Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סאב ברכב שאני לא כ"כ מרוצה ממנו. הוא נשמע לא טונאלי (boomy, muddy) ולא איכותי.

אני מחפש סאב שנוגע מעט בעולם הSPL וקצת יותר בעולם הSQ. כלומר אני מחפש עוצמה במובן אחד (בלי להגזים) אבל עדיין מחפש "פאנץ" ומעט דיוק שצריך. המערכת היא:

סאב - P2D2 12"

מגבר - T400-4

קומפננט T2652-S

סגנונות המוזיקה שאני שומע הם ראפ (שחורה) היפ הופ, ומזרחית.

אשמח להמלצות על סאבים נצילים שיעבדו מצויין בטווח הוואטים שיש לי במגבר.

תקציב כ 1000 ש"ח.

פורסם

מצטער על כך שזה נראה כמו אינטרס טהור אבל - ARC10 של ARC AUDIO פשוט חובה לגשת לשמוע.

דיברנו גם על W7 בפרטית אבל בין זה לבין נציל אין קשר אפילו מקרי שלא לדבר גם על פי כמה הגברה שהוא ידרוש במקום.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

איפה אפשר לשמוע את הARC10 חוץ מהמפגשים?

ולמישהו יש ניסיון עם NSW124 NVX AUDIO ? ויכול לתת על החברה\סאב מילה?

או לחילופין vsw104, ממה שראיתי יש להם איכות בנייה גבוהה, אך לא שמעתי אף מהסאבים שלהם..

עריכה אחרונה על ידי Turbulence
פורסם

רועי - IDMAX? על איזו הגברה?

אולי התכוונת לIDQ?

התקציב שלו מוגבל לאלף שקלים - IDMAX נכנס בתקציב הזה?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

הי אדי,

שמעתי את הARC10 וARC12 בתצורת יחיד וגם דאבל... כך שאני מכיר אותו לא רע :-)

לגבי IDMAXים ניתן למצוא מדי פעם ביד2, אני באמת לא מוצא סאב יותר מתאים לבקשת פותח השרשור,

לגבי הסאבים שציינת לא יצא לי לשמוע.

עריכה: הIDMAX אמנם נציל אבל בקריאה שניה אני רואה שלפותח השרשור יש מגבר חלש מדי עבורו (200W בגישור),

IDQ וW6 יתאימו יותר.

עריכה אחרונה על ידי fastgt
פורסם (נערך)

מעכשיו אני אומר לך,SPL אתה לא תוציא עם המגבר הזה,לא משנה איזה סאב תשדך לו,הוא מגבר חלש.

W6 בחיים הוא לא ימצא ב1000 ש"ח,וגם הוא לא נציל,אפילו פחות מהW7 והמגבר שלו לא ידגדג לו.

לדעתי בתחום הSQ הרץ ES300 חדש נכנס בתקציב והוא נציל והמגבר שלך יוכל להגביר אותו בצורה טובה.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

פותח השרשור צריך להתרכז בסאב וופרים באזור ספיגה בין 200 ל300 וואט ונצילות בינונית עד גבוהה.

הייתי גם מציע סיז רפרנס אבל הפאנטץ' שם עדין מאוד וגם לא הכי מדוייק למרות שזה סאב sq במדרג מאוד גבוה, זה מנסיון ארוך עם הסאב הזה.

Cdt qes 1020 חדש מחול יעלה אולי קצת יותר אבל זו היתה הבחירה שלי במקרה הזה ואם מכאן בארץ אז הייתי הולך על הארק.

גם עם הcdt יש לי נסיון רב.

Pioneer TS-X150

פורסם
מעכשיו אני אומר לך,SPL אתה לא תוציא עם המגבר הזה,לא משנה איזה סאב תשדך לו,הוא מגבר חלש.

W6 בחיים הוא לא ימצא ב1000 ש"ח,וגם הוא לא נציל,אפילו פחות מהW7 והמגבר שלו לא ידגדג לו.

לדעתי בתחום הSQ הרץ ES300 חדש נכנס בתקציב והוא נציל והמגבר שלך יוכל להגביר אותו בצורה טובה.

1+

200RMS זה גם הגבול הנמוך שלו,

אין מה לדבר בכלל על W6 ולהגזים עם W7, אצלי היה מזמן 10W3 שקיבל 250 WRMS וזה היה רחוק מלהיות מספיק.

SCANSPEAK

פורסם

ההגדרות שהגדרת קצת מסלפות את התיאורים שכתבת.

לצערך- אין לך מספיק הספק כדי להתלבט, וההמלצה לסאב שיהיה נציל ויחסית איכותי הוא כל מה שתוכל לבקש, כי כמעט כל סאב ייקח בקלילות את ההספק שיש לך.

אם אתה מסתכל על סאבים ביד שניה- סיז לוטוס (שלא מיוצר יותר) או אינפיניטי קאפה פרפקט יהיו מעולים לכמות ההספק שיש לך, נצילים ואיכותיים.

