Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב בסביבות 15,000 שקל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העניין שרכב קטן יתאמץ יותר נכון במקרים שהרכב עמוס,פה רכב סופר מיני לא יתאמץ יותר מאשר משפחתית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מסכים עם יוליאן, מה גם שרכב משפחתי יהיה כבד יותר ולא בטוח שחזק יותר (יחס הספק משקל).

עובדה שאנשים כאן מדברים על צריכת דלק ממוצעת במאזדה 3 של 1:11 שזה המון.

אני נוסע בערך 30k בשנה ורוב הנסיעות מחוץ לעיר, צריכת הדלק ביונדאי (שגם i20 1400 אוטומט) נעה סביב 1:15-1:16 אבל שוב, 70% מהנסיעה מחוץ לעיר ועדיין אני לא מאמין שרכב משפחתי (מלבד בודדים) יגיע לאותה תוצאה כמו שאני מגיע ביונדאי.

בכסף מדובר בערך ב 900-1200 שקל לחודש על דלק תלוי כמה נוסעים (יש שבועות שיותר ויש פחות).

פורסם

איתמר, הצריכה שלך מעט יותר טובה מרכב משפחתי ממוצע. אצלי בi35 אני מגיע בבין עירוני לפי מחשב הרכב בקלות ל1/16-1/16.5 בזכות ההילוך השישי.

בקורולה מאוד קשה לי למדוד בין עירוני כי הרכב נוסע משולב. אבל עדיין ממוצע של 1/12.5 ומחוץ לעיר באזור ה1/15.

מאזדה 3 ופוקוס יצרכו סביב ה1/14-1/14.5 בבין עירוני מכאן שההבדל מאוד מזערי, יותר מזה אם הנסיעות יהיו באיזור הררי או שהשואל חובב מהירויות לא חוקיות ההיתרון למנוע גדול ברור. אגב, ה I20 יחסית חסכונית, גטס או דמיו שהוצעו כאן יתנו תוצאות פחות טובות כמו המאזדה.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

אני לא מתייחס למחשב הרכב, הוא בד"כ לא מדוייק. אני ממלא מיכל מלא, מאפס את הק"מ, נוסע עד שניגמר המיכל, ממלא שוב מיכל מלא ומחלק את הק"מ שנסעתי בליטרים שמילאתי. ככה אני עושה כל שבוע.

בכל מקרה משפחתומטית לא ניראה לי שתתאים לו במיוחד לא בתקציב הנמוך שלו.

פורסם (נערך)

זה לא משנה, הבנת את העניין. אין באמת הבדל בדלק שמצדיק קנייה של רכב קטן שבנוסף אתה מוותר על אבזור עדיף, נוחות, בטיחות, יציבות, ביצועים..

בתקציבו ניתן לרכוש פוקוס 5 דלתות מ04/05 מהדור הראשון, רכב מוצלח ומומלץ מאוד.

גילוי נאות: אני נוהג ב90% מהזמן לבד בקורולה 07, את הרכב רכשתי אחרי התלבטות ארוכה בינו לסיריון 07. בחישוב התמורה מה אני מקבל מכל רכב ונהיגה בשניהם הבנתי שבעלות של כמה עשרות שקלים יותר בחודש (אולי) אין ספק שהטויוטה נותנת יותר.

עריכה אחרונה על ידי daniel204

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

איתמר, העניין הוא שהילוכים הרבה פעמים מעצבנים אותי. נסעתי הרבה פעמים ברכבים עם הילוכים (שלא היו שלי) ולא פעם ולא פעמיים המנוע היה נכבה, ובפקקים (כמו כביש ירושלים-תל אביב, עם כל הפקקים והעליות) זה ממש מעיק.

זה מכיוון שאתה לר רגיל ולא מנוסה בתפעול המצמד.

אחרי שבוע עם הרכב אתה לא תכבה יותר את המנוע.

שווה לוותר על ה"נוחות" של אוטומט לטובת אמינות וחיסכון. זה לא מעיק ולא כלום, הכל עיניין של הרגל.

פורסם

ברור שאם פות"ש לא נוסע הרבה והוא מחפש נוחות אז שירכוש פוקוס, הרכב אמין ונוח, מרווח מאוד.

אבל צריך לקחת בחשבון עלויות נוספות, גיר אוטומט, טסט וביטוחים יותר יקרים, אולי לא בהרבה אבל זה עוד חישוב שצריך לעשות.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

אני מחזק את דעתו של בוקי.

