Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לרואי החשבון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשאלתי ובאמת שאין לי מושג...

שכיר שפותח חברה בע"מ, מקבל כסף עבוד עבודות שעושה מהצד, מוציא חשבוניות וקבלות כנדרש, ומפקיד את כל הכסף לחשבון על שם החברה. לא מושך משם אגורה. הוא הבעלים היחיד של החברה, ומחזיק 100% מהון המניות שלה. למעשה החברה רק מקבלת כסף, ולא נמשך ממנה דבר. אין לה גם הוצאות. את הכסף הוא שם בחשבון החברה ליום שיחליט לעשות איתו משהו. לא מדובר בסכומים גדולים, אולי יצטברו שם עשרות אלפי שקלים / מאות אלפי שקלים עם השנים. הרבה שנים.

האם יצטרך לשלם מס נוסף על מס ההכנסה שהוא משלם כשכיר, גם אם לא מושך משם אגורה? אני משער שהחברה תהיה חייבת בתשלום מיסים בהתאם למיסי חברות, אבל האם המצב ישפיע גם עליו, כל עוד הוא לא מושך משם כסף?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני לא רואה חשבון. אבל משיכת הכסף אליו בטח תיחשב כחלוקת דיבידנד. הוא בעל מניות מהותי בחברה ולכן המס אמור להיות 30%.

פורסם

לפי מה שאני יודע, ושאלתי גם חבר שהוא רו"ח, החברה תשלם מס חברות,

ואם הבעלים ימשוך כסף רק כדיבידנד,אז אין השפעה על שיעור המס שהוא משלם.

אם הוא מושך כשכר זה משהו אחר.

אם הוא לא מושך אגורה, אז רק מס חברות ישולם על הרווחים של החברה.

בנוסף, השפעה מהותית על אותו אדם היא הזכות לדמי אבטלה. אם אתה שכיר,

ומפטרים אותך ואתה בעל שליטה בחברה, אתה לא זכאי לדמי אבטלה מבחינת

ביטוח לאומי.

פורסם

החברה תשלם מס חברות על הרווחים שלה 26.5%, כשימשוך את הכסף ישלם מס כבעל מניות מהותי בחברה 30%.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

בקיצור - שירשום את החברה על שם אבא שלו הפנסיונר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

מה זה יעזור לו? החברה תמשיך לשלם מס חברות ומושך הדוויודנד ימשיך לשלם מס על הדיוידנד, סה"כ כ-49%. קרוב לודאי שעדיף לשלם מס הכנסה על אותה הכנסה ולחסוך אותה על שמו. ספרים הוא יצטרך לנהל כך או כך - אם כעוסק ועם כחברה. היתרון היחיד ייתכן אם מדובר בשכיר בעל הכנסה גבוהה מאד עם מס כולל מעל 50% על הכנסותיו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בסך הכל אם החברה לא מייצאת זה לא יתן לו כלום חוץ מזה שההשקעה היא של הברוטו ולא הנטו.

מצד אחד החברה תשלם מס חברות, רואה חשבון, אגרה והנהלת חשבונות אבל מצד שני כשלא יהיו לו הכמסות הוא יוכל למשוך משכורת משם ורק אז לשלם מס נמוך (לפי גובה המשכורת שימשוך).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

רק לי זה נשמע מוזר שהוא פותח חברה בעמ? ההכנסות לדברי פות"ש הן פחות מ 70 אלף שקל לשנה ככה שהוא לא צריך לשלם..

לא מתיימר להיות מבין גדול,תקנו אותי אם אני טועה.

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

אתה באמת לא מבין

מחברים את ההכנסה שלו כשכיר עם הרווח שלו כעצמאי ועל זה הוא משלם מס על פי המס השולי שלו

לכן הוא רוצה לפתוח חברה ולשלם מס נמוך מזה.

כל עוד שהוא לא מושך את הכספים בחברה לא ישולמו מיסים נוספים. אבל..... הבחור ייחשב כחברת מעטים ואז

. 77 (א) ראה המנהל, כי חברת מעטים לא חילקה בתור דיבידנדים לבעלי מניותיה, עד תום שנים עשר חודש לאחר שנת מס פלונית (להלן - התקופה האמורה), את רווחיה שהם טעוני מס לאותה שנת מס או חלק מהם, וכי יש בידה לחלק רווחיה או חלק מהם בלי להזיק לקיומו ולפיתוחו של עסקה, וכי תוצאת אי-החלוקה היא הימנעות ממס או הפחתת מס - רשאי הוא, תוך שלוש שנים לאחר תום התקופה האמורה, ולאחר התייעצות בועדה שיש עליה הוראה להלן, ולאחר שניתנה לחברה הזדמנות סבירה להשמיע דבריה, ליתן הוראה לפקיד השומה לנהוג באותם רווחים שלא חולקו כאילו חולקו בתור דיבידנדים.

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD](תיקון מס' 142) תשס"ה-2004

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

(ב) ניתנה הוראה כאמור - יישומו בעלי המניות הנוגעים בדבר, או ששומתם תתוקן, כאילו היו אותם סכומים, שרואים אותם כמחולקים, דיבידנדים שנתקבלו על ידי בעלי המניות בתאריכים שהמנהל יראה מן הצדק לקבעם, בהתחשב עם התאריכים שבהם חילקה החברה דיבידנדים, אם חילקה (להלן - דיבידנד להלכה).

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD](תיקון מס' 142) תשס"ה-2004

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

(ג) המנהל לא יתן הוראות כאמור אם חילקה החברה בתור דיבידנד, עד תום שנים עשר חודש לאחר שנת מס, סכום שאינו פחות מ-75% מהכנסתה הטעונה מס באותה שנת מס.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה,

הציטוט נכון , אבל לא מיושם בפועל.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תוכן חדש...