Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דרושה משפחתית עד 40-45K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר שבועיים בהמון התלבטויות ומחשבות, לא הצלחתי להבין מה אני מחפש.

לפני כמה חודשים פתחתי שרשור על רכב ספורטיבי, אבל מהר מאוד זה ירד מהפרק עקב התרחבות המשפחה.

עכשיו הדרישה היא רכב שיהיה :

1. כמה שיותר בטיחותי, שנתון 2007+ (אם כבר, אז ISOFIX).

2. גדול ומרווח, מפתח תא מטען מספיק גדול להכיל עגלת תאומים.

3. יתן משהו אקסטרה - אני רוצה רכב שיהיה כיף לנהיגה, ו/או רכב שיתן תחושת יוקרתיות.

4. צריכת דלק שפויה.

5. נסועה צפויה בערך 10-13K לשנה.

מכיוון שהבנתי שבגלל שינוי הדרישות רכב פאן כבר לא יהיה, פניתי לכיוון הסמגנט של C5/מונדאו/407 כדי לקבל רכב שמצד אחד ספג מכה במחירון השוק שלו כדי שאצליח להכניס את זה בתקציב, ומצד שני יתן לי "פאן" מסוג אחר, מהסוג של הפאר והיוקרה.

היום אני עם שרייד שנותנת צריכת דלק של 1:15, הייתי מוכן נפשית להתמודד עם צריכת דלק גבוה יותר - נאמר 1:10-12, אך כל עוד שזה שווה.

כבר שבועיים שאני הולך לראות רכבים, ומה אני אגיד.. רובם פחים על גלגלים, כולם רושמים "שמורה" אבל כל דמיון בין הרכב לבין המילה "שמורה" הוא מקרי לחלוטין. עוד שמתי לב שהרכבים האלו ממש נראים כמו משפחתיות סטנדרטיות ולא הצלחתי למצוא שום יוקרתיות/ייחודיות בהן וזה כמובן אינו מצדיק מבחינתי את בזבוז הדלק והטיפולים היקרים.

עד שמצאתי 407 ST במצב ...כאילו יצאה מהמפעל, שמורה ומלוקקת מכל הכיוונים, קילומטרז נמוך ונראית כאילו עברה דייטילינג ייסודי למצב תצוגה. את החיוך המטומטם שהיה לי על הפרצוף היה קשה לי להוריד אבל הצלחתי לעשות זאת כדי לא להראות התלהבות יתר, את המראה החיצוני של ה 407 אני מאוד אוהב, בשילוב עם צבע ב'ז-ירקרק בהיר שמור פשוט קנה אותי. הפנים (דגם ST!, דגם ה SR אינו מושך ואינו יפה בכלל) מזכיר רכב יוקרתי משהו, אך לצערי המנוע מרגיש קצת עצלן, גם בקיקדאון עצבני הרכב לא הצליח ממש להרשים אותי מעבר ל 1.6 רגילה. אני חושב שיש משהו בהתרגלות למנוע TSI מוגדש שפשוט קשה לחזור אחורה למנוע אטמוספרי בכל הנוגע לריגוש.

אבא שלי הלך לראות את הרכב (וגם לנסות להוריד אותו במחיר) ונתן לי את דעתו, אמר לי שאם אני מתלהב אז שאני אקנה אותו (כל עוד הוא מסכים להוריד את המחיר המבוקש שהוא גבוה), אבל שאני אקח בחשבון שבקיץ עם מזגן ופקקים צריכת הדלק שלי תעלה משמעותית וכן טיפולים במוסכים בקלות יגמרו באלפי שקלים.

דעתו של אבא (אני מאוד מכבד אותה) ונסיון החיים שלו הביא אותי לפקפק בעצמי.

את ה C5 פסלתי, לא הצלחתי למצוא שום דבר מיוחד ברכב הזה, לא בהרגשה הפנימית ולא בכוח המנוע. לא הרגשתי שום ייתרון במתלים הפנאומטים שלו, לא על באמפרים ולא נתקלתי בשום רכב שבו הוא הרגיש שהוא מגהץ את הכביש כמו שקראתי כמה פעמים בעבר.

מה שכן נוח אלו המושבים, גם כאן וגם ב 407. אם יש חבר פורום שיוכל לעשות לי נסיעת מבחן על C5 ולהוכיח לי איפה אני טועה אני אשמח :)

המונדאו גם בגרסת הטיטניום נכון לשנת 2008 לא הצליחה להלהיב אותי, חיצונית הרכב משעמם ולא מזכיר בכלל מראה של רכב מנהלים.

