Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוו"ד לגבי מאזדה 323 01'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן... זה רכב ראשון שלי שאני קונה ודוגרי - אני לא מבין גדול...

בתור נהג חדש המליצו לי על המאזדה הזאת

מצאתי מאזדה 323 - שנת 2001 - 1800 סמ"ק - עברה 190 אלף ק"מ - יד3

איך הרכב הזה? או אולי יש המלצות אחרות? התקציב בעיקרון בסביבות ה-14-15 אלף...

תודה

פורסם

בטח שהמליצו לך, הישראלים הרי מומחים בלדחוף מכוניות לא מתאימות לדרישות.

בשביל מה רכב משפחתי עם מנוע 1.8? ורכב כמעט בן 15 במחיר כזה? על מה ולמה?

לטעמי הכיוון צריך להיות סופר מיני מודרנית יותר, אם אפשר ידנית אז עדיף ידנית ואם לא אז אוטומטית. האם ידני בא בחשבון?

מדוע משפחתית?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

האוטו אמור לשמש אותי לנסיעות ארוכות יחסית(בעיקר נסיעות ממרכז-צפון)

מבחינת הידני-אוטומט - העדיפות היא לאוטומט בגלל שאם אחותי או אמא שלי ירצו להשתמש באוטו מדי פעם(בעיקר נסיעות של אמא מהבית לעבודה) - שתהיה אופציה כי הרשיון שלהן הוא על אוטומט בלבד...

ותודה על התגובה, טוב שיש את האתר הזה שאפשר לפנות אליו

פורסם

רכב בסכומים האלה זאת חוויה מחשלת. לא משנה מה תקנה, תכין את עצמך להבין, להכיר את הרכב, וגם לבלות לא מעט במוסך בנוסף על טיפולים תקופתיים, שלהבנתי יהיו לך לא מעט ברכב כזה שחורש מרכז-צפון וצריך טיפול כל 10K ק"מ. גם הרכב הכי אמין ושטופל פיקס לפניך, בלאי זה בלאי אין מה לעשות.

בנוגע לאיזו תצורה של רכב לקנות - הסיבה היחידה שאני לא היית פוסל משפחתית, היא משום שככל שאתה פחות נעול, יש לך סיכוי למצוא אקזמפלר שמור.

פה ימליצו לך כנראה על גטס ופונטו.

יש לי שני קולגות שנוסעים על משפחתיות אוט' מהשנתונים האלה. 323 וקורולה GLI. שניהם מרוצים מאוד. לא מבינים גדולים, אבל יודעים שאם הרכב מתחמם, עוצרים בצד מזמינים גרר.

תריץ חיפוש גם על רנו מגאן בפורום הזה. יש שטוענים שהחל משנתון מסויים גם בדור הראשון זה רכב נוח ומומלץ שנמכר בזול.

בהצלחה לך. לי היה רק רכב אחד משנתונים האלה (רובר) אז לא יכול לתת לך פידבק מנסיון אישי.

אבל תעשה לעצמך טובה ותקרע את כל השרשורים הדביקים, כל המדריכים, וכל שרשורי ההונאה\נוכלויות. נפלו בפח של סוחרים אנשים די חדים אני חייב להגיד. אין תחליף לידע מוקדם.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם (נערך)

הייתי ממליץ על פורד פוקוס 2004-5 HACHBACK.

אוטו אמין ויציב ולא דורש הרבה.

עריכה אחרונה על ידי Anton Belov

ford focus 2009 trend - מת בתאונה

סיאט לאון - נמכר

סקודה אוקטביה 1.2 שנת 2012

פורסם

לא יקרה לאחזקה, אבל קח בחשבון שגרסת 1.6 אוטומטית לא חסכונית במיוחד וחלשה יחסית.

מה דעתך לשים את הכסף הזה כמקדמה, להוסיף כל חודש עוד כמה מאות שקלים ולנסוע ברכב מודרני יותר? נניח קיה ריו, יונדאי אקסנט 2010-2011.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עברה לי המחשבה הזאתי, להשקיע קצת יותר ולקנות משהו חדש

אבל בגלל שאני יהיה זה שינהג רוב הזמן, אני לא כ"כ רואה בזה צורך בגלל שאני נהג חדש, וכנהג חדש וחסר ניסיון אני מעדיף להתחיל מרכב סבבה וזול יחסית

לצבור ניסיון על הכביש ולהשתפשף יותר ולא לקפוץ ישר גבוה ולקנות משהו חדש או יקר יותר

פורסם

מניסיוני, כאשר אתה קונה רכב ישן וזול יותר לטווח הארון 2-3 שנים, הכסף שהשקעת על ביטוח, אגרת רכב, טיפולים במוסך ובלת"מים יהיה שווה לשווי של רכב יותר מתקדם.

