Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת טסט שנתי לארק 63

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כמו כל שנה ניגשתי עם הלארק למוסך שבו היא מטופלת כבר 51 שנים כמעט מיום שעלתה לכביש, נבדקו הברקסים וכל המכלולים המכנים הדרושים,על מנת לגשת לטסט בביטחה ולעבור חלק.

הגעתי לקחת את הרכב מהמוסך,יש בעיה בצמיגים,אמר לי המכונאי הם לא מתאימים למה שרשום ברשיון,מה קרה עכשיו כבר שלושים שנה מורכבים צמיגיי אליאנס על הרכב במידה שתורגמה אז ל600*15 שרשומים ברשיון 165*15 מורכבים על הלארק.

נגשתי עם הניירות לבוחן במכון הטסט,שאלתי מה קרה פתאום עכשיו הרכב נוסע 30 שנה עם צמיגים במידה הזאת מה עליי להתקין יש לך אפשרות לבדוק ,לא הוא אמר לי לך לעמדה מספר אחת לאדון גל הוא יטפל בך.

נגשתי לאדון גל איש חביב,שפתח ספרים וחיפש עילייך להתקין מידה 175 על 15 כך הוא פסק,הרכב נוסע ככה כבר 30 שנה ואף פעם לא נאמר לי להחליף למידה אחרת או שאיני נוסע כחוק,תביא את הרכב אליי ואבדוק.

הלכתי למוסך שנמצא לא רחוק משם הנעתי את הלארק והגעתי לעמדה מספר אחת שנמצאת ממש קרוב להיכן שנהגים חדשים עוברים טסטים,תגובות המורי נהיגה והבוחנים שהרכב העלה חיוך על פנייהם הוסיפו לי חוייה הריי הם לימדו עליהם נהיגה.

גל קם מהכסא בחן את צמיגיי הרכב ואת הרכב,טוב הוא פסק בוא כנס,לקח טופס ורשם את מידת צמיגיי הרכב הנוכחים,גש למשרד הרישוי ושנה שם את הרשיון,הודתי לו על הטיפול המסור,הנעתי את הלארק חזרתי למוסך והלכתי רגלית למשרד הרישוי,שהיה למזלי לא עמוס במיוחד,.

גשתי לפקידה היא הדפיסה רשיון שעליו היה עליי להוסיף 30 שקל כי זה כפל אך אבוי היא טעתה ורשמה שם 164*15 במקום 165*15 חזרתי אלייה בלי תור והיא הדפיסה רשיון חדש,הלכתי לי בכייף יש לומר אמנם מהר (בטח הורדתי כמה גרמים מההליכות האל)ו,לעבר סניף הדואר עמדתי בתור ושילמתי 30 שקלים.

כמובן שהלכתי עם הניירות למכון הטסטים,היית אצל גל נאמר לי מהבוחנים,כן השבתי והנה הרשיון החדש עם המידה הנכונה,טוב בוא אחתום לך,החתימה נעשתה שלמתי את הטסט נגשתי למוסך שלמתי על מה שהיה צריך ונסעתי לי רגוע אך מותש מבוקר מטורטר,תחי מדינת ישראל..

אני רק מקווה שמימביין אספניי הרכב היקרים שמצוייהברשיונו מידת הצמיגים היישנה שלא ישימו לב לכך,ואוליי שמועדון החמש כגוף שמייצג את אספני הרכב החברים בו יפנה למשרד התחבורה לא להתעסק בקטנות.

מודה לכל אלו שעזרו באופן כללי,לקחתי את זה כחוייה מעניין רק מה תהיה הגזירה הבאה.

עריכה אחרונה על ידי oferbz

עופר בן צבי

פורסם

בשבועיים האחרונים המכוניות שלי, קדילאק 56 ושברולט 57 עברו כל אחת טסט.

כשיצאתי מהמסוך לטסט

של הקדילק התחיל גשם גם המגבים פועלים כמו חדש. (מנגנון וואקום).

שתי המכוניות עברו את הטסט ללא קושי.

אה כן, בקדילאק המצבר שבק באמצע הטסט... מה לעשות עברו שנתיים.

מדהים לראות כי אחרי 59 שנים המעצורים עדיין מאוזנים להפליא (הפרש זעיר של 1% בציר קדמי ו 0.2% בציר אחורי).

אצלי, בכל טסט מסתכלים על הצמיגים ובודקים את התאמת מידת הצמיג לכתוב ברשיון.

את מה שאתה עברת כעת, עברתי עם השברולט שני לפני 25 שנה בדיוק.

אז נדרשתי להביא מסמך שהמידה הרדיאלית שהתקנתי מתאימה. לא עזר שהראתי להם כי בארה"ב כולם משתמשים במידה שבחרתי. הפנו אותי אז לביח"ר לצמיגים אליאנס בחדרה, וקיבלתי מהם אישור כי נדרש צמיג במידה 205/75/14 כמו שהתקנתי. מאז כבר החלפתי צמיגים כמה פעמים והמידה הזו נעשית קשה יותר ויותר להשגה. את האחרונים קניתי בצמיגי רמת אביב אצל חברנו בועז דגן לאחר שהצמיג התפוצץ לי בדרך לערד.IMG_3174.jpg

שלמה דן גדרון

• תוכן חדש...