Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצות לתיבה ל JL 10W7

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים , אז זהוא נמאאס לי סופית מהתיבה הקיימת , גדולה מגושמת כבדה , תוספת יותר מידי מקום , בקיצור הגיע הזמן לשדרג.

אז קודם כל נשאלת השאלה , אטומה או פורט ?

כרגע האטומה עונה על הדרישות אבל פורט יבוא עוד עוצמה ומביקורות הבנתי שלא גורע מהאיכות , המלצות ?

כמו כן יצא למישהוא לתכנן תיבה לסאב הנ"ל ויכל לתת חוות דעת ?

תודה :)

2017 Type R

פורסם

את המלצות היצרן ראיתי ויש לי , אני יותר בכיוון של עצות של אנשים ששמעו / ראו ויכולים לדבר מנסיון...

כמו כן הבדלים בגוון הצליל , פטנצ'יוט וכו...(בין אטומה לפורט)...

2017 Type R

פורסם

ג'קה,

אתה צריך קודם כל לעשות תיאום ציפיות עם עצמך.

מצד אחד, הטענות שלך כלפי התיבה הקיימת הנם גודל ומשקל, ועדיין היא עושה את העבודה לטענתך, מצד שני, אתה שוקל לבנות תיבה פורטד, שהיא עוד יותר גדולה וכבדה.

נסה להגדיר לעצמך מטרות, אחרי שתדע מה אתה רוצה, תוכל לברר מה יביא אותך לשם.

אם יש לך עכשיו תיבה אטומה- רוב הסיכויים שפתוחה תהיה גדולה יותר, כמו שנכתב.

מה שכן, כאשר בונים תיבה מחדש ניתן לתכנן אותה באופן כזה שתנצל שטחים מתים, כמו גובה לא מנוצל, או חלקים קטנים של מקום שעכשיו לא נכנס שם כלום ואפשר לנתב אותם לטובת התיבה על חשבון מידות אחרות אשר נדרשות לאחסון.

יתרונות בולטים לתיבה פורטד, הנם הנצילות הגבוהה והיכולת לכוון את התיבה לטווח תדרים מועדף, ובכך להשיג אופי סאונד מבוקש, גם אם הוא לא בא לידי ביטוי באופן טבעי בתצורת המרכב הקיים או עם אופי הסאונד ה"רגיל" של הסאב.

היתרונות לאטומה הם המידות הקטנות, קלות ופשטות התכנון והבניה, והמהירות/שליטה באלמנט, אם כי אני מסתייג מהאחרונים, כי בתכנון נכון ניתן להשיג גם אותם בתיבה פחותה לא פחות מאטומה.

פאנצ'יות מתבטאת לרוב בהדגשת תדרים יחסית גבוהים, לא הייתי אומר שאטומה יותר פאנצ'ית מפתוחה או ההיפך, לא מתייחס לתיבה ספציפית, אטומה בנפח 35 ליטר תהיה לדעתי פחות פאנצ'ית מפתוחה בנפח 40-42 ליטר שמכוונת לאזור ה 40-42 הרץ, ולכן אני חוזר להגדרת המטרות...

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

בגדול , התיבה לפי דעתי בכל אופן גדולה מידי , בו נגיד שאף פעם לא יצא לי לראות תיבה אטומה כ"כ גדולה.

מה גם שהצורה שלה ממש לא טובה לי , היא מרובעת ולכן תופסת לי המון מקום סתם , בלי שום שימוש בשטח שיש בבגאז...

ובגדול אני גם חושב שהסאב לא מנוצל מספיק , ואולי תיבה עם פורט תתן פה את הפאנצ' הקטן הזה שחסר לי.

עם תהיה באיזור אשדוד אני אשמח להפגש ולהראות לך על מה אני מדבר :)

2017 Type R

פורסם

אולי מחר אהיה באשדוד, אתה מוזמן להרים טלפון בשעות הצהריים.

