Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מערכת שהיא לכיוון SQL, תקציב של פלוס מינוס 30K.

הרכב הוא AUDI A3 SEDAN 2014.

נשאר עם ההד יוניט של הרכב - ורוצה להרכיב מערכת המורכבת משישה חלקים: פרוססור+קומפוננטים(מקדימה)+קואקסלים(מאחורה)+סאב וופר+מגבר מונובלוק+מגבר 4 ערוצים+שני כבלים+התקנה וטיונינג.

אני הרכבתי בעצמי לפי חיפושים באינטרנט ורשמתי מחירים רציתי לשמוע חוות דעת וכ'ו.

*המחירים הם לפי יד שנייה במצב טוב ומחיר סבבה*

פרוססור: Audison bit One

מחיר: 1,700

קומפוננטים(דלתות קדמיות): Audison TH K3 Orchestra Thesis

מחיר: 8,500

קואקסלים(דלתות אחוריות): Audison TH K2 coro

מחיר: 4,000

סאבוופר+תיבה: Audison TH 10 basso

מחיר: 4,000

מגברים(2): Audison LRx 5.1k

מחיר לאחד: 3,000

שני כבלים: 1,500

התקנה וטיונינג: 2,500

יצא סופי: 28,200 ש''ח.

אשמח לשמוע חוות דעת בקשר לציוד ולמחירים שרשמתי.

פורסם

לא יצא לי לשמוע את הציוד הנ"ל. אבל אני מניח שאי אפשר לטעות עם ציוד ברמה כזו, כמובן בהנחה ששמעת את הסט והוא לטעמך. גם אין לי מושג לגבי המחירים, אבל כמה דברים:

אתה מזניח את הדבר הכי חשוב, שזה הHU. עם HU מקורי אתה תנצל אולי 30% מהפוטנציאל של המערכת, וזה חבל.

אתה לא תגיע לרמת הפירוט והסאונד שהסט הזה יודע לתת, פשוט כי איכות הסיגנל תהיה ירודה. אם אתה בשום פנים ואופן לא מתכוון להחליף את הHU, ההשקעה שלך בסט כזה תהיה פשוט בזבוז, ולא משנה באיזה פרוססור תשתמש.

לגבי הכבלים, בשכום הזה כבר עדיף להוסיף עוד 500 שקל ולרכוש מצבר פריקה עמוקה.

על הקואקסילים מאחורה אני אישית הייתי מוותר ומשקיע יותר בהתקנה.

לגבי ההתקנה, אני חושב שאתה קצת לא מודע לסדר גודל של התקנת מערכת כזו, אתה מוזמן לעקוב אחרי השרשור שלי כדי לקבל קצת מושג.

אני הייתי מתקצב לפחות 10K רק להתקנה, שזה כולל איטום, בניה למגברים, חיווט איכותי, בניות לסט 3 חלקים, כיוונים, ועוד כמה דברים שיצוצו בדרך..

אלא אם אתה עושה הכל לבד ואז אתה גם יכול לסגור את זה בחצי מהסכום.

פורסם

אין סיבה להשקיע בציוד כזה עם hu מקורי.

אין טעם ברמקולים מאחור עם סט קדמי כזה, זה פשוט לאבד מהאפקט.

1500 שקל לכבלים זה הרבה מעבר לצורך.

כל הציוד באמת מהשורה הראשונה, פרט למגברים שלדעתי לא שווים את הכסף.

קומפוננטים בוחרים רק אחרי שמיעה, בטח ובטח כשמדובר בציוד כזה יקר, לא נפלתי מהאודיסונים הנ"ל.

SCANSPEAK

פורסם

כמו שאמרתי בשרשור הקודם, הסיכוי שלך למצוא ציוד כזה ביד 2 שואף לאפס.

איביי לא נחשב כי רק המיסים שיקחו לך יהיו אסטרונומים.

וגם התקנה וכיוון לא יעלו 2500 ש"ח, זה פשוט לא ריאלי מצטער.

התקנה של סט כזה לבד היא כמה אלפים, אני מניח שבאוודי אין הכנה לסט 3 חלקים.

וגם אם כן רק הבידוד זה לפחות 1500 ש"ח בתור התחלה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אין צורך לחפש בחו״ל יש מערכת כזאת למכירה בארץ

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?543505-מערכת-HI-END-מבית-Audison-למכירה

אין טעם להכנס להשקע כזאת כאשר אתה לא הולך לנצל את המערכת הזאת עד הסוף, עם אתה לא מתכוון להחליף את הרדיו המקורי תתקין משהו יותר בסיסי

פורסם

אם לא נמכר, תחטוף.