רוב הרכבים שראיתי כיתובי הכפתורים נמרחו/נמחקו, אם כי מרגיש שהוא נמרץ יותר וחזק יותר, לפני שראיתי את ה 407 לעיל היה אחד שעמד על הפרק, אבל אחרי שראיתי את ה 407 אני מבין שזה פשוט לא זה.

מכאן פנינו מועדות לאן? זאת השאלה שלי.

המחשבה שלי עכשיו חוזרת אחורה לכיוון משפחתיות רגילות כדי לחזור לעלויות דלק/טיפולים שפויים, אבל אם זה הכיוון אז לפחות שיהיה רכב שנותן פאן בנהיגה. האמת שאני מעדיף רכב פאן הרבה יותר מאשר רכב מפואר, אני מניח שאצטרך לחפש הרבה כדי למצוא אקסמפלר במצב טוב.

שרייד אחת נשארת אצלי ולכן את הנסיעות עבודה בפקקים/ארוכות אשתדל לעשות איתה.

הרכב החדש מיועד בעיקרו כרכב שני ומשפחתי לנסיעה עם התינוקות.

הדבר שאני מנסה להתחמק ממנו זה רכב שיהיה אנמי, שלא יתן לי שום ערך מוסף.

אם כבר אני מוציא עשרות אלפי שקלים לפחות שיתן לי פאן באיזשהוא תחום.

אשמח לשמוע דעות לכאן ולכאן, וכמובן הצעות לרכבים מעניינים אחרים.

למען ההבהרה אני מוכן להקריב צריכת דלק לטובת משהו מעניין, אך רוצה להשאר בטווח השפוי.

מקווה שלא התעייפתם לקרוא :wink: תודה.

פורסם

שמע, לי יש את ה-308. מרווח מאוד עם בגאז' בהחלט מספק ואפשר למצוא המון כאלו במחירים שאתה רוצה עם קילומטראז' נמוך ושנתון גם 2010. לרכב 120 כ"ס אבל הקיקדאון שלו מגיע בדיליי (מאמין כמו ב407).

בתקציב הזה, אתה מצפה למכונית ספורט גדולה בעלת 4 דלתות ועוד שנתון גבוה יחסית (תצטרך להתפשר על משהו..).

תבדוק את הלנסר 1.8 (מגיע עם 143 כ"ס) שנתון 2008 על אף שזה ימתח לך את התקציב.

נהגתי בהונדה סיוויק סדאן החדשה, אוטו לא מרווח כלכך אך ההאצה שלו גרמה לי לחייך (הנדסה מכנית טובה עם 140 כ"ס). השנתון יהיה נמוך (2007 עם קילומטראז גבוה יחסית).

יש פה אנשים שמתלהבים גם מהשברולט מאליבו, בתקציב שלך תוכל לבדוק גם שנתון 2008 (אולי 2009, פחות מבין במחירי שברולט), לא חסכונית אבל אמורה לספק לך כל מה שאתה רוצה

פורסם

קודם כל תודה.

אני ממש לא מחפש מכונית ספורט גדולה, אני מחפש משהו שיעלה לי קצת חיוך על הפרצוף, משהו עם התנהגות כביש טובה וגם עם מספיק מקום לצרכים - משהו שלא יהיה עוד משפחתוליסינגטית סטנדרטית, על כאלו נסעתי מספיק בחיי.

פורסם

קורולה 07 אתה יכול למצוא במחיר הזה. אתה גם יכול למצוא 08, אבל זה גיר רובוטי ולא מומלץ.

כמובן, תוכל למצוא מאזדה 3 שנתון 09-08, אבל הטויוטה עדיפה.

פורסם

אני בעל יונדאי אקסנט 2009 1.4:רכב אמין,די חסכוני עד שמשתמשים במזגן,החסרון היחיד שלו שהוא חלש בגרסאת ה1.4 מומלץ 1.6,תא מטען לא רע ,מרווח סביר

פורסם

תודה על התגובות, אבל אתם נותנים לי בדיוק את הרכבים שאני לא מחפש - משפחתוליסינגטיות רגילות בלי שום ייחודיות.

אלא אם אני טועה ובאקסנט יש התנהגות כביש מיוחדת או המון כוח במנוע 1.6.

מאזדה 3 מבחינתי לא באה בחשבון, אני נוסע על כזאת כרגע ויכול לקנות אותה מאבא, שנת 2006 עם 50K, לא יכול להגיד דברים רעים עליה אבל מלבד הדשבורד שיש לו קצת מיוחדות הוא פשוט אנמי.

• תוכן חדש...