לגבי הגודל החריג- בדף היצרן כתוב שהתיבה צריכה להיות 35 ליטר לאטומה. נכון, זה גדול מאוד, זה נפח שאפשר להכניס בו בכיף 12" בפורטד, אבל זה מה שהיצרן כותב. אתה יכול להתנסות בתיבה אטומה קטנה יותר, אך אם אתה מרגיש שהסאב כרגע לא מנוצל, התחושב הזו תתגבר, כיוון שהקטנת התיבה תפחית את הנצילות.

תיבה פתוחה תהיה סה"כ כולל הפורט משהו בסגנון 45-50 ליטר. שזה לא הרבה יותר מהאטומה, אם כי עדיין גדולה יותר.

כמו שאמרתי מקודם, בהחלט ניתן לתכנן תיבה שתהיה צרה וגבוהה למשל, ותשאיר מקום לחפצים גדולים, או בכל צורה אחרת שתחפוץ.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

ג'קה

תשים לב שאמנם נפח תיבה אטומה הוא המרכיב העיקרי אבל גם לצורה שלה יש חשיבות והשפעה על הצליל - לעומק יש חשיבות ולזוויות הפאות יש חשיבות בכל הנוגע בגלים עומדים בתוך התיבה וגם בגלים חוזרים ישירות על צידה האחורי של הממברנה.

במשך השנים כבר קראתי לא מעט על כך שלרפד דפנות תיבה של סאב עם ספוגים או דיפיוזרים וגם נושא הצורה הם בטלים בשישים לעומת עוצמת גל הקול היוצאת מהתיבה ובכל זאת בכל פעם שניסיתי לבדוק אם יש הבדל עם או בלי דיפיוזר - היו הבדלים ברורים מאוד בתוצאה.

אתה יכול לבנות תיבה גבוהה יותר וצרה יותר לסאב הבעיה היא שעומק קטן מידי לתיבה גם כן עלול לגבות מחיר והבעיה היותר גדולה היא שהW7 הוא גם ככה סאב עמוק מאוד אז כמה מקום משחק כבר יש לך כאן?

מעבר לכך לJL יש המלצות תיבה טובות מאוד והתיבה שלך היא לפי המלצת יצרן.

הדברים שאני מציע הם:

1. לנסות לבנות לסאב הזה תיבה נוסח תיבת בזוקה - תיבה אטומה עמוקה מאוד אבל צרה מאוד - הסאב פשוט יפנה לצידי תא המטען.

2. לפי מה שאני יודע אתה כרגע בתהליך של החלפת הרכב - אם לרכב הבא יהיה תא מטען גדול יותר, אולי כל זה יהיה מיותר?

3. לנסות סאב אחר שכן מתאים למידות תיבה קטנות יותר משלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על התגובות , אדי כרגע הוחלט להשאיר את הרכב לאישה אין טעם למכור לי גם ככה יש את המרצדס ליום יום (עבודה...).

לגבי התיבה , אני לא יודע מדיוק מה המידות אאני יבדוק שיצא לי , אבל היא מרובעת.

שלא תבינו אותי לא נכון , סה"כ הסאב נשמע מעולה וכל מי שישב ברכב אמר עליו רק דברים טובים , לי בפנים יש הרגשה שהוא פשוט מסוגל ליותר בנוסף לכך שהתיבה מכוערת וחסרת צורה לחלוטין,כזאת שאאיך שהוא תתאים לתא המטען :)

2017 Type R

פורסם

גם אני הייתי בדילמות לגבי תיבה לסאב הזה, למען האמת הייתי אמור באיזה שהוא שלב לנסות תיבה פתוחה, לא יצא וכנראה שגם לא ייצא בעתיד הקרוב.

לדעתי, תיבה בעלת מסה גבוהה זה יתרון, בייחוד כשמדובר באחת אטומה.