אלא אם כן רוב הנסיעות שלך הן בפקקים (ואפילו אז) אז אין סיבה לא לקחת רכב עם גיר ידני שיראה עדיפות בכל פרמטר שקבעת (חיסכון בדלק ובביקורים במוסך).

פורסם

נסיעה עם ידני מעיקה ועוד איך, 10 שנים נהגתי על ידני וחמש חודש על אוטומט לידני אני לא חוזר אולי רובוטי אבל לא ידני לא מצדיק את המאמץ במיוחד אם הנסיעה היא ארוכה ויומיומית . ולא סופ"ש מהנה.

לגבי אמינות אי אפשר לדעת בנסיעה בין עירונית במהירות קבוע הנסיעה היא בממיר נעול ללא העברות ולכן הגיר הרבה פחות מתאמץ ומתבלה אז לאו דווקא שיתקלקל . וגם גיר רגיל יכול להתקלק וקלאץ יכול להשחק ודרך עגב החלפת קלאץ עולה כ 1500 שקל היום . שזה גם לא מעט .

לי יש כריזמה אוטומטית עושה בבין עירוני 80% על 100 כ 1-14 בממוצע נמדד כל תדלוק ק"מ--כמות דלק .

פורסם

כל אחד והעדפה שלו, לי אישית לא מפריע לבחוש בידית מדי פעם. חוץ מזה שבנסיעות בינעירוניות גם בידני אתה שם הילוך וזהו.

אפשר לחפש רכבים שהקלאץ' בהם הוחלף לאחרונה וכך לחסוך הוצאות עתידיות. רכבים שלא קרעו והתנהגו איתם בצורה נורמלית יכולים לנסוע על קלאץ' מקורי מאות אלפי ק"מ.

גירים ידניים בהחלט יכולים להתקלקל, אבל עלות ההחלפה בד"כ זולה יותר מגיר אוטומטי והסיכוי הסטטיסטי ליפול על גיר ידני שהולך הרבה יותר נמוך מגיר אוטומטי תקול.

מה שמנסים להגיד לפותח השרשור שלגיר ידני מתרגלים, אם לא צפויות נסיעות מרובות בפקקים של עצור-סע אז במסגרת התקציב המדובר לרכב עם גיר ידני יש סיכוי נמוך יותר לגרום להוצאות גבוהות לאחר הקניה.

פורסם

מעניין שאף אחד לא מציע רנו מגאן דור ראשון מהשנים האחרונות (2001-3) אתה יכול לקנות רכב כזה מלוקק ומטופל "לפי הספר" בעשיריה, ישאר לך עודף, ותקבל רכב מרווח, בטיחותי, נוח וחסכוני מאוד.

אל תוותר על היסטוריה מלאה עם עדיפות מובהקת לרכב שטופל כל ימיו במוסכי רשת קראסו. יש כאלו, ולטעמי זה מוכיח שמי שהחזיק כזה רכב היה מאוד מרוצה ממנו. לנו יש אחת כזו, 2001, עם 215,000 ק"מ, ואשתי נוסעת איתה לכל מקום בלי בעיות. רק לטפל כמו שצריך.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

גם אני שמתי לב שבפורום נוטים להתעלם מהמגאן כמעט לחלוטין.

הדגמים לאחר מתיחת פנים בהחלט טובים מאד. אפילו גרסאת ה1.4 בעלת 16 שסתומים ולרכב לא חסר כוח. מנהיגה קצרה באחת כזו תצורת סדאן הרכב נוח, מרווח, ולא מרגיש עגלה בכלל.

דבר חשוב מאד זה לוודא שכל מערכות חשמל באוטו עובדות תקין ואין את תופעת החלונות הנופלים.

פורסם

"תופעת החלונות הנופלים" אינה ייחודית למגאן אלא להרבה מכוניות. תיקון של חלון כזה עולה כ 300 ש"ח ובזה נגמר. לא צריך להיבהל.

מגאן ידנית, לא חשוב איזה מנוע, למי שמסתדר עם גיר רגיל, היא בכלל מציאה... רק שאין הרבה כאלה.

אבל אני חוזר ומדגיש - מגאן, לא חשוב איזה, לקנות רק מכונית שמורה מאוד מכל הבחינות.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...