Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופרמיני או משפחתי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

אני ובת זוגתי מתלבטים האם לקנות רכב משפחתי או סופר מיני, או בכלל מיני ולהחליף אותו עוד 3 שנים.

כרגע האוטו ישרת בעיקר את בת זוגתי כדי שתוכל להגיע ולחזור מהעבודה, ובהמשך , אני מעריך בסביבות 2-3 שנים, יתווסף תינוק למשפחה.

אני מתכנן לקנות את הרכב באזור אפריל ואני מחפש כיוון כללי כרגע.

אני נוטה יותר לכיוון של קניית רכב ליותר משלוש שנים.

אשמח להמלצתכם המלומדת.

תודה רבה

אדם

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה נקודות למחשבה:

1. להחליף רכב כל שלוש שנים זה עניין יקר. יותר כלכלי להחזיק רכב יותר שנים. אני מבין שהמחשבה היא שעוד שלוש שנים הרכב כבר יהיה קטן מדי. צריך לאזן בין הדברים אבל בהחלט החלפת רכב זה עניין שמוסיף עלות. בטח אם ההחלפה היא לרכב חדש יותר.

2. הפער בעלויות בין משפחתית לסופר מיני משמעותי יותר אם הולכים על סופר מיני ידנית (שלרוב באה בגרסה פחות מאובזרת ולעיתים עם מנוע קטן יותר). לדעתי אפשר בקלות במצבכם להסתדר עם סופר מיני וגם כשהמשפחה תגדל. קח בחשבון שהסופר מיני של ימינו הן בגודל של המשפחתיות שלפני 20 שנה. הפולו הנוכחית גדולה מהגולף של פעם.

3. מי אמר שאי אפשר להמשיך עם רכב מיני כשיש ילד? קצת פחות נוח אבל בהחלט יותר זול. ההסתייגות שלי מרכב מיני כרב יחיד היא יותר בהיבט של התאמה לנסיעות בינעירוניות ופחות בהיבט הגודל. אפשר בהחלט לנהוג במיני בבינעירוני אבל ככל שהשימוש רב יותר בבינעירוני אז צריך לשקול רכב גדול יותר.

אבל אם כעת מיני מתאים לכם מבחינת הרגלי הנסיעה שלכם אז גם כשיבוא יורש העצר הראשון זה גם יתאים.

שורה תחתונה: הייתי ממליץ על סופר מיני. מומלץ ידנית וזולה.

פורסם

רזי אומר נכון,היום לרכבים כמו I10,ספייס סטאר תא מטען שיכול להכיל עגלה,תאומים זה כבר בעיה.

לקנות עכשיו רכב מיני ועוד 3 שנים להחליף זה איבוד כסף רציני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אדם, קודם כל אני מניח שהרכב הוא לבת זוגך ולא לבת זוגתך... ;-)

לא נתת לנו הרבה מידע פה למען האמת.

לא צרכים ולא תקציב כך שקצת קשה לייעץ...

פורסם

פות"ש יקר,

כאמור, האישה הנ"ל היא זוגתך, או בת זוגך. אין שילוב של שניהם.

כפי שהובהר לי לאחרונה, הטווח שבין מיני לסופרמיני הוא בגדול חצי מטר באורך הרכב. במשפחתית זה קצת שונה, כי מסתבר שהמרכב והייעוד מספיק שונה כדי שייבחנו אותו בקטגורייה אחרת במבחני ריסוק.

מבחינת מקום לזוג + תינוק עתידי, התשובה לא יכולה להיות שלמה בלי לדעת את מידות העגלה של הרך המיועד. ילדים הופכים לבנאדם את סדר עדיפויות. דיברתי פעם עם מישהי שמכרה בצער רכב שמאוד התאים לה, כי לא ניתן היה לנתק כרית אויר במושב שליד הנהג.