בשביל שתלמד יותר אני מצרף את הסקירה הבאה ע פיג'ו 206 שעלתה לבעלת השרשור קרוב ל27 אלף. היא מחזיקה ברכב כבר יותר מ-3 שנים. תוכל לראות וללמוד הרבה על תחזוקת אוטו ובלת"מים: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?423498-%D7%93%D7%95-quot-%D7%97-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%AA-%D7%A4%D7%92-%D7%95-206-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C-2004-1-4-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA

בהצלחה!

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם
עברה לי המחשבה הזאתי, להשקיע קצת יותר ולקנות משהו חדש

אבל בגלל שאני יהיה זה שינהג רוב הזמן, אני לא כ"כ רואה בזה צורך בגלל שאני נהג חדש, וכנהג חדש וחסר ניסיון אני מעדיף להתחיל מרכב סבבה וזול יחסית

לצבור ניסיון על הכביש ולהשתפשף יותר ולא לקפוץ ישר גבוה ולקנות משהו חדש או יקר יותר

זה מאוד תלוי בגישה שלך. לדעתי בתור בחור צעיר שמתעניין בעולם הרכב ורוצה לצבור נסיון אתה עושה דבר נכון כשאתה הולך על רכב ישן מפרטי. אם היית אדם סופר עסוק, או מישהו שרוצה "מינימום התעסקות". אז אולי היה שווה לך לשקול אופציות אחרות. שכן שלי היה במצב שלך אבל הוא בנאדם עסוק בטירוף אישה\ילדים\שני מקומות עבודה. הוא רצה מינימום התעסקות ומכונה שתביא אותו מא' לב'. קנה ספארק ידנית חדשה בהסדר מימון.

מציע לך לא להסתנוור מעסקאות של סופרמיני 2011 90-100K ק"מ בהסדר מימון ושווי עסקה 45-50K ש"ח.

פורסם
זה מאוד תלוי בגישה שלך. לדעתי בתור בחור צעיר שמתעניין בעולם הרכב ורוצה לצבור נסיון אתה עושה דבר נכון כשאתה הולך על רכב ישן מפרטי. אם היית אדם סופר עסוק, או מישהו שרוצה "מינימום התעסקות". אז אולי היה שווה לך לשקול אופציות אחרות. שכן שלי היה במצב שלך אבל הוא בנאדם עסוק בטירוף אישה\ילדים\שני מקומות עבודה. הוא רצה מינימום התעסקות ומכונה שתביא אותו מא' לב'. קנה ספארק ידנית חדשה בהסדר מימון.

מציע לך לא להסתנוור מעסקאות של סופרמיני 2011 90-100K ק"מ בהסדר מימון ושווי עסקה 45-50K ש"ח.

אני בחור צעיר בסה"כ השתחררתי מהצבא לפני שבוע בסה"כ אתה מבין?

אני לא יודע גם אם זה ישתלם לי עכשיו/יהיה חכם להוציא בגיל כזה סכומים גבוהים על רכב חדש בשלב הזה

פורסם

אם תחליט ללכת על המאזדה כדאי להעדיף מנוע 1800.

חוץ מזה,לבדוק היטב אם הרכב עבר בעברו תיקון ראש מנוע (ואז בדיקה יסודית אם הרכב מעשן -זו תהיה הוצאה יקרה) ואת הגיר האוטומטי והרדיאטור הסופר רגישים ברכבים הללו.

רדיאטור בד"כ שובק חיים מוקדם ברכב הזה,הוא מתפוצץ ואם אתה לא עוצר בזמן בצד פשוט תכין את הכיס למנוע.

לגבי הגיר- עדין יחסית ובאיזור 160,000 ק"מ ואילך הוא כבר מועד לשיפוץ אפשרי.

אם בדקת במוסך כללי את מצב המנוע ובמכון גירים את הגיר ומצאת אותם תקינים לך על זה !

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מעשן זה מעלה עשן.

שלומי, לך ליד2 שים פילטר עד 20 אלף אוטומט ותראה מה יש שם.

כל רכב שנראה לך מעניין תריץ עליו חיפוש בפורום, במיוחד בפורום הטכני.

רכב משנתון כזה במחיר כזה (כמו שציינת) דורש התעסקות והשגחה. תתחיל כבר עכשיו להבין למה אתה נכנס.

פורסם
מעשן זה מעלה עשן.

שלומי, לך ליד2 שים פילטר עד 20 אלף אוטומט ותראה מה יש שם.

כל רכב שנראה לך מעניין תריץ עליו חיפוש בפורום, במיוחד בפורום הטכני.

רכב משנתון כזה במחיר כזה (כמו שציינת) דורש התעסקות והשגחה. תתחיל כבר עכשיו להבין למה אתה נכנס.

בגלל זה נתתי לו את הקישור לסקירה על רכב בן 11 שיבין מה המחיר של רכב מזדקן ועוד שהיו לו כמה ידיים לפניי.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

• תוכן חדש...