Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגזים בועז דיין, נותן צפי לשלג על סמך מפות ל-8-9 ימים, כמעט הכל נעלם בעדכון המודלים האחרון.

לפי שעה, לא צפוי שלג בירושלים, בטח לא כמו של דצמבר 2013.

אפשר לשאול מה הכינוי שלך בפורום מזג אוויר? (אני "ענן נוצה")

אגב, עכשיו נהיינו גם פורום חיזוי/פותחים במפות חיזוי ?! :mm_wink:

גם אתה מבלה בפורום בנושא הנ"ל?

גם אני בעד לא לנהוג בכבישים מושלגים בארץ, עם הבלגן שהנהג הישראלי יוצר. כל בעל ואן חושב שיש לו רכב שלג, שלא לדבר על בעלי הפרטיות שנתקעים בזוויות מוזרות לרוחב הכביש.

אני לוקח יום חופש, ואם אין ברירה, משתמש בתחבורה הציבורית כשהיא מתחדשת. לא מתחדשת? לא מורידים לי יום חופשה.

פורסם

אז מה עדיף? עם או בלי שרשראות אם אני נוסע בשכונות כשיש שכבת שלג המתאימה לנסיעה עם שרשראות ולאחר מכן יוצא לכבישים ראשיים שהמפלסות פינו את השלג.

פורסם

כמו שנאמר פה קודם כל, בשביל לנסוע בשלג/קרח אתה קודם כל צריך צמיג חורף (לא בהכרח צמיג שלג) בגלל שגומי של צמיג רגיל מתקשה בטמפ' נמוכות.

לנהיגה אם שרשראות אתה צריך גובה של שלג לפחות כגודל השרשרת כלמור אם השרשרת בגודל של 2 ס''מ אתה צריך 2 ס''מ שלג לפחות(אם יש חוקים אז לפי החוקים).

ניתן לקנות שרשראות שלג בפנצריות ובחניות לרכבי שטח. מחיר של שרשראות שלג הינו בסביבות ה1200-2500 לסט איכותי.

פתרון זמני הוא לקנות אזיקונים, רצוי גדולים ולחבר לגלגל אם הצד ההפוך.

אם אתה נוהג הרבה במזג אויר קשה הייתי ממליץ לך לשקול לקנות צמיגי חורף.

פורסם

פתרון זמני הוא לקנות אזיקונים, רצוי גדולים ולחבר לגלגל אם הצד ההפוך.

לא הבנתי למה כוונתך?? אם תוכל להסביר ולפרט יותר ,מה עושים ואיך בדיוק

תודה

פורסם

אתם עדיין מתבלבלים: שרשראות לא נועדו לכביש! הם נועדו לשכבות שלג עבות שנתקלים בהם בנהיגת שטח, נהיגה בשבילים ולעתים בכבישים צדדיים בגובה רב שאינם מפולסים כלל. בכל המקרים הללו לא מדובר בכביש שמכוסה בשכבת שלג דקה אלא בשלג רך ועמוק מאוד, ובמצב זה השרשראות מורכבות לטובת עבירות.

עבור נסיעה בכביש בתנאי שלג וקרח יש פתרון אחד והוא צמיגים מתאימים. הכוונה לא לצמיגי M/S שמשום מה פופולריים מאוד בישראל, אלא לצמיגי חורף ייעודיים (לשלג) ואף צמיגי קרח (עם מסמרים) בהתאם לתנאים. בלי צמיגים אלו (ולא תשיגו כאלו בישראל) האחיזה אפסית ולכן הפתרון היחיד הוא לא לנהוג!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כמו שאמרו כבר לפניי שרשראות לא נועדו לנהיגה על כביש, אלא שכבת שלג עבה. מה שלא תמצא על כבישי הארץ, על כן השרשרת רק תפגע באחיזה ולא להפך.

בסופות הישראליות השכבה החלקה היא בדרך-כלל קרח. גם אם בכמות מסםיקה שיידמה לובן שלגי. לדוגמא מה שהלך בלוד שנה שעברה.

הפתרון לנהיגת קרח הוא צמיגים ייעודיים עם מסמרים שתצטרך להחליף ברגע שתחזור לכביש רגיל. לא שווה את הכסף, המאמץ, והסכנה כנהג שלא מיומן בנהיגת שלג וקרח. מעבר לזה, והכי חשוב בעצם.. האופי הישראלי דוגל הרבה מקרים ב"יהיה בסדר" ו"אני יודע מה אני עושה". התוצאה היא אנשים חסרי אחריות עם צמיגי קיץ שמחליקים מצד לצד ואחד לתוך השני, לראיה מספר התאונות בסופה הקודמת.

כך שגם אם אתה עושה מה שצריך, עזוב שטויות.

מחזק את החבר מעליי..

אל תהיה גיבור, בלה קצת זמן איכות עם התנור הביתי.

פורסם (נערך)

הסרטון הזה הוא דוגמה מצוינת לשימוש נכון בשרשראות שלג: שכבת שלג עמוקה על שביל! לנסיעה על הכביש, לצערי, אין שום פתרון מתוחכם, שום קיצור דרך - פשוט לא לנהוג.

אפילו ברכב מצויד לנסיעה בקרח הסיבירי לא הייתי נוהג בימי השלג בישראל מתוך חשש שישראלי אחר ינהג לידי עם צמיגי קיץ לא מנופחים ובולמים עייפים. מה גם שזה עניין של מיומנות שמי שלא נוהג בשלג ובקרח בצורה קבועה לרוב נעדר אותה.

סלחו לי על ההתעללות בגופן, אבל יש דברים שחשוב להדגיש:

כ ש י ו ר ד _ ש ל ג _ -- _ ת ל ו _ א ת _ מ פ ת ח ו ת _ ה ר כ ב!!

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...