Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שמשה קדמית ב407

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה חוסר מזל יש לי.... קנית את הרכב לפני שבועים אני מגיע הבוקר ורואה סדק בשמשה הקדמית של הנוסע. הסדק בטוח קרה אחרי הקניה.

בדקתי את הביטוח ויש לי אוטוגלס דרך הפניקס.

מה הפרוצדורה הנכונה עכשיו מול הביטוח ? יש מקום מומלץ בכללי ?

תודה

פורסם

אם מותקן ברכב שלך אופציה שהמגבים יפעלו לבד לאחר טיפות גשם?

אם התשובה חיובית אתה חייב זכוכית מקורית כדי שהאופצייה המגבים יעבדו.

חברת הביטוח תנסה להתעקש להתקנת לזכוכית חלופית.(יותר זולה ממקורית)

אל תוותר דרוש מקורי.

יש הרבה בעיות כאשר מותקנת זכוכית חלופית ברכב כמו שלך.

פורסם

האמת אין לי מושג והרכב אצלי רק שבועים ולא ירד גשם..

איזב עוד בעיות ? הטריק של הגשם לא נראה לי כזה משמעותי. בטח יש פער ענק בין מחיר של מקורי לחליפי

פורסם

הוא יכול לנסות להתעקש עד מחר, אם הפוליסה שלו נרכשה עם תוספת שמשות , סביר להניח שיראה שם סעיף בו מוסבר לו במפורש כי בעת החלפה , תינתן שמשה בעלת תקן איכות זהה בין אם משומשת או חדשה חליפית לפי בחירת המתקין. נדיר מאוד מאוד שברכבים סטנדרטים יחליפו שמשה למקורית. השמשה היחידה שמחליפים בדרך כלל למקורית במרבית הרכבים השגרתיים הינה השמשה האחורית. חלונות צד לדוגמא- רוב הזמן יהיו מפירוק.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

אתה מתקשר לביטוח,הם מאמתים עם אוטוגלס שההחלפה בחינם,לרוב תשלם כ 100-150 שקל על הגומיה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין שום בעיה עם שמשה חליפית, אתה רק צריך לוודא במוסך שמבצע את ההחלפה

שהם יתקינו את החיישן גשם.

אני אומר מניסיון עם רכב דומה סיטרואן c5

פורסם
אתה מתקשר לביטוח,הם מאמתים עם אוטוגלס שההחלפה בחינם,לרוב תשלם כ 100-150 שקל על הגומיה.

ואם השמשה היא בהדבקה ?

(תבדוק אם ניתן מבחינת הביטוח להרכיב אפילו שמשה מפירוק, מרכב זהה. עדיף לדעתי על תחליפית)

alfa 156 2.5.

פורסם

אם היא בהדבקה,אז מן הסתם הבחור פה חסך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ואם השמשה היא בהדבקה ?

(תבדוק אם ניתן מבחינת הביטוח להרכיב אפילו שמשה מפירוק, מרכב זהה. עדיף לדעתי על תחליפית)

אף מתקין שמשות מקצועי לא יתקין שמשה מפירוק.

ב407 השמשה מודבקת.

גם אם יש חיישן גשם לא מוכרחים להחליף לשמשה מקורית,יש גם שמשות תחליפיות תןצרת חוץ שהם ברמה מקבילה לשמשה המקורית,ובכל מקרה מעבירים את החיישן מהשמשה המקורית לשמשה התחליפית וזה ממשיך לעבוד כרגיל.

פורסם

גם בשמשה מודבקת יש גומיה מסביב לשמשה,

לגבי חיישן גשם , בפג'ו 206 שהיתה ברשותנו עד לא מזמן, גם הוחלפה שמשה לחליפית למרות חיישן הגשם, החיישן המשיך לעבוד שכן הוא מורכב על צידה השני של מראת האמצע ישירות על השמשה.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

יש שמשות שאאל"ט אין עליהן שום דבר. הזגג מורח מין חומר גומי-אוטם מטיובה ואח"כ מניח את השמשה ולחוץ עליה עד להידוק.

זה נקרא ה"גומיה המסורתית" ? :wink:

מחייבים על זה ?

ומה רע בלהרכיב שמשה אורגינלית מפירוק מרכב זהה לחלוטין - לא הבנתי.

alfa 156 2.5.

פורסם

בדקתי את הפוליסה. כתוב במפורש שיוחלף ל שמשה חליפית ורק במידה ואין יוחלף באורגינל

כרגע אני מוטרד מסעיף אחר...

"השרות על פי ההרחבה מותנה בכך כי השמשות תהינה תקינות. לגבי הרחבה שנרכשה חודש או יותר לאחר תחילת תוקפה של הפוליסה מותנה השירות בקבלת אישור בכתב מאת אחת מתחנות השרות בדבר תקינות שמששות במועד תחילת השרות"

בקיצור קניתי וביטחתי את את הרכב ביטוח צד ג לפני שבועים. אני מבין נכון שאני כן מבוטח ?

פורסם
בדקתי את הפוליסה. כתוב במפורש שיוחלף ל שמשה חליפית ורק במידה ואין יוחלף באורגינל

כרגע אני מוטרד מסעיף אחר...

"השרות על פי ההרחבה מותנה בכך כי השמשות תהינה תקינות. לגבי הרחבה שנרכשה חודש או יותר לאחר תחילת תוקפה של הפוליסה מותנה השירות בקבלת אישור בכתב מאת אחת מתחנות השרות בדבר תקינות שמששות במועד תחילת השרות"

בקיצור קניתי וביטחתי את את הרכב ביטוח צד ג לפני שבועים. אני מבין נכון שאני כן מבוטח ?

תודה רבה

• תוכן חדש...