Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי מאזדה 3 החדשה 2009.

נשרפה לי נורה קדמית. החלפתי ורציתי לרכוש נורה נוספת לגיבוי אך לא היה לחשמלאי הרכב במלאי והוא ציין שזה עולה 50 + מע"מ.

הצצתי באיביי וראיתי שיש נורות שהן לד ולא הלוגן כמו שיש לי.

מצורף הקישור למוצר ורציתי לשאול מספר שאלות:

1. האם זה אכן הדגם המתאים לרכב?

2. האם לנורת הלד יש עוצמה זהה או קרובה להלוגן?

3. אם תביטו בתמונה תוכלו לדעת האם הנורה המרכזית היא גם לד או שרק הנורות מסביב לנורה?

4. האם נורה זו תפתור את בעיית עכירות הפלסטיק?

5. האם אורך החיים של נורת לד זו אמור להיות גדול יותר ממנורת ההלוגן?

תודה!

קישור:

http://www.ebay.com/itm/2pcs-Xenon-White-H11-High-Power-COB-LED-Projector-Bulb-For-Car-Driving-Fog-Light-/161314344012?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Year%3A2010%7CMake%3AMazda%7CModel%3A3&hash=item258f158c4c&vxp=mtr

פורסם (נערך)

תודה על התשובות!

1. מרק, אם זה לא מתאים לאורות דרך/מעבר אז לצורך מה הן מיוצרות?

2. קובי, מה זה DRL? הנורה של אור המעבר (זה השם של האור שנוסעים בו בערב?) חדלה לפעול.

לנורה אצלי יש צורה זהה לנורה שבקישורים שהבאת. ההבדל זה שהיא הלוגן.

3. אגב, האם האור קביל בבדיקות הרישוי?

4. עוד שאלה של הדיוט בתחום: האם הנורה הזו אחראית גם על האור הגבוה/אור דרך.

אם כן, אז לא הבנתי מה זאת נורת אור דרך נמוך שנתת לה קישור ועולה המון.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי wantootree
פורסם
תודה על התשובות!

1. מרק, אם זה לא מתאים לאורות דרך/מעבר אז לצורך מה הן מיוצרות?

בשביל פראיירים שיקנו את המנורות ולאחר שיקבלו את המוצר יבינו שהמנורות לא מתאימות לאור דרך/מעבר ולא קראו או הבינו את השורות הקטנות.

המנורות אולי מתאימות לאורות ערפל וגם אז אורך החיים ועוצמת התאורה לא שוות ערך למנורת הלוגן.

רות, סוף.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

תשמ'ע, אני כותב לך את הדברים מתוך ניסיון של תכנון ובנייה של תאורת לדים עוד לפני שמישהו שמע מה זה תאורת לדים.

מנורות הלדים בקישור שצירף קובי לא מתאימות לאור מעבר/דרך. גם אם איזה סיני שמייצר מנורות לד לאורות מעבר או דרך אל תקנה ואל תזרוק סתם כסף על שטויות של הסינים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

מרק,

נורת לד H4 בסיגנון כזה:

http://www.ebay.com/itm/2x-25W-10W-CREE-LED-High-Power-Car-Truck-White-Headlight-Fog-Bulb-DRL-2000LM-/321213935718?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item4ac9d7b066

האם הדבר יכל להתאים ליונדאי אקסנט 2010? או יסנוור נהגים אחרים וימשוך משטרות?

האים יש דרך לשפר את התאורה בגדר הנורמה (שלא מסנוור) בלי להחליף פנס?

פורסם

מנורת הלד בקישור שצירפת 'מתאימה' לפנסי ערפל ולא לאורות דרך/מעבר. שים לב שלמנורה מוצמד גוף קירור ענקי וגם מאוורר וגם דרייבר (מקור זרם/ובקרה) למנורת הלד דבר שמאוד מסבך את ההתקנה לעומת מנורת H4 הלוגן סטנדרטית.

נסה למצוא מנורת הלוגן בעלת עוצמת תאורה גבוהה יותר. אני מציע שתבדוק מול אנשים שכבר רכשו מנורות הלוגן תוצרת פיליפס/אוסרם מהסדרות המשופרות.

פורסם

הערה לעניין אמינות הלדים עם המאוורר,

אני מכיר את המאווררים הללו, הם מאווררי מחשב סטנדרטיים (40 או 60 מ"מ), הם נועדו לעבוד במתח מיוצב של 12 וולט, ה-14 וולט של רכב מונע ישרוף אותו מהר מאוד, כמו כן, כל מי שראה מחשב מימיו יודע שהמאוררים הללו הם רגישים מאוד לאבק, הם לא אמורים לתפקד בסביבה מאובקת ומלאת פיח כמו מתחת למכסה המנוע.

הימור שלי, זה שורד גג חצי שנה.

פורסם

שי, אני לא רואה בעיה מבחינה חשמלית מכיוון שהקיט מגיע עם דרייבר שבדרך כלל אין לו בעיה להתמודד עם מתח כניסה של מעל 16 וולט. בדרך כלל במוצא יש לך מתח מיוצב.

הבעיה שמנורות לד מאוד רגישות גם לטמפ' גבוהה וכנראה גם הדרייבר וכול הקונספט הזה נראה לי מסובך מידי בשביל מנורה מסכנה.

בקשר להימור שלך אני מסכים שהמנורות האלה לא יחזיקו מעמד רב במיוחד בימי הקייץ הלוהטים.

פורסם

גם אני מתעסק הרבה עם נורות לד, ומרק צודק לגמרי שבינתיים נורות לד הם ריאליים עבורינו בכל מקום בו אפשר לוודא שיהיה לו קירור טוב ואמין מספיק, אבל כהחלפה לנורות ראשיות ברכב רגיל, אין אופצייה ריאלית.

והאופצייה הריאלית היא לפחות פיליפס +30%, ומעלה, הלוגן.

קח בחשבון, שנורת לד לא נותנת בערך רק פי 3 אור מנורת הלוגן מהסדרות האלה, לאותו צריכת חשמל. בשום אופן לא פי 5. כך שזה לא ריאלי, בגלל יותר מידי סיבות, שאין לי את הסבלנות ברגע זה לפרט, ואני מתנצל.

פורסם

תודה חברים על התשובות..

איזה נורה הלוגן של פיליפס או לא פילפס עלי להתקין באקסנט (H4) בשביל שיהיה שיפור בתאורה?

שלא תסנור, יהיה חוקי ולא ימשוך את השוטרים.

תודה

• תוכן חדש...