Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז התחדשתי בעוד מצלמה, והפעם שינוי מקנון M לפוג'י X-E2 עם עדשה 27 2.8 ממ.

למה להחליף את הקנון M? בגלל שאבי כל כך אהב את המצלמה כשהוא ואמי באו לבקר, אז אמרתי לו שהמצלמה היא שלו, הוא היה קצת בשוק, אבל מגיע לו.

אז הזמנתי את הX100T, מצלמה מעולה אבל עדינה מדי בשבילי.

במקומה לקחתי את הX-E2, עם עדשה 27 ממ, היא גם מרגישה עדינה לאומת הקנון, אבל עדיפה בשבילי מהX100T.

ההבדלים בין הקנון M לפוג'י X-E2 הם ענקים.

יתרונות של הקנון M מול הפוג'י X-E2:

* בנויה הרבה יותר טוב כולל איכות החומרים, יותר מוצקה, מרגישה יותר מצלמה מאשר הפוג'י אשר מרגישה קצת פלסטיקית.

* מסך הרבה יותר חד וטוב + וכמובן המסך הוא מסך מגע, לאומת הפוג'י אשר מרגיש יחסית זול.

* חיבור USB רגיל ולא מיני USB כמו שבפוג'י.

* קטנה יותר.

* ממשק מעולה, בפוג'י אתה הולך לאיבוד.

* מחיר, הקנון M עולה 300 פרנק לעומת הפוג'י אשר עולה כסט 900 פרנק.

* קבצי RAW, בפוג'י חייבים לעדכן לגירסא הכי עדכנית של LIGHTROOM.

חסרונות הM לאומת הפוג'י:

* עינית, בקנון אין, לפי דעתי בגלל המידות שלה אין צורך, אבל עדין יש כאלו שלא קונים אותה רק בגלל זה.

* פיקוס, הפוג'י הרבה הרבה יותר מהירה.

* עידכונים Firmware, בקנון לא קיים.

* חיי סוללה, הקנון מחזיקה כ200 תמונות הפוג'י מעל 300.

יש עוד הרבה יתרונות וחסרונות, אבל רק אתמול קיבלתי את המצלמה אז סיכום יותר מפורט יגיע.

1932614_10204409756776863_3059198781759390902_o.jpg

10428565_10204405915640837_9123803018645815200_n.jpg

10477644_10204410765362077_6285494100821971148_o.jpg

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מזל טוב. אני התחדשתי בגופרו הירו 4 בלאק (עכשיו יש לי 3, 3+ ו4) אבל זה יותר ביזנס, פחות פלז'ר; לפלז'ר קניתי ניקון 50 מ"מ 1.8G לD5200 שלי אחרי שהבנתי שאני די נהנה לצלם. לכבוד המאורע החלטתי לבצע פרובוקציה על חתולי הנאמן מיף ולתעדה בעשרות מגהפיקסל.

UV2ebnu.jpg

cnGwSQH.jpg

I43K3ah.jpg

Ag7DrRL.jpg

qx8jkeV.jpg

f6rj4jB.jpg

jodc8Fq.jpg

AAONwjg.jpg

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

תתחדש! אפשר לשאול מדוע הבחירה הקצת מוזרה? לא מתיימר להבין יותר מדי במצלמות אבל מהנתונים היבשים ומכמה סקירות שראיתי, לא נראה שה-X-E2 מצטיינת בשום דבר באופן יוצא דופן. אפילו מהסקירה הקצרה שלך נראה של-M יש עליה בעיקר יתרונות...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
רועי, אהבתי את התריסים :-P

אחרי 50 שנה זה לא ישן, זה רטרו.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

תודה, אכן היא לא הכי טובה בשוק, והיא כבר יחסית ישנה (יצאה בסוף 2013).

אבל היא מקבלת עידכונים כל הזמן (מה שהיה חסר לי בקנון), איכות התמונה מעולה (הצבעים פשוט רמה אחת מעל ממה שאני היתי רגיל בקנון) בJPEG ובRAW.

יש בה משהו מיוחד שבשאר החברות לא מצאתי (תקציב היה 1500 פרנק), לא יודע איך להסביר, היא פשוט הרגישה לי נכון אפילו עם כל המגרעות שלה.

רציתי מאוד את הסוני A7R, אבל היא עדין עם העדשות שאני רוצה, מעל לתקציב שלי, כנראה ששנה הבאה נרכוש את הA7R (ה5D שלי עברה בהרבה את ה100 קליקים, וצריכה להכנס בקרוב לקנון לטיפול ובדיקת מקיפה).

פורסם

אחרי שראיתי את הסרטון של ה-A7 מצלמת וידאו בחושך מוחלט, גם לי בא כזאת...

אסתפק ב-A6000 שבתקווה תגיע בשלום לארץ מארה"ב בעוד שבוע+. יהיה מעניין להשוות אותה לקנון D650 שלי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תתחדש.

אם הייתי צריך לרכוש מירורלס עכשיו, הייתי רוכש סוני. יש להן חיישן גדול, השוק שלהן צובר תאוצה ויש עדשות לא רעות, יש פוקוס פיקינג ככה שאפשר להשתמש בעדשות של יצרנים אחרים כל עוד יש טבעת פוקוס, ראיתי אפילו מתאם שמאפשר הפעלת עדשות EF וEF-S על סוני עם תקשורת מלאה כולל אוטופוקוס ומדידת אור!

