Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ציפוי להגנת פנסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטסט שעשיתי עם האיביזה, הבוחן עיקם קצת את הפרצוף לגבי הצבע אבל בבדיקה הממוחשבת הרכב עבר, זאת אומרת המדבקה לא חסמה אור או הורידה מהעוצמה.

מה שכתבת לא מדוייק - זה שעברת את הבדיקה, אומר רק שעם המדבקה כמות

ועוצמת התאורה מספיקים על מנת לא להיכשל.

עם זאת, אין בכך כל הוכחה לכך שהמדבקה לא מורידה את עוצמת התאורה - זאת היית יכול לבדוק ע"י ביצוע מדידות עם וללא הציפוי.

בכל מקרה, טוב לדעת שלא הכשילו אותך במקום על זה.

פורסם (נערך)
לא מיישמים וקס על הפנסים כי הוקסים מכילים סולבנטים,בשיתוף עם השמש החומרים האלה מחמצנים את הפלסטיק של הפנסים וגורמים להעכרה מהירה.

יש חומרים ייעודיים להגנה מהשמש.

http://www.meguiars.com/en/automotive/products/g17110-headlight-protectant/

http://www.autogeek.net/optimum-opti-lens-headlight-coating.html

אם לא תמרח חומר כזה הפנסים באמת יצהיבו מהר.

תודה לכולם ולגיא, הקישורים שגיא הביא, הם אכן לחומרים ייעודיים להגנה על פנסים תקינים, כמו שחיפשתי.

נראה שמדובר בחברות רציניות, בייחוד מגוויר מוכרת לי לאחר שלאחרונה השתמשתי בווקס של מגווייר והייתי מאד מרוצה ממנו, הרבה יותר ממוצרים אחרים שהשתמשתי בהם בעבר של חברות אחרות.

המוצר של מגוויר עולה רק 10 דולר לעומת המוצר של אופטילנס שעולה 60 דולר ולכן נראה לי שאבחר בראשון.

השאלה אם יש אתר אינטרנט בישראל שאני יכול לרכוש את המוצר של מגווייר או שניתן להזמין באתר בארה״ב ויבצעו את המשלוח לישראל?

http://www.meguiars.com/m-en/product/4290/headlight-protectant

http://www.meguiarsdirect.com/product/headlight-protectant

עריכה: עכשיו ראיתי שנוספו תגובות נוספות מעבר לזו האחרונה של גיא, לגבי המדבקות (עמוד האינטרנט שלי לא היה מעודכן) כך שעדיין לא הגעתי למסקנות סופיות, אקרא את המידע על המדבקות גם, תודה :-)

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

ציפוי פלסטיק כזה זה הדבר הטוב ביותר להגנה על פנסים, למי שמעוניין להשקיע ככה.

יש מקום בירושלים (תלפיות) שמבצע ציפוי כזה באיכות מאוד גבוהה, אבל אני משער שהמחיר שלו יקר יחסית. העניין הוא שבפנס שלא שטוח, צריך מישהו שיודע לעגל את הציפוי לפי הפנס. והוא עושה את זה טוב, אבל מקוה שגם אתה יכול.

פורסם (נערך)

המדבקות היו על הרכבים שנה בערך בלי קילופים, בועות או דהיות. היו כמו חדשות ביום שהורדתי אותן.

תודה על המידע :-)

למה הורדת את המדבקות?

כמו כן בסרט ההדרכה שהבאת להדבקת המדבקות, לא ראיתי ששמו מים וסבון ואתה רשמת שצריך לשים (או שאולי לא שמתי לב).

האם הכוונה היא פשוט לנקות את הפנסים עם מים וסבון ולתת לפנסים להתייבש ואז להדביק את המדבקות, או שהתכוונת להשאיר מים עם סבון ביחד על הפנסים, כך שהם ישארו רטובים עם מי סבון ובמצב זה להדביק את המדבקות? האם ניתן בכלל להדביק את המדבקות על פנסים רטובים?

מלבד זאת בסרט רואים שני אנשים, אחד מדביק ואחד מחמם עם מייבש השיער, האם אתה עשית את העבודה לבדך או שצריך עוד מישהו?

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

הורדתי את המדבקות כי באיזשהו שלב זה נמאס :x

אולי מישהו מקצועי יכול לעשות את זה לבד - אני נעזרתי באבא שלי, כמובן שצריך לנקות טוב את הפנסים לפני, לגבי המים והסבון - זה פשוט מקל את העבודה, ברגע שיש סבון על הפנס, גם אם לא הדבקת טוב את המדבקה ואתה רוצה להזיז אותה אז אין בעיה כי הסבון מונע מהמדבקה להידבק בחוזקה לפנס, אחרי שהכל ממוקם כמו שצריך פשוט דוחפים את המים החוצה ומשתמשים בפן בשביל הקימורים של הפנס.

פורסם

אוטם צבע הוא פיתרון מהיר ויעיל. לא רואה סיבה שלא לעשות בו שימוש.

מנגד, יש גם ציפויים דוגמת הLAMIN-X, אך איני יודע מה טיבם לעניין ההעכרה,אך אני מאמין שהם יספקו הגנה טובה כנגד צ'יפינג .

M-TECH E46

פורסם
אין שום בעיה עם אוטם צבע על הפנסים.

תודה רבה!

אוטם צבע הוא פיתרון מהיר ויעיל. לא רואה סיבה שלא לעשות בו שימוש.

מנגד, יש גם ציפויים דוגמת הLAMIN-X, אך איני יודע מה טיבם לעניין ההעכרה,אך אני מאמין שהם יספקו הגנה טובה כנגד צ'יפינג .

• תוכן חדש...