Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת טויוטה קורולה 03

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום.

כולנו מכירים את "תופעת העדר" בכל מה שקשור למותג טויוטה. שאלתי היא כזו- רכבי טויוטה עד שנת 02 נמכרים בממוצע מחירים של בין 15 ל18 אלף, שזה עוד מובן.כשמדובר על דגמי 2003 (צורה חדשה וכו') המחירים קופצים לכדי 24 ל 30 אלף.במחיר הנ"ל כבר אפשר להביא רכב בשנתון מתקדם יותר (לדוגמא,פוקוס 07). השאלה היא-במידה ומצאתי קורולה 03 שמורה,עם קילומטראז' של 148,000, כשכל המכלולים תקינים ועובדים,האם כדאי לרכוש אחת כזו,או שכבר עדיף ללכת על רכב חדיש יותר? הרי,עדיין,טויוטה זו טיוטה (תופעת העדר) :) תודה על העזרה! ואגב,לקחתי בחשבון את בעיית הבוצה בשנתון זה.

פורסם

מאוד תלוי מה אתה רוצה מהרכב?

אתה רוצה רכב חדיש יותר? יש לך צורך בחידושים והאבזור שרכב חדש מציע? לך על הפוקוס

לא אכפת לך מכול זה, אלא אתה רק רוצה רכב יעיל ואמין וחסכוני? לך על הטויוטה

אני אישית בזמנו העדפתי ללכת על הביניים- רכב יעיל ואמין אך ספרטני וזול- קניתי מיצובישי לנסר ולא הצטערתי לשניה

פורסם

חד-משמעי, לא כדאי.

1. ככל שהרכב יותר מודרני, כך הוא יותר בטיחותי

2. אכן טויטה זה רכב מצויין, אבל לא עד כדי כך - אפילו אם נשאר על אותו קילומטראז', אין לי ספק שפוקוס 2007 עדיפה על טויוטה 2004. ומה תגיד על רנו מגאן 2008? ויש כמובן עוד הרבה מכוניות מצויינות שנכנסות בתקציב, שהן מתקדמות, חסכוניות ובטוחות פי כמה מהטויוטה (מניח שחברי פורום אחרים יעידו על מכוניות אחרות, אני סתם נעול על המגאנים.

בסופו של דבר זכור - לא חשוב כמה הטויוטה אמינה, יש רכיבים ברכב שנשחקים/מתבלים בלי קשר לרמת האמינות והאיכות של היצרן, כמו צמיגים, בלמים, מצבר, מקרן, מערכת מיזוג... או כמה מהם ביחד, למשל?

חוץ מזה, אם תשים מולי טויוטה 2004 מול רנו מגאן (דור ראשון!) 2004, שתיהן במתנה (אבל לא למכירה, כי אז השיקול שונה) - אין לי ספק בכלל שאני הולך על הרנו, שתהיה הרבה יותר נוחה, בטוחה, חסכונית... ולא פחות אמינה, אם הרכב שמור באותה רמה.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

דב, לא הייתי רץ בהצהרות לגבי אמינות המגאן, אבל אכן הדור המדובר של הטויוטה לא טומן את ידיו בצלחת בתחום האמינות, זה הדגם שיוצר בטורקיה, דגם בעייתי, מנועים שנוטים לייצר בוצה ולעיתים גם לשבוק חיים (מכוסה באחריות, לידע כללי), בעיות חשמל, איכות חומרים נמוכה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
חד-משמעי, לא כדאי.

1. ככל שהרכב יותר מודרני, כך הוא יותר בטיחותי

2. אכן טויטה זה רכב מצויין, אבל לא עד כדי כך - אפילו אם נשאר על אותו קילומטראז', אין לי ספק שפוקוס 2007 עדיפה על טויוטה 2004. ומה תגיד על רנו מגאן 2008? ויש כמובן עוד הרבה מכוניות מצויינות שנכנסות בתקציב, שהן מתקדמות, חסכוניות ובטוחות פי כמה מהטויוטה (מניח שחברי פורום אחרים יעידו על מכוניות אחרות, אני סתם נעול על המגאנים.

