Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתלבטים בין 2 רכבים אלו לפני החלטה סופית.

דבר יחיד שמפריע בקיה ריו זה שהיא קשיחה.

ברנו קליאו טרם עשינו נסיעת מבחן, רק ישבנו בפנים.

איך רנו מבחינת אמינות? אלות תחזוקה?

מי שישב ונהג בשתיהן, מי יותר נוחה לנסיעה בעיר?

פורסם

אם חשוב לך הנוחות לכי על הפיגו 208,היא נוחה מאד ובהרבה מהשתיים,מבין השתיים הרנו קצת נוחה יותר ובכלל רכב הרבה יותר מוצלח מהקיה.

פורסם

לא ככ חשוב, אנחנו לא מפונקים :-)

אבל קיה הייתה קשיחה מדי אפילו לטעמנו.

מאיזו בחינה הריו לא מוצלחת? אהבנו בה די הכל וגם המחיר וב כי יש עכשיו הנחה של מועדון הוט..

פג'ו הכי צפופה מאחור ויש לנו 2 ילדים.

פורסם

הריו אכן מעט נוקשה,אם אני זוכר נכון הקליאו יותר נוחה,מה שכן היא זריזה יותר,וצריכה להיות חיסכונית יותר,הריו מנגד מציעה מרווח מאחור טוב יותר משמעותית 7 שנות אחריות 3 מלאות ו4 על מנוע+גיר אבל את צריכה לטפל במורשים שלהם והמחירים בהתאם,בין 2 הרכבים הללו הייתי הולך על הקליאו,אבל אם יש לכם 2 ילדים אולי תעדיפו את המרווח של הריו.

רנו מאוד השתפרו במחינת אמינות,תסתכלי למשל על הפלואנסים שנוסעים בתור מוניות,היום לא היה לי שום פחד לרכוש רנו חדשה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

זה רכב שני, אז ילדים יסעו שם באופן מזדמן נסיעות קצרות (חצי שעה נגיד 2-3 פעמים בשבוע לעומת רכב ראשי שבו אנחנו נוסעים כל יום לפחות פעם אחת ולפעמים יותר כי הגן מרוחק). לא נראה לי ככ משמעותי שיהיה מרווח עצום במושב אחורי, אבל מצד שני שלא יהיה מצב שאין להם איפה לשים את הרגליים כמו בפג'ו.

רק העניין של אמינות קצת מפריע.

אשמח לשמוע מאנשים שיש להם קליאו וילדים אם המרווח הוא מספק..

הסוכנויות ממוקמות לא נוח ולא יוצא להגיע לשם עם הילד..

עריכה אחרונה על ידי חובבת מכוניות
פורסם

אם ככה אז הקליאו,גם למבוגרים יש מקום,אלא אם אתם מאוד גבוהים באזור ה 1.95.

אני לא הייתי דואג מהאמינות שלהם,הסטיגמות הללו אפשר להשאיר לעבר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נהגתי ברנו קליאו החדשה עם מנוע 0.9TCE. הרכב סוחב יפה, היינו 3 מבוגרים ברכב עם מזגן והוא סחב מצוין, שיפור מהותי מהקליאו 1.2 הרגילה שיש לי עכשיו (דור קודם).

מבחינת נוחות - לטעמי פחות טובה מהקליאו הקודמת, אך עדיין לא רעה, לא יודע איך היא ביחס לקיה ריו החדשה, ביחס לקיה קיו מהדור הקודם, הקליאו טובה יותר.

לגביי עלויות האחזקה - אני באופן אישי כבר נכנסתי עם הקליאו שלי ל3 טיפולים, טיפול רגיל עלה 450₪, יום שישי הייתי בטיפול גדול יותר, עלה לי 630₪. פילטר מזגן היה מייקר לי באיזה 150-200₪, אבל פילטר מזגן עולה בחנות חלפים 50₪.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

מה עם המתחרות האחרות בקטגוריה?

סקודה פאביה, סיאט איביזה, פורד פיאסטה, יונדאי i20 ?

בדקתם את כולן ?

מבחינת מרווח רגליים מאחור, לדעתי הפאביה היתה הכי מרווחת.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

הפאביה אכן מרווחת יותר למעט הריו,אבל כי כבר מיושנת ומרגישים את זה.

פורסם (נערך)

כולן נבדקו ושתי אלו עלו לגמר :-)

סקודה - ביטוח הרבה יותר יקר

סיאט איביזה - אמנם 5* בטיחות, אך ציונים נמוכים יחסית לאחרות. בהתחשב שזה גם רכב קטן יחסית וגם ציונים לא בשמיים.. מעדיפים רכב עם ציונים כמה שיותר גבוהים.