זה בדיוק מה שרצית, השאלה היא אם שמעת מערכת כזו בעבר.

קח בחשבון שתצטרך להגדיל תקציב להתקנה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

כפי שנאמר, HU מקורי יפגום באיכות בפוטנציאל הסופי, הקואקסיאלים מיותרים ויתרה מזאת לBITONE אין מספיק יציאות, המגברים ממש לא תואמים את הרמה של הסט הקדמי.

באופן אישי הייתי הולך לכיוון של HU + ביט1 או פרוססור איכותי אחר או P99 שמהווה שילוב נהדר.

מגברים עבור סט קדמי: טרו בילט, מקינטוש, ארק סיגנט'ר, אודיסון VRX, תזיס,... יש עוד הרבה טובים שלא עולים לי כרגע בראש.

מונו לסאב: חברה מוכרת כגון רוקפורד (לא מסדרת PRIME)

התקנה+בידוד וטיונינג יעלו לך הרבה מעבר ל2500 ש"ח.

פורסם

נתחיל בטיונינג - אם אתה מדבר על טיונינג ע"י מקצוען והאחד המדובר כאן - אתה כבר נפרד לשלום מאלפייה.

בידוד לדלתות הקדמיות שיבוצע "כמו שצריך" או ""כמו שצריך" אך עדיין יהווה עבודה טובה - סביר להניח שיעלה לך קרוב ל1500 שקלים.

התקנה?

לסט תסיס שלושה חלקים מלא? + פלטת מגברים + העברת חיווט + כל הנלווים - תכין את אותו התקציב לפחות וזה בהנחה שבאאודי הזו יש מקום לסט שלושה חלקים מקורי ע"י היצרן ושלא צריך לעשות בניות - עכשיו מה הסיכוי שזה קורה?

לרכיבים אולי הכל בסדר והתקציב נכון אבל להתקנה+בידוד+טיונינג מציע להכין לפחות עשיריה בצד כי רוב הסיכויים שתזדקק גם לבניות אבל תבדוק את הנושא.

לגבי מערכת מקורית - אני מבין שמדובר ברכב שכנראה אין ממש אופציה לעקוף את יחידת הראש או שזה ממש לא כדאי.

לגבי סאב וופר - SQL ובאסו - בתקציב הזה אתה תוכל למצוא סאב וופר שיתן לך SPL הרבה יותר גבוה אם מה שאתה מחפש זה SQL ועדיין לתת לך איכות צליל טובה מאוד.

אמנם, למרות הכל - אני בעד הבאסו - מאוד בעד!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לגבי הציוד - שמעתי אותו והוא מדהים וכבר מצאתי יד שנייה.

כמה שאלות:

1.אם אין אפשרות להחליף hu (ואין) אני חשבתי שהפרוססור יחליף את העבודה שלו אבל אני מבין שלא. יש משהו אחר לעשות?

2.איזה מגברים אתם ממליצים לי לשים במקום השניים שרשמתי?

3.מקום מומלץ לכל העבודת התקנה חיווט וכו?

4.אני רוצה רמקולים מאחורה כדי שגם מי שמאחורה ישמע כמו שצריך ולא יבקש להגהיר ממש ואז לי הולך האוזן. גם מאחורה לשים את אותם קומפוננטים וזהו?

פורסם

1. כן, כבר בהשקעה של מערכת שעולה 5000 שקל יש להחליף את המקור, אם אתה לא מתכננן להחליף אותו אז רוב ההשקעה נידונה לכשלון.

2. בשביל לבחור מגבר ראוי רצוי שתשמע כמה ותבחר מתוכם, אישית אני מאד אוהב את גנסיס, זטק, סלסטרה (את הסדרה הגבוהה), בגדול יש מבחר עצום, משום מה את "נדבקת" לאודיסון, לא כ"כ ברור לי למה, לטעמי הציוד שלהם לא מצדיק את המחיר.

3. יש כמה מתקינים טובים, וזה גם מאד תלוי במה אתה מבקש, בידוד (חובה), בניות, אסטטיקה וכו', יש את ישראל גוניור מהפורום, ואת יוסי אלפיין שניהם מתקינים בחסד.

4. עם התקנה טובה כל יושבי הרכב יוכלו לשמוע מוזיקה באיכות ובעוצמה - בלי סט אחורי, אין בו צורך, בטח לא כשמכוונים לסט שלושה חלקים מקדימה.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...