Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חתימה על כתב סילוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לקבל עצה (מניסיון\ידע), בנוגע להתמודדות עם חברה שרכב שלה פגע ברכב שלי.

פרטי המקרה: נהג שלהם פגע ברכב שלי מאחור בכביש מהיר (שהיה פקוק באותו זמן), אשמה מוחלטת שלו (הוא אמר לי אחרי הפגיעה שהוא התכופף להרים משקפי שמש...), אבל למעט אני ואשתי שהיינו ברכב, אין לי עדים נוספים (אם כי מיקום הפגיעות הוא מובהק). מכיוון שהרכב היה רכב חברה (מסחרי), אין חברת ביטוח והתביעה היא מול החברה שלו.

האירוע קרה לפני מספר חודשים, כשמאז חברת הביטוח שלי מטפלת מולם בתביעה. עכשיו הם סוף סוף הגיבו, תגובה מרגיזה מעט. הם שלחו שהם מוכנים לשלם, אבל שתי נקודות מעצבנות:

1. הם קיזזו 150 ש"ח מעלות השמאי (בטענה שהמחיר גבוה מדי) - הוא לקח ~700 ש"ח והם מוכנים לשלם 550 ש"ח

2. הם דורשים ממני לחתום על כתב סילוק שבו הם לא מודים באחריותם לתאונה, ודורשים ממני להתחייב (בתמורה לתשלום שהוא 'רצון טוב' שלהם) להעדר תביעות או טענות עתידיות כלשהן מולם.

עכשיו, ת'כלס, אין לי באמת עוד דרישות - אבל זה נשמע לי כמו בקשה חצופה - הרכב שלהם פגע, אז שישלמו (אני לא אמור להיות מחויב לחתימה על כלום בתמורה לנזק שהם גרמו, זה פשוט חוב שלהם).

מצד אחד, רוב הכסף הם משלמים ואני לא חושב שיש סיכוי אמיתי שאני אגלה בעתיד על פגיעה פיזית כלשהיא (וארצה לתבוע אותם עליה). אבל מצד שני, אני לא לחוץ על הכסף - ואולי זאת הזדמנות לקחת אותם למשפט בגלל העיקרון (וההפרש במחיר השמאי).

מה דעתכם?

תודה מראש!

פורסם

בדרך כלל , כאשר משלמים בלי משפט ובלאגן נהוג לחתום על כתב קבלה וויתור שבו כתוב שקבלת כסף לפנים משורת הדין. הרעיון שלא תבוא אחר כך ותטען שיש לך פגיעות גוף או התגלה איזה נזק נסתר שקשור לתאונה. תאכל'ס זה כדי לסגור את העניין.

פורסם

זה הגיוני מאוד שהם מבקשים ממך לחתום להם שאתה לא דורש מהם כלום לאחר התשלום, זה אפילו מאוד מקובל.

אם הסכום שנתנו לך הוא מקובל עליך, קח את הכסף, תחתום שאין לך שום דרישות מהם ותמשיך בחיים שלך.

תחשוב על זה הגיונית - הם עכשיו ישלמו לך על כל הנזקים, לא החתימו אותך על כלום ואין הוכחה לתשלום, מה מונע ממך שבוע הבא לתבוע אותם בבית משפט על אותם נזקים?

הם בסך הכל מגנים על עצמם וזה מובן.

פורסם

הבקשה שלהם סטנדרטית לחלוטין. תחתום ותקבל את הכסף. זה הליך מקובל בכל תביעה אם אתה מוכן לקבל את הכסף, הם חייבים לדאוג שלא תתבע אותם מחר שוב בגין אותו מקרה. כל קבלת כסף מביטוח זה הנוהל ואם לא תחתום לא תוכל לקבל את הכסף. קצת כוחני אבל זה החוק.

פורסם

1. בהחלט הייתי מתעקש. לא מספיק שהם פגעו בך וביזבזו לך זמן, עכשיו אתה עוד אמור להוציא כסף מכיסך? תתעקש, אני מאמין שהם יוותרו בסוף.

2. מבין את הבעיה העקרונית, אבל זה עניין מקובל ופה לא הייתי מתעקש.

פורסם

אני דווקא חושב אחרת מאלה שמעלי.

אתחיל בזה שהחברה גם לא לוקחת אחריות על התאונה, גם דורשת הגנה מתביעות עתידיות, ובעזות מצח מדהימה היא החליטה כמה צריך השמאי לקחת לעצמו וקיזזה על דעת עצמה את ההפרש. הם מגינים על עצמם ואתה צריך להגן על עצמך, מה אם תגלה מאוחר יותר משהו שקשור לתאונה שמגיע לך פיצוי מהם ?.

