Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זליגת זרם וולוו S40 שנת 2000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מאז רכשתי את הרכב לפני כחצי שנה אני נאבק בבעיה חשמלית שגומרת את המצבר. אני יודע שיהיה קשה לפתור את זה כאן אבל בואו ננסה...

הבעיה היא שהמצבר נגמר כשהרכב עומד כמה שעות ללא סיבה נראית לעין, לפעמים זה קורה אחרי שבועיים ללא בעיות ולפעמים אחרי יומיים.

אחרי החלפת מצבר וניתוק הקודן של פוינטר שהיה מותקן ברכב (ע"י חשמלאי רכב) גילינו שיש טעינה יחסית חלשה (בסביבות 13.1) והתמקדנו באלטרנטור. חשמלאי רכב הלחים את המגעים של האלטרנטור והוסיף כבל ישיר בין האלטרנטור ל+ של המצבר - הטעינה השתפרה לסביבות 13.7-13.8.

אחרי נסיעה של יומיים (חשוב לציין שאני נוסע נסיעות מאוד קצרות מהעבודה לבית) המצבר שוב נגמר...

בבדיקה שעשינו אתמול גילינו זליגה של כ2-3 אמפר כשהרכב כבוי וסגור. אפילו הוצאנו את כל הפיוזים ועדיין הזליגה הזאת קיימת!

עכשיו לשאלות:

למישהו יש רעיון מה עוד ניתן לבדוק?

מישהו מכיר חשמלאי רכב תותח באזור הצפון (יוקנעם-חיפה), כזה שיהיה מספיק מקצועי, יצירתי ושירותי וגם שלא יקרע לי את הכיס?

תודה מראש

פורסם

אני לא מכיר בעלי מקצוע באזורך, אבל לי נשמע שהבעיה לא אובחנה כראוי, ובגלל שיש זליגת זרם עצומה (מעל 30W) גם כאשר כל הפיוזים מנותקים - אני חושד בחיבור הישיר שבצעתם מהאלטרנטור למצבר. אני חושב שלאלטרנטור במצב מנוחה התנגדות די נמוכה, וכאשר הוא מחובר ישירות ללא מתג (סוויץ' - התנעה) הוא הרכיב שגורם לזליגה.

פורסם

די פשוט, קנה לך אוומטר פשוט , חבר אותו לשקע אמפר , פרק את הפלוס של המצבר, חבר לקוטב הפלוס את החוט השחור של האוומטר ואת הוט האדום לכבל הפלוס של המצבר, עכשיו נעל הרכב. ותתחיל למדוד עוצמות , דווח

Using Tapatalk

פורסם

זה מסוכן ולא מומלץ בכלל למדוד זרמים גבוהים עם מולטימטר ב-50 שקל, המכשירים הללו לא כוללים אף אחד ממקדמי הבטיחות שנדרשים ע"מ למנוע מהמולטימטר להפוך לרימון יד במקרה של תקלה, יש דגמים של פלוק זולים יחסית שנועדו למדידות ברכב.

כמו כן בחיבור שתיארת חל איסור חמור להניע את הרכב.

פורסם

תודה למגיבים.

אז ככה - את בדיקת הזליגה עשיתי עם צבת אמפרמטר מיוחדת לזרמי DC נמוכים (של העבודה, עלה כמה מאות שקלים) וכמו שאמרתי בדקנו הכל ולא מצאנו מאיפה מגיעה הזליגה.

כמה עידכונים מהבוקר - נסעתי למוסך וולוו וכנראה נמצאה הבעיה: החוט שנוסף לאלטרנטור הוא לא הבעיה אלא כנראה הווסת של האלטרנטור (יושב על האלטרנטור עצמו). כשניתקנו את הכבל של האלטרנוטר נעלמה הזליגה.

מחר אשים את הרכב במוסך ואני מקווה שעד הצהריים כבר אהיה מאושר (וקצת פחות מעושר.....)

פורסם

צבת אמפרמטר זוהי אכן הדרך הבטוחה ביותר למדוד זרם, בטח שלא מכניסים מולטימטר של 50 שקל למעגל בעל פוטנציאל לזרמים של עשרות אמפרים.

• תוכן חדש...