Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לחץ אוויר בצמיגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1 באר = 14.50 PSI

2.5 באר = 36.2595 PSI

2.7 באר = 39 PSI.

שזה לחץ שהוא מאוד גבוה ביחס לרכב, אני בספק אם אחד מהם קשור ללחץ אוויר בצמיגים.

עד כמה שאני יודע בC5 לחץ האוויר מקדימה ומאחורה הוא 32 PSI.

איזה שנתון הרכב?

אם אתה יכול תצלם את מה שרשום על הדלת ותעלה לכאן נוכל להגיד לך מדוייק.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

ואי תודה גבר איזה תשובה מפורטת, נראה לי שזה 2.4 באר או משהו כזה אני אצלם מחר ויעלה השנתון 2002 יש לך או אולי אתה יודע כמה בדיוק ?

פורסם (נערך)

שמע אני לא אחד שמבין, אבל אני יודע לקרוא, ולהסתכל על תמונות, וגם קצת הגיון טיפחתי עם השנים, אז בוא קבל את מה שרשום לך על הדלת בטבלה מסודרת:

_________ציר קדמי_____ציר אחורי

עומס רגיל ___2.5 _________2.5

עומס מלא ___2.5 _________2.7

היחידות הן BAR, בכל משאבה יש כפתור שמעביר מBAR לPSI ולהיפך.

אם אתה ממלא אוויר אחרי נסיעה ארוכה, תוסיף 10% (שזה כמו לעשות כפול 1.1 במחשבון של האייפון).

בהצלחה.

*עומס רגיל זה נניח כשיש נוסע מבוגר אחד מאחורה, עומס מלא זה יותר - אם מדובר על נסיעה קצרה אין מה לגעת, אם מדובר על נסיעה ארוכה לצפון עם כל המשפחה צריך לנפח בלחץ מתאים.

עריכה אחרונה על ידי shellcase

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
1 באר = 14.50 PSI

2.5 באר = 36.2595 PSI

2.7 באר = 39 PSI.

שזה לחץ שהוא מאוד גבוה ביחס לרכב, אני בספק אם אחד מהם קשור ללחץ אוויר בצמיגים.

עד כמה שאני יודע בC5 לחץ האוויר מקדימה ומאחורה הוא 32 PSI.

איזה שנתון הרכב?

אם אתה יכול תצלם את מה שרשום על הדלת ותעלה לכאן נוכל להגיד לך מדוייק.

זה אכן הנתונים. גם בפיג'ו 206 לחץ האוויר 2.4 ללא עומס.

פורסם

להפתעתי לא מדובר בלחצים חריגים ברכב מודרני.

בסוזוקי שלי יש טווח לחץ מומלץ, במצב "חסכון" מדובר על 41PSI בקדמי ו-36PSI באחורי, יש גם מצב "נוחיות" עם כמה PSI פחות, סדר גודל של 35.

לשים לב שבגלגל רזרבי קטן הלחצים גבוהים יותר - אצלי 60PSI.

חשוב לבדוק מה הלחץ המרבי המומלץ לסוג הצמיג המותקן - נמצא במפרט הטכני באמר היצרן, לפי דגם ומידה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

__________ציר קדמי______ציר אחורי

עומס רגיל ____2.5 _________2.5

עומס מלא ____2.5 _________2.7

אם אתה ממלא אוויר אחרי נסיעה ארוכה, תוסיף 10% (שזה כמו לעשות כפול 1.1 במחשבון של האייפון). לאו דווקא נסיעה ארוכה. בהתאם למהירות, לעומסים ולטמפרטורה החיצונית גם עשר דקות יכולות להשפיע על הלחץ בצמיג. הכי טוב שיקנה מדיד אישי, יבדוק את הצמיג כשהוא קר, וכשהוא מגיע לתחנה שימלא את ההפרש, גם אם בינתיים הלחץ בצמיג עצמו עלה בגלל התחממות.

*עומס רגיל זה נניח כשיש נוסע מבוגר אחד מאחורה, עומס מלא זה יותר - אם מדובר על נסיעה קצרה אין מה לגעת, אם מדובר על נסיעה ארוכה לצפון עם כל המשפחה צריך לנפח בלחץ מתאים. עומס מלא זה שלושה נוסעים מבוגרים מאחור ו/או מטען. עומס רגיל זה כל מה שהוא פחות מכך. גם בנסיעות קצרות חשוב להקפיד על כך.

הלחצים הגבוהים יותר ברכב מודרני מושגים על ידי מתלים הרבה יותר טובים, שמאפשרים איכות נסיעה טובה גם על צמיג נוקשה יחסית. לצמיג הקשה (המנופח בלחץ רב) יש יתרונות גדולים באחיזה, בעמידות בעומסים, בחדות (אם כי זו חרב פיפיות) ובטכנולוגית הצמיגים של ימינו היא לא מובילה לשחיקה מוגברת ואף להיפך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ההמלצה הכללית היא לנפח צמיגים לאחר נסיעה של לא יותר מ-1.5 ק"מ (מייל אחד). אישית אני ממלא בתחנה שנמצאת במרחק 300-400 מ' מחדר הכושר או בתחנה שנמצאת כקילמטר ממקום העבודה, כמובן לאחר שהרכב עמד בין 2-8 שעות ונסע את המרחק הקצר האמור.

יערי - הרכבים שלי סטנדרטיים לגמרי (סוזוקי סויפט ו-SX4). גם הגלגל הקטן סטנדרטי, ומלחץ המילוי המומלץ הוא 60PSI. אני בודק אותו בממוצע פעם בחודש וחסרןם בין 2-8PSI.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אוקי טוב לדעת, מעולם לא היה לי צמיג העולם על לחץ ניפוח של 39PSI.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

• תוכן חדש...