Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיני העסקה - אי תחרות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אישתי עכשיו בתהליכי חתימת חוזה העסקה בחברה כלשהי ודורשים ממנה לחתום על "אי תחרות", בכל מקרה של הפסקת עבודה (פיטורים או התפטרות) אסור לה לעבוד אצל מתחרה של החברה במשך שנה, אחרת תדרש לקנס בגובה 10% מהמשכורות שקיבלה בחברה במשך זמן ההעסקה נוסף לקנס גדול כלשהו.

אציין שהיא נכנסת למשרה חלקית, לא לתפקיד פיתוח או תפקיד ניהולי כלשהו.

זה בכלל מחזיק מים כל השטויות האלו?

פורסם

בחברה הקודמת שעבדתי בה היה סעיף זהה,אמנם לא חברות מתחרות אלא חברות שנתנו שירות לנו.

ואותם חברות באמת לא היו מעסיקים.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

1. קודם כל שתחתום, שזה לא יהיה מה שימנע מהם לקבל אותה לעבודה

2. בסיום העבודה שלה שם אין לה שום חובה לדווח או להם שום דרך לדעת איפה היא הולכת לעבוד

3. לחתימה הזו אין כלל תוקף שכן אחרי שהיא תסיים לעבוד שם הם יצטרכו לגבות את ה״קנס״ דרך בית משפט כי הרי כבר משכורת היא לא תראה מהם.

4. אף חברה לא באמת תגיש את זה לבית משפט כי זה מסמך לא חוקי וטעות מצידם בכלל להתחיל תהליך כזה שיהיה בעצם יריה עצמית ברגל.

5. כל זה מגובה בחוק חופש העיסוק

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לא רק שהמסמך חוקי אלא גם אם לא תחתום עליו אם יש יסוד סביר שהחברה החדשה משתמשת דרכך בסודות המסחריים של המעביד הקודם אין בעייה להוציא לך צו שאוסר עליך לעבוד שם (ואני מדבר מניסיון. הוצאתי צו כזה לעובד לשעבר).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מקלדות רבות נשברו פסקי דין רבים נכתבו בנושא

מול חוק היסוד חופש העיסוק יש גם זכות יסוד לקניין שלך

וקניין של מעביד זה גם סודות מקצועיים .

לכן לכתוב זה לא יחול זו שטות

כמובן הכל תלוי בנסיבות של התפקיד של החברה וכדומה.

וכאשר מישהו חותם על מסמך הכלל הראשוני הוא שהסכמים יש לכבד, ורק אח"כ מגיע הבחינה אם מותר היה להחתימו ובאלה נסיבות הוא יחול.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בינתיים היא חתמה, מתחילה השבוע.

ברור שזה לא שחור ולבן.

ומתי קניין המעביד עולה על חוק יסוד חופש העיסוק? על מי חלה חובת דיווח כלפי המעסיק הקודם?

ונגיד וגילו, זה הרי לא אומר שאוטומטית הועברו סודות מסחריים, נגיד שבחברה הזאת תבצע תפקיד א' ובחברה מתחרה תבצע תפקיד ד' שאין ביניהם שום קשר, מה אז? אוטומטית תחוייב בקנס בבית משפט?

פורסם

אין שום דבר אוטומטי בבית משפט

יש שם שופט שמקבל משכורת מכובדת כדי לשפוט.

חתמה, התחילה לעבוד , כבר העברת אותה לחברה אחרת.

תירגע

תגיעו לגשר תתייעצו עם עו"ד שמבין .

כאן רובינו חלטוריסטים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

חתמה, התחילה לעבוד , כבר העברת אותה לחברה אחרת.

זה היא התחילה לדאוג.

תירגע

תגיעו לגשר תתייעצו עם עו"ד שמבין .

זה מה שאמרתי לה.

אבל על כל מקרה החלטתי להיוועץ בחכמי הפורום, מה שנאמר, לא מזיק אף פעם.

תודה לעוזרים.

פורסם (נערך)

אם היא דואגת שלא תעשה את זה. אף אחד לא מכריח אותה לעבור על סעיפי החוזה.

כעיקרון אתה מדבר על מצב היפותטי שעשוי לקרות עוד אי אילו שנים, או לחלופין בכלל לא לקרות. לכן אין פה סיבה לדאגה מיידית.

