Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד כתוב כמה וואט הרמקולים אבל תכלס ה אר אם אס משפיע נכון? אז כמה צריך כדי שישמעו טוב האר אם מס זה האיכות או העוצמה של הרמקולים?

ואני לא מבין משהו יש רדיו דיסקים נגיד של 45 כפול 4 מה הכוונה? נגיד ראיתי גם 65 כפול 4 מזה אומר? יותר עוצמה? הרי זה קשור ברמקולים לא?

עוד שאלה האם יש אפשרות לחבר רמקולים של מערכת בייתית לרכב? ישמעו טוב?

פורסם
תמיד כתוב כמה וואט הרמקולים אבל תכלס ה אר אם אס משפיע נכון? אז כמה צריך כדי שישמעו טוב האר אם מס זה האיכות או העוצמה של הרמקולים?

ואני לא מבין משהו יש רדיו דיסקים נגיד של 45 כפול 4 מה הכוונה? נגיד ראיתי גם 65 כפול 4 מזה אומר? יותר עוצמה? הרי זה קשור ברמקולים לא?

עוד שאלה האם יש אפשרות לחבר רמקולים של מערכת בייתית לרכב? ישמעו טוב?

המדד הקובע את החוזק של רמקול הוא נתון הRMS. אבל לא תמיד יש עוד כמה וכמה גורמים שמשפיעים על העוצמה. אבל הנתון הכי בולט שלפיו ניתן לשפוט עוצמה הוא אכן הRMS.

45 כפול 4 או 65 כפול 4 זה כמה שההד יוניט מגביר. הד יוניט הכוונה לרדיודיסק או רדיוטייפ, מגביר זה אומר שיש לו מגבר פנימי שמסוגל להתחבר ל-4 רמקולים ולתת לכל אחד הגברה של 65 או 45 וואט בMAX. בפועל בRMS זה סביבות ה-25 RMS.

ולבסוף לגבי הרמקולים הביתיים ברכב, עדיף שלא. אתה צריך מתאם מיוחד שיעלה לך סכום לא קטן. כעיקרון רכב עם רמקולים לרכב ובית עם רמקולים ביתיים, לא סתם יש הפרדה.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

נתון הRMS אומר לך עם איזה הספק יכול הרמקול להתמודד לאורך זמן, כאשר הוא יכול לקבל הספק גבוה יותר והוא יקבל זאת מהמגבר הוא גם יהיה חזק יותר.

למרות זאת אם תיקח שני רמקולים האחד 140W והשני 75W ותחבר אותם למגבר שנאמר ויתן את אותו ההספק הם יהיו חזקים באותה מידה אם הנצילות שלהם שווה, לרמקול שתהיה נצילות גבוהה יותר תהיה גם עוצמה גבוהה יותר עם אותו ההספק.

לא צריך מתאם בשביל לחבר לרכב רמקולים ביתיים, העניין הוא שבשל שההתנגדות של רמקולים ביתיים גבוהה יותר לרוב מההתנגדות של רמקולים לרכב ההספק שהם יקבלו מהמגבר יהיה קטן יותר.

כמו כן לעיתים הם לא ישרדו טוב בתנאים שקיימים ברכב.

פורסם

יש הרבה סיבות שבגללם רמקולים לבית לא מותאמים לרכב :

1) שרידות נמוכה יותר - מותאמים לעבוד בסביבה אקלימית טובה יותר.

2) עוצמה נמוכה יותר - מרבית הדרייברים לבית הם 8OHM מה שאומר שכל מגבר לרכב ייתן במקרה הטוב חצי מהספקו.

3) תיבה - מרבית הדרייברים לבית נועדו לעבוד בתיבה מסוג כלשהו ולא free air כמו באוטו.

4) תגובה - מרבית הדרייברים לבית מיועדים לעבוד ON-AXIS כלומר מופנים לשומע כאשר באוטו במרבית המצבים הרמקולים OFF-AXIS בצורה משמעותית.

Leon Cupra 2009

פורסם

אייל , אמנם יש אנשים שמשתמשים בדרייברים שיועדו לבית , אך זה פתרון שמתאים למעטים בלבד. כמו שאתה יודע בוודאי אנשים אלו הנם מועטים יחסית ומבינים את התחום לעומק ועל כן מסוגלים לבצע את ההתאמה.

שים לב גם שרוב השימוש שנעשה גם בחו"ל בדרייברים שיועדו לבית במקור הוא בטוויטרים ושם מרבית ההתקנות הטוויטר On Axis או מאוד קרוב לשם.

אי אפשר לקחת סתם כל דרייבר ולדחוף אותו באותו , מה עוד שלא נראה היה לי לפי השאלה שהוא מתכוון לשים Revelator של Scan Speak אלא למצוא תחליף זול לקומפוננט.

עוד שיקול כמובן בהבאת דרייברים ביתיים הוא הצורך לבנות קרוס פסיבי ייעודי עבורם ובמידה והמיד-באס יושב בדלת לתת גם פיצוי Phase מאוד גדול.

Leon Cupra 2009

פורסם

דווקא אתמול בדקתי את האפשרות באוטו, משום שכרגע אין לי טוויטרים :oops:

התקנתי זוג מרמקולים ביתיים והתוצאה 8) , ממש נהנה מהם .

הם לא ישארו שם לתמיד אבל בהחלט יכולים לספק .

פורסם
דיברתי על מתאם המתח, בין 12VC ברכב ל- 220V בבית.

ראלימן

כמו שאני זוכר לרמקולים לא צריך מתאם מ12 וולט ל220 וולט :!:

פורסם
דיברתי על מתאם המתח, בין 12VC ברכב ל- 220V בבית.

ראלימן

מה הקשר????

טעות שלי..

לפעמים אני מתחרט על זה שלקחתי כלכלה במקום פיזיקה.. :oops:

התבלבלתי לרגע עם מגברים...

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

• תוכן חדש...