Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות לגבי פיאט 500

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

בהמשך לסאגת החיפושים המתישים אחר סופר מיני שמורה,החלטתי עקרונית לחפש סוויפט במצב טוב (לא קל בכלל מסתבר...)

בדרך נתקלתי בפיאט 500 שדי נדלקתי עליה והבנתי שמסתובבות בשוק די הרבה כאלה במצב שמור מאוד.

אשמח לשמוע מאנשים שנוסעים עליה זמן מה לגבי יתרונות וחסרונות משמעותיים (הגודל בסה״כ מספיק לי ביותר) - במיוחד לגבי הגיר הרובוטי הידוע לשמצה.

וחוץ מזה - טיילתי ביום שישי האחרון בסוכנויות ובאופן מפתיע שום זכר למבצעי סוף שנה. אם לפני חודש הגעתי והצלחתי להתמקח די מהר למחירים די קרובים למחירי חבר, ועכשיו לא הייתה נכונות להתגמש אפילו סנטימטר לכאן או לכאן (חזר על עצמנו בכמה סוכנויות - פיאט/קיה לדוגמא). מוזר..

תודה

עריכה אחרונה על ידי yotamavi

Volkswagen :twisted:

זה שאתם נושם, לא אומר שאתה חי...

פורסם

ידני או רובוטי?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הרובוטי הוא חד מצמדי,מצד אחד חיסכוני,מצד שני לא חלק כמו אוטומט רגיל,לכן לא כולם אוהבים אותו.

המנוע 1.2 כמו שיש בפנדה,אמין וחיסכוני,

ישנה גם גירסה עם מנוע 1.4 עם 100 לדעתי עדיפה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1.4 רחוקה מהתקציב, חשבתי על 1.2 pop צנועה.

להתרשמותי לא מדובר באותה תיבה בעייתית של טויוטה. אשמח לשמוע ממישהו שמחזיק ברכב כזה לתקופה...

פורסם

אני נוהג על ה 1.4, ההבדל במחירים בין ה 1.4 לבין ה 1.2 ביד 2 היא מאוד קטנה וכמעט לא קיימת (אלא אם אתה לוקח את גרסת ה LAUNGE שיקרה יותר).

כתבתי חוו"ד על הרכב, שים לב לאיזור הדשבורד מול הנוסע באיזור כרית האוויר, סביר להניח שתראה מעין נפיחות קטנה, זה סוג של פגם אסתטי בפלסטיק.

אני החלפתי את הדשבורד לדוגמא, ואני מאוד מרוצה מהרכב ההבדל בינו לבין ה 1.2 גדול מאוד במיוחד.

כ- 1000 ק"מ עם פיאט 500, 1.4 שנת 2010 - רשמים

היום אני כבר 3000 ק"מ עם הרכב.

Opel Adam S 2017

פורסם

אני נוהג שנתיים+ וכמעט 100,000 ק"מ על גיר רובוטי חד מצמדי של פיאט - בפיורינו. חושב שזה אותו הגיר הרובוטי, שקיים גם בפנדה. תקנו אותי אם אני טועה. (בכל אופן נהגתי על פנדה רובוטית והגיר הרגיש מאוד דומה)

אישית התנגדתי לגיר הזה והעדפתי ידנית, אבל זה רכב חברה והחברה קיבלה מחיר מאוד אטרקטיבי על הגיר הרובוטי (יותר זול מידני-היבואן נתקע עם מלאי כנראה) אז לא הייתה לי ברירה.

בהתחלה אכלתי איתו לא מעט קש. זה לא גיר אוטומטי, וצריך לקבל ולהפנים את זה. הפעולה שלו יותר איטית ומגושמת. צריך להתרגל אליו, להרגיש אותו. לדעת להוריד את הרגל מהגז ברגע הנכון בזמן תאוצה, ואז ההעברה היא חלקה יותר. משמיע "קנקים" שונים, בעיקר בעצירה, בהורדה מהילוך 2 ל 1 - תמיד שומעים "קנאק". ככה זה.