ולפי מה שאני יודע (מניסיון שלי) אצל הרבה חברות יש סעיף דומה בחוזה, ויש כאלו המחמירים ואוסרים עלייך לעבוד עם לקוחות בצורה זו או אחרת, שהם של אותה חברה שעבדת בה. ואני לא מדבר עכשיו על לפתוח חברה מתחרה ולתת שירות זהה לשל החברה, אלא פשוט ליצור קשר עסקי כלשהו עם אותם הלקוחות, גם לקנות ממנו עט אני לא יכול. ואני מכיר מישהו שעבד בשתי חברות מתחרות (אמנם אחת גדולה ואחת קטנה) בו זמנית, למרות הסעיף והכל בסדר. ועכשיו הוא עובד עם 2 חברות מתחרות, שתיהן גדולות, כעצמאי ושוב פעם, הכל בסדר. בוא נאמר שצריך להיות בוס בנז*נה אמיתי כדי ללכת ולחפש עובד בצורה כזאת ולמרר לו את החיים. או שלחלופין אתה באמת מכרת סודות השייכים לחברה הקודמת, לחברה החדשה.

מה גם, יש פה התנגשות של כמה דברים. בוא נאמר שאני עובד במקצוע מסוים בחברה ופיטרו אותי, אסרו עליי ללכת לעבוד בחברה מתחרה. מה עליי לעשות כעת? אני לא אוכל לעבוד במקצוע שלי? בגיל 40 ללכת ללמוד משהו אחר ולהתחיל קריירה חדשה? תגדיר חברה מתחרה, תגדיר את סוג העבודה שאתה עושה, יש פה כל מיני דברים שיכולים להשתנות ולכן אי אפשר לקבוע באופן חד משמעי.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם

סעיף אי תחרות רלוונטי ויעמוד במבחן משפטי במקרים מאוד מסויימים. כמובן שאסור לנצל מידע פנימי שיש לך מהמעסיק הנוכחי במקרה מעבר לחברה מתחרה, אבל עצם המעבר עצמו לא בעייתי, למעט מקרים מסויימים כפי שרשמתי. מקרה כזה לדוגמא הוא אם למדת את המקצוע אצל המעסיק הראשון, ולא באת עם ניסיון קודם.

בכל מקרה, הסעיף מאוד נפוץ בחוזי העסקה, מאוד נפוץ גם לעבור לחברה מתחרה ולעיתים נדירות יש בעיות עם זה.

פורסם

אישית נפנפתי בחוק יסוד למעביד לשעבר והוא בלע צפרדע. מצד שני ראיתי מישהו ששילם 650 אלף שקל כשעבר לעבוד אצל מתחרה וגם לקרוב משפחה שלי עשו רילוקיישן כשעבר מחברה לחברה מתחרה ותבעו אותו. לדעתי ככל שתפקיד בכיר יותר כך יש לך יותר בעיה ומעסיק ילחם שלא תלך לעבוד אצל מתחרה הישיר.

פורסם

ככלל סעיף אי התחרות תקף ב-3 מקרים : העובד נחשף לסוד/מידע מסחרי כלשהוא, עבר הכשרה מיוחדת הניתנת רק בחברה שעבד בה או שקיבל תמורה עבור אי תחרות.

בשאר המקרים הסעיף לא שווה את הנייר שהוא כתוב עליו.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

חבר שעבד בזמנו בתחום המדיה האינטרנטית עזב מקום אחד ופנה (ברוב טיפשותו) ללקוח שנמצא בקשר טוב מאד עם המעסיק שעזב, המכתבים שהוא קיבל מעו"ד לא עשו לו טוב.

נראה לי שבמקרה של בכירים שעוברים בין מתחרים, המעסיק שקולט אותו גם "קונה" אותו על כל הקנסות שיכולים לחול במקרה כזה.

מה שמוזר לי בחוזה שאישתי חתמה עליו הוא שסעיף אי-תחרות תקף גם במקרה שמפטרים אותה וזה כבר לא ממש הוגן.

פורסם

הסעיף הזה נועד לבכירים / תפקידים ניהוליים למיניהם.

במידה והמשרה איננה כזו - ההסכם שווה את הנייר שהיא חתמה עליו.

נתקלתי לא פעם בסעיפים האלה במשרות זוטרות, נראה כמו העתק-הדבק תלוש מהמציאות.

כמו כן, יש פה עניין של תמורה -

אם בחוזה נקבעה תקופת צינון של שנה, משתמע מכך שהתפקיד הוא חשוב/רגיש ושהמשכורת היא בהתאם.

לגבי אי-תחרות במקרה של פיטורים - כמובן שלא תקף ולא חוקי, ולכן אין מה לחשוש מחתימה על דבר כזה...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...