Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Seat Leon 1.2tsi DSG Style, כן? לא? שחור? לבן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה בעיות יש בכפולות מצמד? לא רק ל-VAG יש גיר כזה, אתה יודע. לי יש כפולת מצמד, והיא עובדת ללא דופי, מזה שנתיים וחצי.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חברים יקרים,

תודה על הדיון המעמיק אבל אנחנו קצת סוטים מהנושא.

לצורך העניין במשפחתי עברו כבר 4 רכבים עם השילוב גיר DSG7 ומנוע TSI במגוון נפחים והכל באמת עבד נפלא ללא רבב במשך שנים רבות החל מ2010 שהרכב הראשון מסוג זה הגיע לפתח ביתי (Golf 1.4tsi Highline 160HP DSG7).

השאלה היתה האם כעסקה כוללת במחיר זה בשיקול טיב הרכב (סיאט ספציפית כי את האיכות של סקודה ופולסקווגן אני כבר מכיר) יש כדאיות או לא. ומה כדאי עוד לבדוק ברכבים מתחרים (העפתי מבט על הקיה סיד והמזדה 3 2000).

אשמח גם לדעת בהשוואה לאיכויות של שאר רכב הקונצרן (אוקטביה / גולף) האם סיאט נופלת מהם או שבאמת מדובר באותה גברת בשינוי אדרת רק במחיר תחרותי יותר.

לסיכום, אני לא מודאג מהגיר וגם לא מהמנוע, בטח לא שמדובר גם בגרסא עדכנית יותר של ה2 ממה שהיה לי בעבר שהיה תקין ומעולה מעצמו.

פורסם

אולי כדאי לך לבדוק את הסקודה ראפיד 5 דלתות ב-120K. אמרת שאתה לא צריך רכב גדול, אז לא צריך להטריד אותך שהיא קצת צרה מהמשפחתיות הרגילות. יש שירשור עליה בפורום רכב כללי. תקבל מנוע חזק יותר מזה של סיאט. בדיוק דיברנו היום שיש לה צמיגים בגודל מוגזם, אך לסיאט בחרת גודל דומה, אז זה מתאים לך -)

פורסם

הלאון עשתה קפיצת מדרגה גדולה מאד. ההפרש בינה לבין הגולף קטן מאי פעם. נשמע שאתה נעול על TSI+DSG. אם כך, הלאון תעשה את העבודה עם הכי VFM.

סתם שתדע, המחיר שקיבלת אינו מיוחד. זה המחיר של הרכב מאז השקתו לפני שנה.

:idea:
פורסם

הראפיד אומנם מגיעה עם מנוע חזק יותר אבל יושבת על פלטפורמה מיושנת ואיכות הרכבה ובניה פשוטה יותר. חוץ מזה שלדעתי היא מכוערת אבל זה כבר עניין אישי.

נראה לי מחר אחרי נסיעת מבחן בלאון אני סוגר עניינים

וכן, יודע שהמחיר הוא לא משהו מיוחד אבל לקבל את הרכב על הכביש כולל האגרת רישוי, מטאלי, חיישני רוורס, איתוראן SAVE ועוד כאלו תוספות קטנות זו בהחלט הנחה גדולה מהמחיר "הרשמי" בסוכנות.

פורסם

הראפיד אכן מכוערת.

אני מאוד אוהב את הלאון, נסעתי בה והיא מעולה. אבל לפני רכישה לא הייתי מוותר על נסיעה גם ב-308. היא מעט יותר יקרה אבל זו הנציגה החדשה בקבוצה.

פורסם

אם לא היית עובר מסיטיגו, לא הייתי מציע בכלל את ראפיד, בטוח שיש לה איכות עדיפה על סיטיגו. וכי גם לדעתי היא מכוערת מקדימה, אבל קסנון מקורי (אם יש כזו אופציה) יכול לטפל בבעיה בהצלחה.

פורסם

אני בטוח שהFULL LED של הלאון לוקחים את הקסנון המקורי של הראפיד בלי למצמץ מבחינת יופי.

אבל.... סיאט רוצים על זה 13K תוספת מיותרת לחלוטין בהתאם לסכום הזה. אני מאמין שסקודה רוצים גם תוספת נכבדת.

חבל זה מגיע רק בדגמי הFR שעולים סביבות ה160K :(

פורסם

בתור אחד שגם שוקל לעשות מעבר ללאון 1.2TSI, מעניין אותי לשמוע חוויות מנסיעת המבחן שלך בבקשה.

לגבי חבילת הלדים, חבל על הכסף, אתה מזמין מהאינטרנט פנסים אחוריים של Dectane ב-2K וסוגר עניין.

פורסם

שאלה אחרונה חברים,

לחכות חודש וחצי שהרכב יהיה 2015 או למשוך את הרכב כבר עכשיו שיהיה 12/14?

האם יהיה הבדל משמעותי מבחינת המכירה במשך?

פורסם (נערך)
המנוע הזה מותקן דווקא בעיקר ברכבים המשפחתיים של הקונצרן, והוא מתאים לרכבים משפחתיים לא פחות ממנוע 1.6 אטמוספרי שאתה כנראה עדיין מקובע עליו...

למעשה, הוא מציע גמישות עדיפה בהרבה, שלא לדבר על צריכת דלק טובה יותר.

ראשית, אני ממש לא מקובע על מנוע 1.6, ותעיד העובדה שאני נוהג - נחש מה? - על סופרב 1.8. לא זו בלבד, אלא שלאחי הקטן יש לאון 1.8.

את מנוע ה-1.2 אני מכיר מחברים ומנסיעות מבחן ולא ממש מקרוב, אבל זו ההתרשמות שלי לגביו.

יודגש: כשאמרתי שהוא מנוע שמתאים לסופר מיני, התכוונתי לסטנדרטים גלובאליים ולא ישראליים. יצאתי מנקודת הנחה שפותח השרשור, אם בחר דוווקא בלאון ולא במאזדה 3 למשל, מעוניין במכונית יותר 'ביצועיסטית' ממשפחתית רגילה. לכן אמרתי שלפי סטנדרט כזה המנוע המדובר מתאים לסופר מיני - בה הוא בהחלט מרגיש חזק וגמיש.

בסטנדרט כזה, אמרתי שלדעתי המאזדה 3 מנוע 2000 היא העסקה הכי טובה שניתן לקבל, עם מנוע עדיף בהרבה בביצועיו על מנוע ה-1.2 (+ אבזור עדיף + צריכת דלק עדיפה + אמינות ושמירת ערך).

אבל אדרבה, תבדוק, אפילו מנועי ה-1.6 האטמוספריים שאתה כ"כ בז להם, בגרסאות החדשות שלהם (למשל בקורולה), מציעים - על הנייר לפחות - ביצועים עדיפים מהמנוע הנ"ל.

עריכה אחרונה על ידי mogo

• תוכן חדש...