לגבי דעות על תיבה, איפה לא חפרתי וחיפשתי - והדעות מאד חלוקות, יש פוסטים של אנשים שעברו מתיבה פתוחה לאטומה ולא מבינים איך הם סבלו את הסאב בתיבה פתוחה, ויש דעות שגורסות שהסאב מתעורר לחיים בתיבה פתוחה.

כמה הספק הוא מקבל? זה קריטריון מאד חשוב לאופי התיבה.

SCANSPEAK

פורסם

בני - W7 בתיבה פתוחה נראה לי כמו רעיון למי שמנסה להרעיד את השמשה הקדמית ולזכות במקרה ביטוח אם אתה מבין למה אני מתכוון.

ה8W7 אצלי הוא גם ככה על גבול החוסר ריסון בתיבה אטומה וזה עוד על מגבר ששולט עליו עם חבל קצר קצר! אני לא מעז להעביר אותו לפתוחה אם המטרה שלי היא SQ בסופו של דבר.

ה10 שלא לדבר על ה13 - אם אתה לא בקטע של באס-הד אני לא רואה בכלל טעם להעביר אותו לתיבה פורטד זה סאב שנמצא על גבול דק מידי בין SQ לSPL מה שמדהים בו זה שאת שניהם הוא עושה מצויין - רק תלוי באיזו תיבה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בגדול יש משהו במה שאתה אומר, אבל ככלל אצבע, מלא מעט חפירה ברשת על הסאב הזה, יש קולות לפה ולשם מבעלים שלהם ברשת, כמובן שאני מדבר רק על תגובות עם כוונות sq.

הקא'צ הוא כזה, לדעתי ומהנסיון שלי איתו, הוא סאב SQ מעולה, רק שהוא ממכר, ואני מוצא את עצמי מדגיש אותו באופן שכבר מאבד קשר עם SQ, השאלה היא איך הוא יתנהג עם ריסון אגרסיבי בתיבה פתוחה.

לגבי ההספק, ידוע שתיבה פתוחה צריכה פחות הספק מתיבה אטומה, בטח ובטח שמדובר בתפלץ עם מהלך ממברנה ארוך, צריך הרבה יותר הספק בשביל להתגבר על התנגדות התיבה.

אני לא חסיד של גישור לסאב, ללא קשר לאיכות המגבר.

לגבי היכולת ספיגה, אם ניסית לראות (מזווית מסויממת זה אפשרי) , הסליל של ה W7 לא מזכיר סליל של שום אלמנט שראיתי, זה לא חוט מלופף, זה תיל (אשכרה תיל, כמו של גדר תיל) מלופף, אני נותן לשלי 500 ואט, בתיבה אטומה, לדעתי זה על גבול הלא מספיק.

SCANSPEAK

פורסם

אני רוצה להזכירכם שני השתתפתי בתחרות בעפולה עם 12W7.

שחובר למגבר של כ 900W.

ואצלי בבית הוא היה מחובר למגבר מקצועי. שנתן לו כוח, הרבה כוח,

ואצלי הוא ישב בתיבה פתוחה לפי היצרן 1:1

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם (נערך)

ה-12W7 מסוגל לפי אתר JL לטווח של 400W-1000W RMS.

ה-10W7 לטווח של 300W-750W RMS.

ומעבר לזה יש להם הגדרה נוחה של Warranty Void שבה הם ממליצים לא להשתמש מחשש לנזק. זה לא אומר שאי אפשר.

לפי הנתונים בחתימה של ג'קה הסאב שלו מקבל את המקסימום או קרוב לכך, 750W. אם ב-4 אוהם מספק 500W וב-2 1000W, אז 3 אוהם אי שם באמצע.

כמובן שהכל במתח 14.4V.

אגב, מה החיתוכים של הסאב במגבר/HU?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

שוב תודה לכולם , אבדוק נתונים ואחזור אליכם.

מה שכן אני לא בטוח כמה באמת הוא מקבל , המונו שני שני יציאות (שני סטים של פלוס ומינוס) הוא מחובר לאחת והגיין טיפה מעם באמצע.

2017 Type R

• תוכן חדש...