ביקשת המלצה מלומדת, אבל בהיעדר נתונים בסיססיים כמו נסועה שנתית ותקציב, בלתי אפשרי לספק כזאת.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

95% מהנסועה תהיה בינעירונית, אני מעריך שהנסועה השנתית תהיה באזור 13-15 אלף.

בנוגע לתקציב אני עוד לא יודע, אני רוצה לבדוק מה אפשרויות המימון הכי מומלצות.

אף פעם לא הייתי טוב בשפה העברית.[emoji12]

פורסם (נערך)

יש בארץ הרבה נהיגה שמוגדרת "בינעירונית" אבל בפועל היא די נסיעה פרברית. סתם דוגמא נסיעה על כביש 4 מיבנה לרעננה.

מכל מקום אם חלק כה זניח בנסיעה שלך הוא בתוך העיר זה רק מחזק את העמדה של לוותר על מיני.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

אני גר בעוטף עזה, מועצה אזורית אשכול.

כמעט כל הנזיעות יהיו בתחומי המועצה.

פעם בשבועיים/שלוש נוסעים לאופקים או באר שבע, וזאת כל הנסיעה העירונית שיש לנו.

פורסם

בהתאם לצרכים שלך, הייתי מכוון לסופרמיני בגרסת סטיישן שאמורות להיות עם תא נוסעים מספיק מרווח למשפחה קטנה ועם תא מטען מכובד מאד.

המחירים נעים בין 80K ש"ח לסיאט איביזה 1.4 ידנית עד לאזור ה-106K ש"ח (גם יונדאי i30 CW ידנית נכנסת בתקציב זה) כאשר בקצה קשת המחירים מגיעים לרב דגמים אוטומטיים עם מנועים חזקים יותר.

עם ידנית באה בחשבון, הייתי מסתכל גם על סקודה רומסטר ידנית - מיקרוואן מצויין ומאד יעיל (למרות שזהו דגם די ותיק). עוד פוש קטן וגם האופל מריבה הופכת להיות רלונטית (לא פרטת את התקציב שלך, לכן טווח המחירים כאן הוא די רחב).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

תנסה לבדוק את השברולט סוניק סדאן, סופרמיני אבל עם תא מטען גדול ויותר מרווחת משאר הסופרמיני שיש כיום.

אני יודע שבשנת 2015 תצא פיאסטה סדאן, שווה לבדוק אם יביאו אותה לארץ.

מה גם שבפיאסטה הרגילה תכנס עגלת תינוק וכסא בטיחות וגם קניות מהסופר, אין בעיה של מקום ברכב.

כנ"ל בעוד סופרמיני חדשות.

אבל כמו שרשמו, לא רשמת תקציב אז אנחנו זורקים מידע לאויר.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

כדי לקבוע תקציב אני צריך להבין מה אופציות המימון המקובלות כיום.

אף פעם לא קניתי רכב חדש ולא הצלחתי להבין מה האפשרויות.

אשמח אם מישהו יוכל לפרט לי את האופציות הנפוצות

פורסם

1-אתה נותן מקדמה,משלם כול חודש תשלום קבוע ולאחר תקופת מסוימת שלרוב 3 שנים אתה משלים את השאר הסכום או עושה טרייד אין לרכב חדש ושוב ממשיך לשלם זאת נקראת הלוואת בלון.

2-אתה נותן מקדמה משלם תשלום קבוע אבל אין השלמת שאר הסכום לכן פה או שמקדמה תהיה גדולה או התשלום החודשי גבוהה יותר.

מימון אפשר לבדוק בסוכנות הרכב או בבנק.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה יוליאן!

אם אני לוקח מימון דרך הבנק אז אני משלם לבנק.

למי אני משלם אם אני לוקח מימון דרך הסוכנות?

פורסם

אתה משלם לחברת מימון של היבואן,למשל אני לקחתי הלוואה מכולמוביל יבואנית מיצובישי,אז אני משלם לכולמוביל פתרונות מימון.

• תוכן חדש...