פורד פיאסטה - בעייתית מבחינת גיר וגם לא אוהבת את פורד פוקוס החדשה שיש לאבא שלי, קשה לי להאמין שפיאסטה תהיה טובה יותר. וגם לא ברורה תגובת היבואן/יצרן לתלונות על בעיות בתפקוד הגיר. ממש פגם באמינות של המותג בעיני.

יונדאי i20 - הייתה סבבה במבחן נסיעה, אבל מרגישה לא נעימה, מיושנת וזולה מבפנים.

טויוטה יאריס - פשוט יקרה יותר והם לא מוכנים להתמקח בכלל :-(

סוזוקי סוויפט - תא מטען פצפון וגם צריך לשכנע אותם לאפשר נסיעת מבחן ביום שישי (WTF??), אז שינוחו :-P

אגב, יש לנו קיה סיד החדשה כבר שנה+ ואנחנו מאוד-מאוד מרוצים. אז הנטייה הטבעית הייתה לכיוון קיה.

dorsht, תודה על תגובה מפורטת. בהחלט נקבע נסיעה בקליאו ואז נחליט סופית.

איך היה מאחור? לדעתך מספיק מקום לילדים?

עריכה אחרונה על ידי חובבת מכוניות
פורסם
זה רכב שני, אז ילדים יסעו שם באופן מזדמן נסיעות קצרות (חצי שעה נגיד 2-3 פעמים בשבוע לעומת רכב ראשי שבו אנחנו נוסעים כל יום לפחות פעם אחת ולפעמים יותר כי הגן מרוחק). לא נראה לי ככ משמעותי שיהיה מרווח עצום במושב אחורי, אבל מצד שני שלא יהיה מצב שאין להם איפה לשים את הרגליים כמו בפג'ו.

רק העניין של אמינות קצת מפריע.

אשמח לשמוע מאנשים שיש להם קליאו וילדים אם המרווח הוא מספק..

הסוכנויות ממוקמות לא נוח ולא יוצא להגיע לשם עם הילד..

הם ילדים בני 18??

אם אני,שאני 1.85מ ו125 ק"ג הצלחתי להיכנס ב208 מאחורה אני מאמין שגם ילדים קטנים יוכלו.

בכל מקרה בהצלחה.

פורסם

רנו אכן משפרת תדמית, והקליאו שלהם יצאה טוב (וגם יפה), עם תא מטען יחסית גדול וביצועים טובים למנוע. עם זאת, קצת צפוף בספסל האחורי, וכשתקחי אותי לנסיעת מבחן - אני מאמין שתרגישי כל מיני שיבושי כביש (יתר על המידה). הריו אכן קשיחה קצת על הכביש, אבל היא מרווחת, בטיחותית, מאובזרת ובאה עם 7 שנות אחריות (בקליאו נדמה לי זה רק 3...). אחרי נסיעת מבחן בקליאו, תחשבי מה עדיף לך יותר ותחליטי. אני אישית הייתי הולך דווקא על הריו (גם יש קצת יותר אמינות לקיה).

פורסם

לי יש ריו 2013, אומנם ידנית אבל זה לא משנה.

רכב מרווח מאחור, תא מטען הגיוני בהחלט אם לא מדובר ברכב ראשי.

מבחינת מרווח מול פאביה, יש לאבא שלי פאביה 2009 (לא השתנה כלום מבחינת גודל ל2013/14 הנוכחיות) והריו יותר מרווחת, אפילו הוא הופתע כשהוא נכנס למושב האחורי.

מינוסים - הריו אכן קשיחה יחסית, בידוד הרעשים לא מזהיר בטירוף, כמו כן הביצועים וצריכת הדלק בדגם האוטומט לא להיט.

פורסם
עם זאת, קצת צפוף בספסל האחורי, וכשתקחי אותי לנסיעת מבחן - אני מאמין שתרגישי כל מיני שיבושי כביש (יתר על המידה). .

מה הכוונה? שאם בנסיעת מבחן ישב בן אדם מבוגר מאחור, אז שיבושי הכביש יורגשו יותר?

כשנסענו על ריו, אני נהגתי, היה את נציג קיה מקדימה ובן זוגי מאחור (95 קג). זה יכול לגרום להרגשה חדה יותר של שיבושי הכביש?

• תוכן חדש...