אני הייתי לוקח את האפשרות השניה - מבקש את ההצעה שהציעו לך בכתב (אם עדיין אין לך את זה בכתב) דוחה אותה, ומגיש תביעה לבית הדין לתביעות קטנות.

אתה מוסיף את כל ההוצאות שהיו לך כולל כל שעות וימי העבודה שהפסדת בגין התאונה, כולל יום עבודה בגין התייצבות למשפט, והם ייאלצו לשלוח נציג שלהם.

זה אולי קצת טירטור אבל מהר מאד תגלה איך סיגנון הדיבור שלהם משתנה, וסיכוי גבוה שלא תגיעו למשפט אלא הם ינסו להתפשר איתך.

ובקשר לכתב ויתור על תביעות עתידיות זה מאד מקובל לנסות להחתים על זה אבל ממש אבל ממש לא מקובל ולא רצוי לחתום על זה. הדבר הנכון והרצוי הוא לחתום ולאשר כל סכום שקיבלת מהם. לגבי העתיד ? אלוהים גדול. כמו שאתה לא יודע אם הם יתבעו אותך בעתיד גם הם לא יידעו אם תתבע אותם.

פורסם
הבקשה שלהם סטנדרטית לחלוטין. תחתום ותקבל את הכסף. זה הליך מקובל בכל תביעה אם אתה מוכן לקבל את הכסף' date=' הם חייבים לדאוג שלא תתבע אותם מחר שוב בגין אותו מקרה. כל קבלת כסף מביטוח זה הנוהל ואם לא תחתום לא תוכל לקבל את הכסף. קצת כוחני אבל זה החוק.[/quote']

אין שום חוק בנוגע לזה ... רק אולי נוהל שעובד לטובת חברת הביטוח בלבד. אבל שים לב שכאן אין חברת ביטוח מעורבת כלל.

אני כותב את הדברים מניסיון אישי - כשעזבתי חברה ניסו לכפות עליו לחתום על מסמך כזה בדיוק בשביל לקבל את הפיצויים- "נוהל" - "הדירקטוריון מחייב אותנו" וכו .. מה אתה חושב ? דחיתי בנימוס את הדרישה הכוחנית ותבעתי אותם. זה הסתיים בפיצויים לטובתי בסכום של כ 30K ש"ח לא כולל פיצויי העבודה שגם אותם קיבלתי.

אל תפחדו מקצת כוחניות.

פורסם

שלום - תודה על התגובות!

קצת להבהיר את המצב:

1RoEi - הכוונה כאן היא לא לאישור שקיבלתי תשלום, אלא לכך שאני מתחייב שלא יהיו לי בעתיד כל טענות עתידיות בנוגע לאירוע.

כמו שאמרתי, אני לא מתחום הרכב ואולי זאת הנורמה כאן, אבל לי זה נשמע שקול לכך שמישהו יזרוק לי אבנים על הבית וינפץ לי שמשה, ואז לא ידרוש שאני אחתום לו שגם אם דברים אחרים נפגעו אין לי טענות אליו (ולא יקח אחריות על האירוע!) כתנאי לתשלום. ההתנהגות שנראית לי סבירה זה הזקת? תשלם. בלי טענות ובלי בלבולי מוח (אם צריך, שיגנו על עצמם - אין לי בעיה לחתום שקיבלתי כסף).

בנוסף, לא הרבה הגיבו בנוגע לשמאי - מה זה עלות סבירה? יש להם קייס?

פורסם

כשעוזבים עבודה- אסור לחייב עובד לחתום על מסמך כזה כתנאי לקבלת פיצויים. בשתי חברות שעבדתי לא חתמתי ואף אחד לא אמר לי כלום.

בנוגע לביטוח- אני לא יודע כמה עולה שמאי, אבל כנגד הצגת חשבונית תדרוש החזר מלאה.

לאחר שתקבל את הכסף, אני לא רואה שום בעיה לחתום להם שאין לך עוד דרישות

פורסם

פעם מישהו מהמשפחה שלי היה מעורב בתאונה. נכסו בו בצד מאחורה וקצת סיבבו את הרכב. הוא התפנה לבית חולים, נערכו בדיקות והכל יצא תקין. כמו שאתה מתאר אמרו לו לחתום שאין לו כל טענות ואז יקבל פיצוי על התאונה והוא חתם.

עד היום הוא סובל מחוליות שזזו לו בעקבות המקרה. לאחר מספר שנים מהתאונה הוא עבר ניתוח בגב וסובל מכאבים עד היום.