קרה לי גם שהוא "מתבלבל" בזמן האצה חזקה, כלומר עבור מוקדם מאוד לשני, ואז חוזר לראשון, עם "בעיטה" חזקה בגב. משתגע. הפתרון לזה הוא לחיצה חזקה יותר על הגז מלכתחילה, כך שהוא יימשוך את ההילוך הראשון יותר זמן.

אבל לאורך זמן - אחרי שמתרגלים לגיר, ניתן להגיע איתו להעברת הילוכים די חלקה, ללא תחושת ה"בעיטה", ולחיות עם הגיר הזה בשלום.

צריכת הדלק נמוכה מאוד.

מה שכן קרה -לי פעם אחת - באמצע נסיעה על איילון - נדלקה נורת הגיר, הופיע לי על המסך "Gear Failure" עם ציפצופים, הגיר קפץ לניוטרל, ניסיתי לעלות הילוך בצורה ידנית - לא עזר, ניסיתי להעביר למצב manual - שום דבר, וככה גלשתי לי באמצע איילון עם אורות מצוקה עד לעצירה. כיבוי המנוע והדלקתו מחדש פתרו את הבעיה. הרכב נבדק במוסך (עדיין באחריות) ולדבריהם לא מצאו שום בעיה. מאז עברו מעל חצי שנה וזה לא חזר על עצמו.

פורסם

בדיוק מה שחששתי ממנו...עם כל כמה שהרכב חמוד וכיפי מבפנים, אני פשוט לא חושב שאני צריך להתאים את סגנון הנהיגה שלי לרכב או לסבול מאיכות נסיעה גרועה בהילוכים נמוכים (נוסע בעיקר בעיר)

הבעיה בגיר שציינת, ומספר מקרים ששמעתי בהם הגיר עם השנים רק גורע, מוסיפים לחששות ולהעדפה ללכת על בטוח עם סופר מיני אוטמטית.

פורסם (נערך)

אני נוסע על בראבו שגם היא עם גיר רובוטי חד מצמדי, ככל הנראה אותו הגיר.

לקח לי בדיוק נסיעה של שעה כדי "להתרגל" לגיר אם אפשר לקרוא לזה ככה, בסהכ צריך להבין את אופי הפעולה שלו שדומה קצת לal4 שהיה לי בפיזו.

אני מאוד מרוצה ממנו והוא מהנה יותר מאשר גיר אוטומטי רגיל לדעתי.

חובה לעשות נסיעה ולבדוק חבל שככה תפסול רכב בעקבות דעות שונות של אנשים שונים.

נסה בעצמך.

עריכה אחרונה על ידי BloodFist
פורסם

אני נוהג עם הרובוטית בפונטו ואין לי אליה טענות מיוחדות. טיפה איטית בהורדת הילוך, מעברים לא הכי חלקים תחת עומס, אבל בנהיגה פשוטה יומיומית היא ממש בסדר גמור.

כשנהגתי על ה500 עם אותה התיבה, הופתעתי לגלות שהפרשי המשקל בין הפונטו ל500 עושים את שלהם, והתיבה מתפקדת זריז וטוב יותר ב500. מצוין אפילו.

מעבר לזה, ל500 יש את החן העיצובי הידוע, נוחות נסיעה סבירה, מושבים נעימים, תא מטען בגודל מפתיע לטובה, וארגונומיה טובה.

הספסל מאחור לא פרקטי בעליל לנסיעות ארוכות (מרווח רגליים וראש קטנים מאוד), ההגה חסר לחלוטין כל תקשורת עם הגלגלים, רעשי רוח מעט נוכחים מדי לטעמי (גם באשמת הגג הנפתח), ולוח השעונים מאוד יפה אבל לא קריא.

אבל מה זה משנה כשאתה יכול להידחף לכל חלקיק חניה פנויה ללא מאמץ, ועוד בסטייל?

• תוכן חדש...