Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב משועבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבוע נפרדתי מהריו שלי שהיתה משועבדת לבנק הפועלים.

אני מנהל את החשבון שלי בלאומי, לכן כשהגיע הזמן למכור את הרכב דאגתי להעביר להם את יתרת ההלוואה, והרכב שוחרר מיד במשרד הרישוי, ובפועלים דאגו

למסור לי טופס שהם מתחייבים להסיר את המשכון ברשם המשכונות.

הרכב נמכר למרות שהוא עדיין רשום ברשם המשכונות. הקונה הבין את התהליך תוך הבעת אמון מלאה. היו כאלו שפחדו, והיו כאלו שהבינו!

בסופו של דבר, הנושא אמור עניין גם את המוכר שהרישום יוסר בהקדם ברשם כי לא הגיוני שישאר רישום לטובת בנק כלשהו על נכס שכבר לא בבעלותו.

כל מה שנותר זה להוציא דף עיון מהרשם תמורת 11 ש"ח כדי לוודא שאהרישום אכן הוסר!

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

הבנק אמור לשדר לרשם המשכונות אבל הם בד"כ לא מזדרזים לעשות זאת. זה יכול לקחת עד 3 שבועות, לכן עדיף שתלך אליהם בעצמך עם המכתב מן הבנק על הסרת השעבוד.

דרור- מנהל מוטורקאר

פורסם

הבנק לא משדר כלום לרשם המשכונות. הבנק שולח לרשם המשכונות טופס. המישכון יורד תוך כמה ימים עד שבועיים שלושה.

הבנק כן יכול לשדר למשרד הרישוי שהשיעבוד הוסר וניתן להעביר בעלות. הקשר של הבנק עם משרד הרישוי הוא און-ליין.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

העסקה מתבצעת מחר.

אז זה אמור להתבצע כך-תקנו אותי אם שכחתי משהו.

המוכר מגיע מירושלים אלי למרכז, נוסעים ביחד למכון בדיקה לבצע בדיקה לרכב(קיה ריו 5 דלתות שנת 2014 5000 ק"מ-האוטו חדש בעקרון אבל אני מעדיף לא לחסוך את ה500 ש"ח על בדיקה).

במידה והכל תקין עושים זכרון דברים-הנוסח הזה הוא בסדר? http://levi-itzhak.co.il/Levi/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=84&FID=152&PID=21

נוסעים ביחד לסניף בנק הפועלים, יתרת ההלוואה היא 25 אלף שקל, אני משלם את הסכום הזה, מקבל טופס הסרת משכון, הבנק משדר את הסרת המשכון למשרד הרישוי, מגיעים לדואר, מבצעים העברת בעלות, מעביר למוכר את שאר הסכום.

מוודא תוך 3 שבועות שהרישום ירד ברשם המשכונות במידה ולא נוסע עם טופס הסרת השעבוד אל רשם המשכונות ומסיר את המשכון?

יש שירות בדיקה שעבודים בדואר, שווה לבדוק, נכון? לוודא שאין שעבוד נוסף ממה שידוע ואליו יש לי טופס הסרת שעבוד.

פספסתי משהו?

פורסם

יש בנקים שמשתמשים בשירותי חברות לשירותים משפטיים - הבקשה להסרת המשכון נשלחת לחברה, וזו האחרונה לוקחת את הטופס פיזית לרשם ומסירה את המישכון - מה שמקצר את התהליך לימים בודדים. הדבר כרוך בתשלום של כמה עשרות שקלים. אופציה אחרת ופחות מקובלת - אתה יכול לקחת את הבקשה בעצמך לרשם ולהחתים אותם..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

רכשתי רכב משועבד לבנק לפני כמה חודשים אז אני אתן לך כמה טיפים. דבר ראשון, אמון, אם אין לך אמון בבן אדם אין לך בכלל מה להכנס לעסקה. במקרה שלי, הבחור היה בחור רציני, הייתי אצלו בבית, דיברנו והבנתי עם מי יש לי עסק. דבר הבא, תכתבו זיכרון דברים. אתם צריכים ללכת לבנק ושם לבצע העברת זה"ב מהחשבון שלך לחשבון הבנק של המוכר. העברת זה"ב זה מזומן לכל דבר, לא ניתן לבטל את ההעברה לאחר שבוצעה. לאחר שהכסף התקבל בחשבון הבנק של המוכר (עניין של כמה דקות) הפקיד צריך לשלוח בקשת הסרת שיעבוד למשרד הרישוי. במשרד הרישוי זה אמור להתבצע מיידית, ברשם המשכונות זה לוקח קצת זמן. בכל מקרה, מה שחשוב לך זה משרד הרישוי, תבקש לראות אישור שהבקשה נשלחה. עכשיו ניתן ללכת לדואר לבצע העברת בעלות. שים לב, בעקרון רק בהעברת זה"ב יסירו שיעבוד במשרד הרישוי, לא בטוח שאם תבוא עם צ'ק יעשו זאת.

