Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברשותי קטנוע 50 סמ"ק שללא טסט משנת 2013 (שני אגרות כבר לא שולמו, ביוני 2013 ויוני 2014). הקטנוע נמצא מתחת לבית שלי כבר כמה חודשים ללא יכולת תזוזה, לא לקחתי אותו למוסך כי אין לי שימוש בו. החלטתי לפרסם אותו למכירה, אבל הבנתי שאין אפשרות להעביר בעלות על הקטנוע כי הוא ללא טסט, מכאן הבנתי שיש לי שתי אופציות:

1. למכור אותו עם זכרון דברים - קצת חושש, מעדיף להעביר בעלות כי אחרי שאני ימכור את הקטנוע אין לי מושג למה הוא ישמש, אולי הוא יעשה עבירות תנועה בזמן הזה, יהיה גורם לתאונה וכו' וכו'

2. להוריד אותו מהכביש ולמכור אותו - שוב, כשאני מוריד אותו מהכביש אני בעצם מתחייב בפני משרד התחבורה שהוא יורד מהכביש, אחרי שאני ימכור אותו אני לא ידע אם הוא באמת לא נמצא על הכביש ואם אני ימכור אותו זה ייתפס כשקר מבחינת משרד התחבורה - התחייבתי להוריד אותו ובעצם מכרתי אותו והוא עלה לכביש.

מה האופציות במצב כזה? מה לעשות? להעביר אותו כבר טסט? העלות תיקונים יכולה להגיע ל-2000 שקלים שלא כדאי להשקיע, אני רק מנסה להיפטר ממנו בסכום שנקבתי לקונה.

עצות?

תודה רבה!

פורסם

להצעתי תימכור אותו לחלקים ללא טסט עם זיכרון דברים מפורט, אחרת תהיה לך בעיה כמו שתיארת , אני חושב שאתה לא צריך בעיות בשביל קטנוע שלא שווה הרבה אבל שווה את השקט הנפשי שלך,

תנסה למכור אותו לאיזה סוכנות טריד אין ,הם כבר ידעו מה לעשות איתו.

פורסם
להצעתי תימכור אותו לחלקים ללא טסט עם זיכרון דברים מפורט, אחרת תהיה לך בעיה כמו שתיארת , אני חושב שאתה לא צריך בעיות בשביל קטנוע שלא שווה הרבה אבל שווה את השקט הנפשי שלך,

תנסה למכור אותו לאיזה סוכנות טריד אין ,הם כבר ידעו מה לעשות איתו.

סוכנות טרייד אין לא נראה לי שמישהו יקנה את הקטנוע כשהוא לא מניע וללא טסט, לגבי מכירה לחלקים - אתה מתכוון לפירוקיה? ומה התהליך? הורדה מהכביש והחתמת הפירוקייה על זכרון הדברים? או הורדה מהכביש ולמכור את האופנוע לחלקים לבן אדם?

פורסם

אגב, ניתן לבצע העברת בעלות ללא טסט. המוכר והקונה ניגשים למשרד הרישוי (עדיף בחולון שם מכירים את הנוהל), משלמים את האגרות החסרות, נשלחים לשלם בבנק הדואר את אגרת העברת הבעלות, חוזרים לפקידה במשרד הרישוי ומבצעים אצלה העברת בעלות.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
כן אתה מוריד אותו מהכביש במשרד הרישוי מבטלים את רשיון הרכב אתה מקבל רשיון כתום, מוכר אותו לחלקים עם זכרון דברים מפורט כמו שכתבתי לך ומדגיש לחלקים בלבד.

וזה תקף גם לגבי מישהו פרטי? להוריד אותו מהכביש ולמכור אותו בזכרון דברים למישהו פרטי? הפחד שלי זה מה שיעשו איתו אחרי שהורדתי אותו מהכביש, שהוא לא יהיה שותף לתאונה וכו׳, כי הבעלות האחרונה על הקטנוע הייתה על שמי.

פורסם
וזה תקף גם לגבי מישהו פרטי? להוריד אותו מהכביש ולמכור אותו בזכרון דברים למישהו פרטי? הפחד שלי זה מה שיעשו איתו אחרי שהורדתי אותו מהכביש, שהוא לא יהיה שותף לתאונה וכו׳, כי הבעלות האחרונה על הקטנוע הייתה על שמי.

אין לך מה לדאוג אפילו לאדם פרטי ,ברגע שהורדת את הכלי מהכביש וקיבלת על כך אישור שזה הרישיון הכתום אתה מכוסה,אי לכך לאחר שתימכור אותו לחלקים בלבד לא יוכלו לעשות שום דבר עם הכלי ,תצלם את רשיון הרכב כולל זיכרון פרטים וזהוא

פורסם

אתה יכול למכור גם בלי להעביר טסט , לצורך כך על המוכר והקונה להתייצב במשרד הרישוי , יש לשים לב שצריך לשלם את כל האגרות והפקידה מחתימה את הקונה שהוא יודע שהוא קונה רכב ללא טסט.

הכדאיות תלויה בכמה אפשר למכור ללא טסט וכמה חובות רישוי יש על הכלי

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
אתה יכול למכור גם בלי להעביר טסט , לצורך כך על המוכר והקונה להתייצב במשרד הרישוי , יש לשים לב שצריך לשלם את כל האגרות והפקידה מחתימה את הקונה שהוא יודע שהוא קונה רכב ללא טסט.

הכדאיות תלויה בכמה אפשר למכור ללא טסט וכמה חובות רישוי יש על הכלי

היי, אין צורך בטסט ע"מ למכור רכב.

כל שצריך הוא רק רשיון-רכב בתוקף, כלומר כזה ש אפשר לגשת איתו לטסט.

רכשתי לאחרונה BSA שאין לו טסט כ 5 שנים והעברתי בעלות בדואר ללר בעייה.

לפני הרכישה, המוכר רק הוציא ממשרד הרשוי רשיון-רכב בתוקף.

אין גם צורך לשלם אגרות.

• תוכן חדש...