Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיקנטו או סוויפט 2014

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תודה על התגובות.

קודם כל, מי שאמר שניתן להוסיף עוד לפיקנטו מג'נטים. כפי שציינתי, היא מאובזרת. מדובר בדגם EX מאובזר קומפלט. (הם לא מוכרים את הLX).

מבחינת נסיעה,

הנסיעות שלי הן בעיקר טבריה - קריות על בסיס כמעט יומי (מדובר במשהו כמו 100 ק"מ).

בפג'ו עשיתי 18 אלף ק"מ בשנה שהייתה אצלי.

לגבי הספלאש - כפי שציינתי, הייתי בסוכנות. ראיתי אותה, ממש לא אהבתי אותה. היא נראית הרבה יותר סתמית מבפנים והעיצוב החיצוני שלה לא לטעמי.

היונדאי i20 כבר מגיעה ל110 ובשביל רכב בקטגורייה מיני אני לא מוכנה להוציא את הסכום הזה. אני כבר יכולה להביא ריו בסכום הזה.

ראיתי פה כמה הערות לגבי הצריכת דלק הטובה של הסוויפט, אבל שוב, בהגדרות יצרן הצריכת דלק שלהן זהה. (מישהו יודע אחרת?)

הדבר היחיד שמבאס אותי זה ההבדל בגודל שלהן. שוב, הסוויפט מרווחת יותר. אבל לא נראה לי שמצדיק הבדל של 20 אלף. שבנוסף לכל הפיקנטו מגיעה עם אבזור מלא.

אה ואל תציעו לי רכבים מיד2. אני רוכשת את הרכב במימון. בלי הון עצמי. זו לא אופציה.

ואני בחורה. תודה :)

עריכה אחרונה על ידי RotemYeh
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

בדקת את המיצובישי ספייס סטאר שהציע יוליאן? הצריכה שלה תיהיה טובה יותר הודות לגיר רציף.

היא גם מגיעה מאוד מאובזרת.

לא הייתי לוקח פיקנטו לנסועה של כמעט 20k בשנה.

מצד שני אם הממון בכיסך הסוויפט אופציה לא רעה ולדעתי תתן קצת יותר קילומטר לליטר מהפיקנטו.

עריכה אחרונה על ידי ron5054
פורסם

אל תתיחסי לנתוני יצרן בצריכת דלק, זה הכל קשקוש אחד גדול.

בתנאי מעבדה, ללא רוחות אי אפשר לבדוק צריכת דלק וככה הם בודקים.

אבל שוב, לפני הכל את חייבת לעשות נסיעת מבחן על הפיקנטו. אפשרי גם לשכור את הרכב ליום/יומיים ולראות אם הוא מתאים לך מבחינת נוחות, כי לנסוע איתו 18K ק"מ בשנה זה לא מעט וחובה רכב נוח.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
תודה על התגובות.

בפג'ו עשיתי 18 אלף ק"מ בשנה שהייתה אצלי.

ראיתי פה כמה הערות לגבי הצריכת דלק הטובה של הסוויפט, אבל שוב, בהגדרות יצרן הצריכת דלק שלהן זהה. (מישהו יודע אחרת?)

הדבר היחיד שמבאס אותי זה ההבדל בגודל שלהן. שוב, הסוויפט מרווחת יותר. אבל לא נראה לי שמצדיק הבדל של 20 אלף. שבנוסף לכל הפיקנטו מגיעה עם אבזור מלא.

אה ואל תציעו לי רכבים מיד2. אני רוכשת את הרכב במימון. בלי הון עצמי. זו לא אופציה.

ואני בחורה. תודה :)

1) בנסועה שנתית של 18K כל ההבדל בין רכב 1:14 ו 1:12 לא מגיע ל 1800 שקל (הוצאת דלק שנתית). אז לקנות בהפרש של 20 אלף בשביל זה - לא.

2) כן, יש מספיק עדויות להגיד שבמקרה הזה יש הבדל משמעותי יותר אצל קיה בצריכה בפועל מאשר בסוזוקי.