תכנס באינטרנט לרשם המשכונות ותבצע בדיקה בעלות של 11 ש"ח, בדואר זה עולה כ 70 ש"ח.

דבר נוסף, אם ניתן, תסגור למוכר את ההלוואה בבנק ותסגרו שאחרי העברת הבעלות הוא יקבל את יתרת הכסף.

במקרה שלי אישית ביצענו העברת זה"ב וניגשנו לדואר להעברת בעלות, בדואר נאמר לי שיש סירוב ולא ניתן להעביר בעלות. הרכב נשאר אצלי ובעל הרכב בדק מה העניין, התברר לאחר כמה ימים שיש גם שיעבוד של מס הכנסה על הרכב. בעל הרכב טיפל בעניין, בדק בעמדה של משרד הרישוי בסופרפארם שניתן לבצע העברת בעלות, נפגשנו וביצענו העברת בעלות. שוב, אם אין לך אמון בבן אדם, תחשוב פעמיים.

פורסם (נערך)

נראה לי קצת מסוכן ועם הרבה בלאגן וטרטור בשביל רכב, זה לא שיש מחסור ברכבים לא משועבדים, ואם לא מצאת עכשיו אז יצוצו אחרים בעוד כמה ימים.

מאיפה אתה יודע שהוא לא מכר את הרכב לעוד כמה אנשים וחתם על זכרון דברים גם איתם ?

איך אתה יודע שהכל ידפוק כמו שעון ביעילות הישראלית הידועה ושפתאום לא יקרוס המחשב בבנק, במשרד הרישוי, ברשם המשכונות או שישתבש כל דבר אחר שהבירוקרטיה הישראלית מצטיינת בו ?

הנוכלים הכי טובים הם אלו שנראים אמינים, אחרת הם לא היו כלכך מוצלחים בזה.

רוב הסיכויים שלא נפלת על איזו תרמית מתוחכמת, אבל בשביל מה אתה צריך את כאב הראש ואת הדאגות האלה ?

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

מדובר בבחורה צעירה שנראית הכי אמינה בעולם.

אני לוקח את הצ'אנס, אעדכן.

זה פשוט נראית לי עסקה טובה , הרכב עולה חדש בחברה 103 אלף ש"ח, היא רכשה אותו לפני 5 חודשים, המחירון המשוקלל הוא 90 אלף ש"ח, והגעתי איתה ל84 אלף ש"ח.

אני קונה פה רכב חדש בלי ההפסד הרציני של היציאה מהסוכנות,20 אלף שקל פחות.

פורסם

פות"ש,

זה נשמע לי בהחלט כמו מצב ששווה להתאמץ בשבילו. אפשר להגיד שתמורת 5 חודשים והפסד יד, קיבלת 18 אלף ש"ח (אחרי בדיקות והעברת בעלות).

אנשים רשמו פה כבר מה צריך לעשות, יש לך את כל המידע, כולל כל המקומות לבדוק. דבר אחד שיש לי להוסיף, ואני אומר את זה מאוד בזהירות כדי לא לצאת לא בסדר, זה שבמקרה כזה הייתי עושה זכרון דברים במעמד עד שלי ועד שלה (ומחתים אותם).

בהצלחה, נמתין לעדכון.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

מעדכן-נפגשנו במכון הטסטים ועשינו בדיקה, הבדיקה לא יכלה לצאת יותר טוב.(מצרף צילום).

חתמנו על זכרון דבריםunnamed.jpg

משם נסענו לבנק, הייתה יתרת הלוואה של 25 אלף ש"ח, שילמתי וביקשתי שירשמו בהערה שאני המפקיד של הכסף.

