Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

העסקת בן 16 בעבודת מלצרות: חובות? זכויות? ביטוח?


ירחמיאל
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

האם תלמיד בן 16 יכול בשעות הערב סתם כך לעבוד במלצרות, או שעליו לקבל מסמך עליו יחתום אחד ההורים?

האם על המעסיק לקחת מס' ת.ז. ולשלם על התלמיד העובד ביטוח לאומי?

מה לגבי ביטוח התלמיד העובד במיקרה של תאונה חו"ח?

בכלל - למה לשים לב?

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי זכורים אפילו נהלים יותר מורכבים - צורך ברישום בשירות התעסוקה לנוער או משהו כזה, אבל אני לא מעודכן.

דומני שהכתובות הנכונות היא הסתדרות הנוער העובד והלומד, ומשרד הרווחה.

כמובן צריך לודא שהמקום מבטח את המועסקים בו, אם כי תאונות מבוטחות גם במסגרת בית הספר (על זה אתה משלם כמה עשרות ש"ח כל שנה).

למה לשים לב - לכך שנער מועסק לפי חוקי שעות עבודה ומנוחה ועבודת הנוער (יש מגבלות חמורות על שעות העבודה), שרישום שעות העבודה מדוייק והתשלום מכסה אותן. כדאי מאוד שהבחור יבצע רישום עצמאי של שעות העבודה כדי לודא שמקבל את התמורה המגיעה לו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ביטוח התאונות אולי מכסה את התלמיד אבל לא את המעסיק. כל שקל שישולם לנער יילקח מהמעסיק בתוספת ריבית, הצמדה, שכ"ט עורך דין ושונות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...