לא רואה את עצמי עובר למירורלס, עם 70-200 F/2.8 ועם מגוון עדשות נוכחי שאני מאוד מרוצה ממנו ומכסה לי כמעט כל טווח מ10 מ"מ עד 400 מ"מ, אני לא רואה את עצמי מבצע החלפה. טוב לי בניקון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תתחדש! התמונות שהעלית ערוכות? הן נראות טבעיות, אבל אני מחפש תירוצים שיסבירו את האיכות הגבוהה ממה שאני מצליח להוציא עם הD7100 :/

רועי, החתולי שלך דומה להפתיע להוא של [פנדוב. אני צריך לחשוד? לגבי הצילומים, אם אתה רוצה שחתולי לא יהיה מטושטש אתה יכול:

1. לתת לו פחות וודקה.

2. להרים ISO במצלמה (או לפתוח צמצם, אני לא יודע מה מידת השליטה בגופרו) ולקצר את זמן החשיפה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

כנראה אופן השימוש או העדשות שאתה משתמש בהן.

אני משתמש גם כן בD7100, לא חושב שהתוצאות אצלי נופלות מהמצלמה שלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כל התמונות הן JPEG ישירות מהWIFI מהמצלמה, לפייסבוק ומהפייסבוק לכאן 8)

אני גם רציתי סוני, אבל לא עכשיו, התכנון לרכישת A7R, בסוף שנה הבאה (2015), לבנתיים לקחתי את הפוג'י בשביל להעביר את הזמן.

את ה70-200 שלי מכרתי, לא יצא לי להשתמש בה כמו שרציתי, ושאר העדשות אפשר תמיד לרכוש גם אצל סוני או סיגמא (קודם נראה מה הערכת מחיר לטיפול ב5D שלי, ויש לי 2 שזקוקות לאהבה).

פורסם
תתחדש! התמונות שהעלית ערוכות? הן נראות טבעיות, אבל אני מחפש תירוצים שיסבירו את האיכות הגבוהה ממה שאני מצליח להוציא עם הD7100 :/

רועי, החתולי שלך דומה להפתיע להוא של [פנדוב. אני צריך לחשוד? לגבי הצילומים, אם אתה רוצה שחתולי לא יהיה מטושטש אתה יכול:

1. לתת לו פחות וודקה.

2. להרים ISO במצלמה (או לפתוח צמצם, אני לא יודע מה מידת השליטה בגופרו) ולקצר את זמן החשיפה.

זה היה עם הD5200 וה50 מ"מ 1.8G.

לא היה הרבה אור בחדר, ורציתי חשיפה יחסית מהירה בשביל לתפוס את התנועה שלו. הצילום היה על:

F2.8

1/100

ISO 1600

ISO גבוה יותר מתחיל להרעיש, וF STOP נמוך יותר גורם לבעיות פוקוס כשהסובייקט לא ממושמע בעליל וזז קדימה\אחורה וכמובן שצמצם איטי יותר היה מורח את התנועה. מה שהייתי צריך לדעתי זה הרבה יותר אור, ISO גבוה יותר, F STOP 3.5 וצמצם מהיר יותר (1/160). אני אנסה ונראה.

פורסם
תתחדש! אפשר לשאול מדוע הבחירה הקצת מוזרה? לא מתיימר להבין יותר מדי במצלמות אבל מהנתונים היבשים ומכמה סקירות שראיתי, לא נראה שה-X-E2 מצטיינת בשום דבר באופן יוצא דופן. אפילו מהסקירה הקצרה שלך נראה של-M יש עליה בעיקר יתרונות...

ה-M מצלמה כושלת, שנמכרה רק אחרי שחתכו לה את המחיר בשני שליש...

לפוג'י יש:

1. חיישן גדול יותר עם איכות תמונה טובה יותר (כנראה המערכת הטובה ביותר לגודל של חיישן קרופ, מהבחינה הזו).

2. עדשות איכותיות יותר (אבל יקרות).

3. תפעול מסורתי (לכל פרמטר יש חוגה ייעודית, כמו בריינג'פיינדר של פעם).

כמו שכתוב כאן, היא אפילו מפקסת יותר מהר מה-M, וזו נחשבת חולשה יחסית בפוג'י...

במחיר שלה ה-M היא קנייה מצויינת, כקומפקטית איכותית. לא יותר מזה.

renaultfeek - ניסית את ה-X100T ולא מצאה חן בעיניך?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

דווקא קראתי שבפוג'י טוענים של-X-E2 יש את האוטופוקוס המהיר בעולם.

בכל מקרה, השוויתי אותה ל-M רק כי היא המצלמה הקודמת שלו. ואם מול ה-M היא לא מבריקה, אז מול אחרות? או שהחיישן + עדשות מסיטים את המשוואה לכיוונה?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אכן פוג'י שיפרו את הפוקוס בX-E2, אני יכול להגיד שהוא מהיר יחסית למתחרות שלה, והם עדין משפרים (בעזרת עידכונים כאלו ואחרים, אחת הסיבות שלקחתי את הX-E2) קנון הוציאו את הM2 אבל הם לא משווקים אותה באירופה רק ביפן, חוסר ההצלחה הוציא להם את הרוח מהמפרשים.

• תוכן חדש...