3) כל הנושא של מימון = רכישה מחברות בלבד, כבר נטחן. בבנקים יש הלוואות בהחזרים חודשיים. מתוך 125 אלף נהגי ליסינג מימוני בארץ, אני תוהה כמה הלכו לבנק אחד או שניים בשביל להשוות תנאים לפחות.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

אם המימון נותן לך ריבית מספיק טובה, אז אין סיבה לבזבז את הזמן בבנק.

אצלי למשל על 72K ש"ח הריבית לכל התקופה היא 1200 ש"ח. בשביל להוציא עוד כמה עשרות שקלים אין סיבה ללכת לבנק.

פורסם
אם המימון נותן לך ריבית מספיק טובה, אז אין סיבה לבזבז את הזמן בבנק.

אצלי למשל על 72K ש"ח הריבית לכל התקופה היא 1200 ש"ח. בשביל להוציא עוד כמה עשרות שקלים אין סיבה ללכת לבנק.

הבנק נותן לה אפשרות ללכת לקנות מאיפה שהיא רוצהץ היא אמרה שמפרטי לא בא בחשבון כי אין לה הון.

שאלה:

אם היית עכשיו חייב לקנות פיקנטו EX 1.25 אוט' ויש לך 13 אלף בבנק. היית:

1) קונה אותה חדשה במימון מהחברה

2) קונה אותה אחרי שנה-שנתיים על הכביש מפרטי יד1 בעזרת הלוואה בנקאית עד 50 אש"ח

פורסם

אני אם אותו סכום קניתי חדשה לפני 3 שנים את הפנדה,מי שלוקח הלוואה צריך לחשב אם הוא יכול להחזיר אותה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

לי באופן אישי נראה תמוה שאדם שאין לו הון עצמי לרכישת רכב ירכוש במימון רכב חדש.

אני בעד להתאים את הרכישה לכיס.

אם הסכום לרכישת רכב מוגבל, אני לא רואה שום סיבה לרכוש רכב חדש שאיך שלא מסתכלים על זה סכום לא מבוטל מהכסף שממילא אין כרגע יאבד בירידת הערך.

דווקא במקרה שלך אני אמליץ לך לקחת הלוואה סולידית מהבנק ולרכוש רכב זול יותר בן 3-4 שנים או לחילופין לבצע עסקת ליסינג על רכב משומש.

הסיכון קטן יותר, אובדן הכסף יהיה קטן יותר וברוב המקרים הרכב שתרכשי יהיה נוח ומרווח יותר.

עריכה אחרונה על ידי itziks
פורסם
לי באופן אישי נראה הזוי שאדם שאין לו הון עצמי לרכישת רכב ירכוש במימון רכב חדש.

אני בעד להתאים את הרכישה לכיס.

אם הסכום לרכישת רכב מוגבל, אני לא רואה שום סיבה לרכוש רכב חדש שאיך שלא מסתכלים על זה סכום לא מבוטל מהכסף שממילא כרגע יאבד בירידת הערך.

לפני 4 שנים, אחת מהקולגות שלי, שעד אז הייתה מגיעה לעבודה עם שברולט שנת 95', החנתה מתחת לבנין הונדה סויווק היברידית דנדנשה.

היות וידעתי שהיא לא אמידה במיוחד, שאלתי "מה זה, זה??" (ציטוט מדויק).

תשובתה: "נמאס לנו להכניס את השברולט למוסך כל הזמן, אז מכרנו. אין לנו כסף אז קנינו רכב חדש. הוא היברידי אז יש גם חנייה חינם בכחול לבן בכל העיר".

ובזמנו הם היו זוג + ילד בן 3, והם גרו 20 ק"מ ממקומות העבודה שלהם.

מדהים.

פורסם

מי שאין לו כסף ולא יודע איך הוא מתכוון להחזיר הלוואה לא קטנה למשך 3-5 שנים...שלא יקח הלוואה או מקסימום הלוואה קטנה יותר.

מי שאין לו הרבה כסף אבל אין לו בעיה לקחת הלוואה כי יש לו עבודה קבועה שמשלמת יפה וכו' וכו', שיקח הלוואה.

