Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אותי מעניין למה היה צורך להחליף ברכב משנת 2014. האם בשל נסועה גבוהה ובלאי בהתאם?

שאלה מעולה. 360 כ"ס + 1550 ק"ג + נס הרים פה ושם וגם לחיצות ביום יום והרי לך החלפת רפידות.

פורסם

יש לשים לב שלא מדובר במחיר יקר כל כך, כאשר מדובר במוצר שונה לגמרי ממה שרובנו רגילים אליו.

אנו רגילים לכך שאנו שמים רפידות בגודל מסויים, וברמה מסויימת.

לגבי מחיר העבודה אני לא יודע, אבל לחלק יש גם הצדקה להיות יקר יותר, משום שמדובר ברפידה גדולה יותר, ומדובר ברפידות בליגה גבוהה ממה שאנחנו רגילים. אני משער שהמקורי של מרצדס זה לפחות רפידות קרמיות של חברת ATE, שמייצרת קרמיות מקוריות ליצרני רכב רבים. ואלו הם רפידות בעלי תכונות משופרות, אבל גם מחיר יקר. המחיר היקר מתקזז הרבה על ידי אורך חיים ארוך יותר של הרפידות ושל הצלחות שנשחקים פחות איתם.

אני יודע שרפידות כאלה לרכב בינוני עולים בחו"ל כ-500 ש"ח.

(לא מדובר ברפידות קרמיות של מרוצי רכב, אלא משהו ביניים.)

פורסם

ATE לא מייצרת רפידות, היא עוד ספק-משנה בתעשייה.

הימור שלי: הרפידות הן של אחד היצרנים מבית TMD Friction, סביר להניח ש TEXTAR או PAGID.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ATE לא מייצרת רפידות, היא עוד ספק-משנה בתעשייה.

מה שאני מכיר זה רפידות עם הלוגו של ATE. חשבתי שהם מייצרים. אז נשמע שכנראה הם מזמינים ממפעלים אחרים בגרמניה.

בכל מקרה, אני מניח שהרפידות שהוא מקבל מהיצרנים שציין איתמר (

TEXTAR מיוצר

בגרמניה גם כן), הם בסטנדרט גבוה כזה שהמחיר שלהם הרבה יותר מהרגיל, חוץ מזה שהם כנראה גדולים יותר מהממוצע של מה שאנחנו רגילים במכוניות בינוניות.

פורסם

רשמתי את זה פעם באיזה שרשור שהתנהל בו דיון על רפידות בלמים אבל לא יזיק לרשום את זה שוב. יצרני רכב לא מייצרים לעצמם את רפידות הבלמים אלא רוכשים את זה מיצרנים המתמחים בייצור רפידות בלמים, וכאלה אין הרבה בעולם. צירפתי תמונה שממחישה את התופעה, רפידה שמיוצרת על ידי TEXTAR ממותגת תחת ATE ומיועדת ל BMW.

סביר להניח שאם פותח השרושר היה פונה ל"אוסקר חלפים" שיושבים ביצחק שדה ומייבאים את הרפידות של TEXTAR לארץ הוא היה יוצא בנזק פחות משמעותית מעלות הבלמים במוסך מורשה. מצד שני, מי שנוהג במרצדס כנראה שיש לו 2,000 שקל זמינים בכיס. ברכב פרימיום הכל פרימיום.

איתמר

textar_jeste_li_znali1.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הקישור הנ"ל הוא לcla45 אבל אני לא חושב שיש הבדל , בכל מקרה המחיר הוא 112 דולר וזה מאתר של מרצדס.

http://www.oediscountparts.com/parts/2014/Mercedes-Benz/CLA45%20AMG/index.cfm?action=partDetail&section=BRAKES&group=BRAKE%20COMPONENTS&subgroup=BRAKE%20COMPONENTS&component=FRONT%20PADS&partnumber=0074203120&vehicleid=415152&siteid=215242

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

• תוכן חדש...