בקיצור, אני לא הייתי חותם על כלום. וחוץ מזה למה חברת הביטוח שלך לא דואגת לכך?

פורסם (נערך)

פותח השרשור, לפני שאתה מקשיב לכל עברייני המקלדת, אשמח לשתף עמך את המקרה שלי.

הייתי מעורב בתאונה משולשת. פגעו ברכבי שעמד בחנייה. תיקנתי עם שיק דחוי, ואת שכ"ט השמאי שילם הביטוח. הייתה ירידת ערך של 1.5 אחוזים [דאז 600 ש"ח בערך]. הסכום שדרשתי היה באזור ה-7K. חברת הביטוח של הפוגע הסכימה לשלם הכל מלבד ירידת הערך, שלטענתה אני צריך להוכיח שלא היו ירידות קודמות לרכב הזה. שיטת מצליח לכל דבר בדיוק כמו במקרה שלך, רק שאני חתמתי על המסמך בתמורה לכך שבמסמך צוין הסכום שהם משלמים לי, ושתמורתו אני מסכים לפיצוי "רצון טוב". הם רק ציינו שהתשלום הוא לא הודעה באשמה, אלא "רצון טוב". המסמך נשלח אליהם בתמורה לשיק בנקאי שקיבלתי או אסמכתא להעברה [לא זוכר].

באשר למקרה שלך. זו נטו שיטת מצליח. הם רוצים לחסוך לעצמם 150 שקלים. דעתי האישית היא שזה מעצבן מאוד, אבל לצערנו לחתום זה מה שעדיף בשבילך. אתה יכול להתעקש, אתה יכול לתבוע בבית-משפט. כל זה ייקח הרבה זמן, עצבים וטרטור [כסף]. אני ממליץ לך לקבל את ההסכם שלהם, רק בעת חתימת המסמך תוודא שסוכן הביטוח שלך מבטיח שתקבל את הכסף שהם מציעים. שהניסוח הוכן וסטנדרטי.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
שלום - תודה על התגובות!

קצת להבהיר את המצב:

1RoEi - הכוונה כאן היא לא לאישור שקיבלתי תשלום, אלא לכך שאני מתחייב שלא יהיו לי בעתיד כל טענות עתידיות בנוגע לאירוע.

כמו שאמרתי, אני לא מתחום הרכב ואולי זאת הנורמה כאן, אבל לי זה נשמע שקול לכך שמישהו יזרוק לי אבנים על הבית וינפץ לי שמשה, ואז לא ידרוש שאני אחתום לו שגם אם דברים אחרים נפגעו אין לי טענות אליו (ולא יקח אחריות על האירוע!) כתנאי לתשלום. ההתנהגות שנראית לי סבירה זה הזקת? תשלם. בלי טענות ובלי בלבולי מוח (אם צריך, שיגנו על עצמם - אין לי בעיה לחתום שקיבלתי כסף).

בקשר לעלות השמאי

1. קודם כל החברה לא יכולה לקבוע מה זו עלות סבירה של שמאי לפי מה שבא לה.

אתה יכול להרים טלפון לשלושה שמאים הם יגידו לך כמה שכר הם דורשים ואתה יכול להציג להם את המחירים הריאליים של שמאים.

2. תאונה שהייתה לי ב 2006 הזמנתי שמאי ושילמתי לו כ 650 שקל.

3. היום הזמנתי שמאי בגלל תאונה שהייתה לי שבוע שעבר - המחיר שהוא לוקח זה 900 ש"ח.

אלו המחירים

פורסם
שלום - תודה על התגובות!

קצת להבהיר את המצב:

אילו טענות יכולות להיות לך בעתיד?

הגשת להם דוח שמאי עם כל הנזקים, אם אתה מרגיש שהדוח לא רציני, תיגש לשמאי נוסף לחוות דעת נוספת.

פורסם

הפרש של 150 שקלים ? הייתי ממליץ לך לקחת את ההצעה ולחתום מסיבה מאוד פשוטה: נגיד ותלך לתביעות קטנות על הסכום המדובר, תשלם אגרה מינימלית שעומדת על 51 שקלים, כמה נשאר לנו בקופה? 99 ש"ח אותם אנו רוצים להשיב, כמה שעות המתנה בבית משפט, דלק עניינים וסנדוויץ, הגעת כבר לתקרת ה99 שקלים והכל בשביל עקרון.

מה שווה לך יותר, כסף בבנק או עקרון ? התשובה להחלטתך.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

• תוכן חדש...