הכל תלוי איך אנשים מתכוונים להחזיר אותה ואם הם בטוחים שהם יכולים, אחרת להכנס לעיקולים זה לא נעים.

פורסם
מי שאין לו כסף ולא יודע איך הוא מתכוון להחזיר הלוואה לא קטנה למשך 3-5 שנים...שלא יקח הלוואה או מקסימום הלוואה קטנה יותר.

מי שאין לו הרבה כסף אבל אין לו בעיה לקחת הלוואה כי יש לו עבודה קבועה שמשלמת יפה וכו' וכו', שיקח הלוואה.

הכל תלוי איך אנשים מתכוונים להחזיר אותה ואם הם בטוחים שהם יכולים, אחרת להכנס לעיקולים זה לא נעים.

ברור.

רק תחדד: מימון = הלוואה. ברכב חדש, וברוב עסקאות המכר.

יוצאת מהכלל עסקה שמאפשרת לרוכש להחזיר את הרכב אחרי תקופה קבועה בלי לקחת רכב אחר ובבטחון יחסי (שזאת תכלס השכרה ארוכת טווח, ולא קנייה בהלוואה).

לפעמים אני חושב שאנשים שומעים "הלוואה" וישר חושבים "הוצאה לפועל". אבל "משכנתא" ו"מימון" ר"תשלומים עם ריבית נמוכה" זה "בטוח".

פורסם
ברור.

רק תחדד: מימון = הלוואה. ברכב חדש, וברוב עסקאות המכר.

יוצאת מהכלל עסקה שמאפשרת לרוכש להחזיר את הרכב אחרי תקופה קבועה בלי לקחת רכב אחר ובבטחון יחסי (שזאת תכלס השכרה ארוכת טווח, ולא קנייה בהלוואה).

לפעמים אני חושב שאנשים שומעים "הלוואה" וישר חושבים "הוצאה לפועל". אבל "משכנתא" ו"מימון" ר"תשלומים עם ריבית נמוכה" זה "בטוח".

בדיוק.

אלה פשוט מילים יותר 'יפות' בכדי למשוך אנשים. בסופו של דבר כולם מלווים לך כסף, אתה מחזיר עם ריבית לכמה שנים ואם לא תחזיר אז יתחילו הבעיות.

פורסם
בדקת את המיצובישי ספייס סטאר שהציע יוליאן? הצריכה שלה תיהיה טובה יותר הודות לגיר רציף.

היא גם מגיעה מאוד מאובזרת.

לא הייתי לוקח פיקנטו לנסועה של כמעט 20k בשנה.

מצד שני אם הממון בכיסך הסוויפט אופציה לא רעה ולדעתי תתן קצת יותר קילומטר לליטר מהפיקנטו.

הספייס סטאר מויוצרת בהודו אני הייתי חושב לא פעמיים אלא מיליון פעם אם לקנות. מנגד קיה 7 שנות אחריות אם אני לא טועה סוזוקי נותנים 3 שנים? אה כבר אמרתי שזה הרכב הכי נמכר בשנת 2013? כנראה שמיליון קוריאנים לא טועים חחח...
פורסם (נערך)

טעות ראשונה שלך-הספייס סטאר מיוצרת בתאילנד.

טעות שניה שלך- מה שטוב לאחרים לא בהכרח טוב לך.

טעות שלישית שלך- אם אתה פוסל רכב בגלל שהוא מיוצר בארץ שלא ניראית לך מראה כמה חוסר הבנה יש לך בנושא

.

טעות רביעית שלך- אם יש לך חוסר הבנה אל תגיב שטויות מטעות.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

+1 ליוליאן.

אין קשר לארץ יצור והרכבה, רכב שיוצא מתאילנד/הודו/טורקיה לא בהכרח מיוצר כמו כל שאר הדברים שנמכרים שם.

יש מספיק בדיקות איכות לרכבים כאלה ולא ישחררו רכב סתם ככה למכירה.

ארץ יצור היום זה לא מה שהיה פעם ואין סיבה להתייחס לזה.

• תוכן חדש...