הפקידה בסניף בעיר שלי התקשרה אל הפקידה של הסניף שלה, הם הריצו את הסרת השעבוד ונתנו לנו אוקיי שהוגשה בקשת הסרת השעבוד וניתן ללכת לדואר להעביר בעלות.

בדואר שילמתי עוד 60 ש"ח עבור בדיקת משכון(רציתי לוודא שלא קיים עוד משכון חוץ מזה ששילמנו), וכך יצא.

הופיע משכון אחד של בנק הפועלים שאמור תוך כמה ימים לרדת מרשם המשכונות.

העברנו בעלות(דרך אגב הפקידה בדואר טוענת שגם אם המשכון לא הוסר כן ניתן להעביר בעלות), העברתי לה צ'ק בנקאי על סך 55 אלף ש"ח ואת היתרה הנוספת במזומן, ונפרדנו לשלום.

הסניף עוד לא העביר לי אסמכתא על הסרת השעבוד כי זה לא נעשה בסניף המקורי של המוכרת,או ככה לפחות הפקידה טענה.

בכל מקרה אני אמור לקבל עד יום ראשון למייל את העתק בקשת הסרת השעבוד, מפקידת הבנק, והמוכרת הבטיחה לדאוג שזה יועבר עלי עד יום ראשון.

אז נכון שהייתי רגוע יותר אם היה לי את טופס הסרת השעבוד ביד, אבל אני מרגיש ומקווה שהכל בסדר.

אני יהיה חכם יותר יום ראשון, וחכם בהרבה עוד שלושה שבועות כאשר אבצע בדיקה נוספת ברשם המשכונות.

תודה לכולם.

פורסם

בדיקה מעולה!

תתחדש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נראה שעשית עסקה טובה. ריו אוט' 2014 בכזה מחיר..

טופס צחור. מה זה לחיצות בפח? רואים בכלל משהו או שהוא פשוט לא יכל להשאיר טופס נקי?

פורסם

שריטה קטנה בגודל של ציפורן, לדעתי זה ירד עם פוליש.

בסיום הבדיקה הבוחן אמר שבעקרון הוא אמור לשבת איתנו במשרד ולהסביר לנו, אבל אין מה, האוטו חדש אז אין לו מה לספר לנו.

אני בהחלט מרוצה מהעסקה, הייתי לפני רכישה של הרכב מהחברה, ויצא לי לחסוך כך לא מעט כסף.

מה גם שמדובר בגירסא המאובזרת, עם גלגלי מגנזיום,סאן רוף, מולטמדיה, מצלמת רוורס,חיישני גשם,תאורה עוקבת, מראות מתקפלות חשמליות מפתחות נוחות וכו' וכו'...אה וטסט עד יוני 15:)

יכלתי בקלות לוותר על הבדיקה, אבל העדפתי לשלם 450 ש"ח שאיש מקצוע יוודא שבאמת הכל בסדר.

פורסם

תתחדש חבר.

כדי שאני אבין, אתה רוצה להגיד לי שריו מאובזרת כזאת + אגרה עולה עכשיו בסוכנות 103K?

בכל מקרה, גם אם היא קנתה במבצע "חבר" שהיה ביוני השנה עלה לה 103K להעלות את הרכב הזה לכביש. מצאת פה מצב נדיר של מוכר שמוכן להפסיד 20% על 5 חודשים שימוש ברכב.

זה די מדהים אותי כי אני הזמנתי עכשיו רכב מקטגוריה דומה במבצע של "חבר" (ניסאן מיקרה). היות והמחיר היה ידוע מראש, ביררתי מול מוכרים ביד2 עוד לפני שהתקשרתי לתאם נסיעת מבחן. אני חושב שדיברתי עם 7-8 אנשים, שהציעו מיקרות שנת 13-14. אמרתי להם את ההצעה שיש לי עכשיו לרכב חדש (בספטמבר היה גם מבצע כזה לכלל הציבור), וביקשתי מהם הצעה "נגדית". כולם גמגמו, חלק אמרו שבעצמם הם היו הולכים על חדש במקומי. אחד חזר אליי בהמשך והוריד מחיר פעמיים, אבל זה לא היה קרוב למצב שיש לך פה.

תתחדש וסע בדרכים טובות. עשית עסקה מצויינת.

• תוכן חדש...