתה גר.

מכון זה מכון בדיקות לרכב לפני קניה, בדיקה עולה 400-500₪. וכן אתה משלם את הבדיקות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה על התגובה, אפשר לקבל עוד דעות? סוג הרכב? הרבה ממליצים על יונדאי גטס, הייתי שמח לדעת למה? האם זה נכון בשבילי לקחת 206?

פורסם
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?537817-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%94-%D7%94%D7%90%D7%A6-%D7%91%D7%A7-1998

נשמע כמו דיל מעולה, אני הייתי קונה אותה.

צעיר, חסכוני, אמין וזול לאחזקה, זמינות חלפים אין סופית.

וואלה באמת נשמע נחמד, אני אבדוק איתו, אבל קשה לי למצוא פרטים על הרכב כמו האם הוא אמין זריז וכו'?

אני לא ממליץ לך על 206(היתה לי אחת שנת 2002 דגם XSI).

למה? עשתה לך הרבה צרות? יש פה 206 מפורסמת בפורום ב12 נשמעת נחמד..

האם ה206 עדיפה על הסיויק האצ'בק הזו או לא ?

פורסם

פיג'ו 206 110 במצב טוב, לא תמצא מתחת ל-15 אלף. השמורות והשנתונים הגבוהים יותר יהיו גם סביב ה-20. מבחינת רכב, אחלה אוטו שבעולם. אם האוטו שמור אז חוץ מתחזוקה רגילה של רכב ישן, לא צריכות להיות הרבה בעיות (אבל כמו כל דבר, אי אפשר לדעת מה יכול לבוא).

פורסם

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. רכב בתקציב שלך - עדיף לקנות את הרכב שטופל בצורה הטובה ביותר שכל המכלולים בו עובדים ועם טסט ארוך עד כמה שניתן.

ממליץ לך לקרוא את המדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי.

פורסם

למה? עשתה לך הרבה צרות? יש פה 206 מפורסמת בפורום ב12 נשמעת נחמד..

האם ה206 עדיפה על הסיויק האצ'בק הזו או לא ?

עשתה לי את המוות (תחפש בהודעות ישנות שלי).

פורסם

ממליץ גם על 206 XR רגילה. אין בה משהו מיוחד, פרט לעובדה שהיא עושה את העבודה. אחת כזאת, שנת 2000 (קניתי ב- 2009) שירתה אותי נאמנה 4 שנים, יום יום (כ- 400 ק"מ בשבוע). רק להקפיד על ביצוע טיפולים והכל טוב

• תוכן חדש...