אגב, הייתי הולך על קוטר 12 ולא 10". משיקולי נצילות, כמו שאמרנו לפני כן. אם היה אפשרי אפילו הייתי ממליץ להגדיל את שטח הפנים.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
ההגדרות שהגדרת קצת מסלפות את התיאורים שכתבת.

לצערך- אין לך מספיק הספק כדי להתלבט, וההמלצה לסאב שיהיה נציל ויחסית איכותי הוא כל מה שתוכל לבקש, כי כמעט כל סאב ייקח בקלילות את ההספק שיש לך.

אם אתה מסתכל על סאבים ביד שניה- סיז לוטוס (שלא מיוצר יותר) או אינפיניטי קאפה פרפקט יהיו מעולים לכמות ההספק שיש לך, נצילים ואיכותיים.

אגב, הייתי הולך על קוטר 12 ולא 10". משיקולי נצילות, כמו שאמרנו לפני כן. אם היה אפשרי אפילו הייתי ממליץ להגדיל את שטח הפנים.

ככל שהשטח יותר גדול הסאב יותר נציל? מה היית אומר על אינפיניטי קאפה פרפק 10"? הוא נמכר פה ביד שנייה וחשבתי לקנות אותו.

פורסם

שום דבר בפני עצמו לא מחייב מציאות. זה מכלול הרכיבים מהם בנוי הסאב בתוספת התיבה שהוא משודך אליה שקובעים את התוצאה.

סראונד גדול למשל לווא דווקא אומר שסאב יכול לזוז יותר מאחר וזה גם לא אומר שזו מטרת הסראונד הגדול.

בקיצור, תגדיר מה אתה רוצה מהסאב ותפעל בהתאם למסגרת התקציב.

אם רצית סאב מדוייק ופאנצ'י אז כבר יש לך אחד כזה, תשקיע בתיבה מתאימה ובבידוד הדלתות, לאחר מכן טפל בנושא הסיגנל ולבסוף בהגברה.

יש לי היכרות ארוכה עם הקאפה, אחד האהובים עליי והפרפקט בכלל מצויין אבל אם אתה אוהב את הפאנטש מודגש, תישאר עם הp2

אם אתה רוצה להשתדרג, בעיניי תחסוך לw6

Pioneer TS-X150

פורסם
שום דבר בפני עצמו לא מחייב מציאות. זה מכלול הרכיבים מהם בנוי הסאב בתוספת התיבה שהוא משודך אליה שקובעים את התוצאה.

סראונד גדול למשל לווא דווקא אומר שסאב יכול לזוז יותר מאחר וזה גם לא אומר שזו מטרת הסראונד הגדול.

בקיצור, תגדיר מה אתה רוצה מהסאב ותפעל בהתאם למסגרת התקציב.

אם רצית סאב מדוייק ופאנצ'י אז כבר יש לך אחד כזה, תשקיע בתיבה מתאימה ובבידוד הדלתות, לאחר מכן טפל בנושא הסיגנל ולבסוף בהגברה.

יש לי היכרות ארוכה עם הקאפה, אחד האהובים עליי והפרפקט בכלל מצויין אבל אם אתה אוהב את הפאנטש מודגש, תישאר עם הp2

אם אתה רוצה להשתדרג, בעיניי תחסוך לw6

אולי ההסבר שלי מקודם לא היה מפוקס.

אני מחפש סאב שיודע לנגן את הבאסים בצורה מדוייקת ומורגשת (לדוגמה- שיש שיר מסויים שבוא הסאב ניצב מול תדרים נמוכים וגבוהים אחד אחרי השני, שלכל אחד יהיה פאנץ וטונאליות, וזרימה מושלמת. כרגע אני אוהב רק דבר אחד בP2, שהוא מדוייק בתדרים הגבוהים, ואיך שהוא מגיע לתדרים הנמוכים, הכל נשמע גרוע)

לכן אני מעדיף לקנות סאב שיהיה all around, כלומר שייתן עוצמה (עם הוואטים שיש לי), שיהיה איכותי (SQ), טונאלי ומדוייק. לא חייב בכל התחומים להיות 100%, פשוט להתחיל ממשהו שיהיה מספק בכמה תחומים, ואז לשפר אותו ע"י בניית תיבה לפי טעמי האישי. מה שנקרא starting ground

אז אם אפשר לשאול, מה הסאב שיתיאים לצרכים הנ"ל?

פורסם

לדעתי האישית,תמצא מישהו עם מונו נורמלי ותשמע את הP2 שלך על המונו שלו.

לדעתי אתה תופתע.

שמעתי כמה מערכות עם המגבר הנ"ל מעולם לא התרשמתי לטובה,זה לא שווה לרכוש סאב טוב ולתקוע אותו על מגבר שלא יכול לשלוט עליו.

אין ברירה צריך להתחיל מהבסיס שזה המגבר.

יש פה בפורום כמה וכמה מגברי מונו לא יקרים שיעשו את העבודה מצוין.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מצטרף לאריק רק בדיעה שאתה צריך לבדוק קודם אם הp2 בתיבה מתאימה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...