בסופו של דבר זכור - לא חשוב כמה הטויוטה אמינה, יש רכיבים ברכב שנשחקים/מתבלים בלי קשר לרמת האמינות והאיכות של היצרן, כמו צמיגים, בלמים, מצבר, מקרן, מערכת מיזוג... או כמה מהם ביחד, למשל?

חוץ מזה, אם תשים מולי טויוטה 2004 מול רנו מגאן (דור ראשון!) 2004, שתיהן במתנה (אבל לא למכירה, כי אז השיקול שונה) - אין לי ספק בכלל שאני הולך על הרנו, שתהיה הרבה יותר נוחה, בטוחה, חסכונית... ולא פחות אמינה, אם הרכב שמור באותה רמה.

כמות השטויות בתגובה הזו היא פשוט בלתי נתפסת!

בתור בעלים לשעבר של קורולה 2003 שנמכרה עם 300000 ק״מ, אני חייב לציין שמדובר ברכב אמין מאוד והרבה יותר חסכוני מהמגאן.

האהבה למגאן היא בסדר ולגיטימית, אבל עיוורון זה ממש לא טוב.

פורסם

מה זה אמין? אנשים כותבים אמין ואז מספרים שהחליפו חצי רכב. זה שהמנוע והגיר אולי מקוריים זה בסדר וזה יפה, אבל יש עוד הרבה רכיבים מסביב.

הרבה יותר חסכוני מהמגאן? לזה אני לא מאמין. שתיהן משפחתיות 1.6 אוטומטיות, אלו רכבים שגם ככה במרבית המקרים מניבים צריכת דלק לא מדהימה בכלל, בעיר בסביבות 1:9-1:10, גג 1:11.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה לכם.אני פשוט מחפש להיפטר מהסופר מיני ולרכוש משפחתית סולידית עקב התרחבות המשפחה. מצאתי את הקורולה הזו,נראית שמורה מכל הבחינות,כולל קילומטראז' נמוך יחסית,אז שיתפתי בלבטים.בגדול,אתם חושבים שכדאי? אם זה היה רכב אחר כנראה שלא הייתי חושב עליו.

פורסם

לא, לא כדאי. עם כל אהבתי וחיבתי לטויוטה, הפוקוס (למשל) היא תמורה הרבה יותר טובה לכסף.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אשתי נוסעת היום בקורולה 2005 שמתקרבת ל-200 אלף ק"מ, והיתה לי בליסינג קורולה 2004 תוצרת טורקיה.

אם מטפלים ברכב נכון עם חלפים מקוריים המכוניות הללו אמינים מאד, ושורדים שנים רבות.

דב - גם היו לי כמה רנו בשנים הללו מגאן וגם סניק - קרעו לי את הכיס.

לגבי הפוקוס , היא מרווחת יותר, הרבה פחות חסכונית וגם הביצועים לא משהו.

מבחינה בטיחותית קורולה 2003 באה רק עם שתי כריות אוויר והיא הרבה פחות בטוחה מפוקוס 2007.

בתקציב של 30K הייתי בכלל הולך על המאזדה 3.

(את הקורולה קניתי מדוד שלי במחיר זול - לא בטוח שהייתי רוכש אותה אם היא לא היתה במשפחה משיקולים של תמורה לכסף)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לפי דעתי האישית בלבד: שירשור הזוי השוואה בין קורולה למגאן...(ולא משנה באילו שנתונים מדובר), השוואה הזויה לחלוטין, הקורולה 2003 שהייתה לי הראתה ב 10 שנים אמינות מוחלטת, פוקוס לא ניתן להשוות לקורולה גם כן, מדובר ברכב עצלני להחריד, ו 2007 לפוקוס זה נחשב מאוד ישן, הבלאי שם מורגש מאוד על הרכב, בעוד שעל הקורולה השנים לא מורגשות כל כך, תקח סיבוב בכל אחת ותחליט בעצמך, אם תמצא 2003 שמורה יד ראשונה, תנהג עליה ותחליט.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...