Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוויר בצמיגים חמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם מנפחים צמיג קר לפי הוראות יצרן, כמה צריך לנפח צמיג חם?

יותר או פחות? ובכמה, 2,3..?

מתי הצמיגים מתחממים? נסיעה של 5-10 ק"מ גורמת להם להתחמם?

ואחרי נסיעה ארוכה כמה זמן בערך לוקח להם להתקרר?

פורסם

מה חתך הצמיג?

מה הטמפטורה החיצונית?

באיזה מהירות נסעת?

אף אחד לא מצפה שתהיה לך תחנת דלק ליד הבית, נסיעה של עד 5 ק"מ במזג אוויר סביר, תנפח אוויר בלחץ המומלץ.

פורסם

אם כבר אתה מעוניין לעשות זאת, עשה כך:

מדוד את הלחץ בצמיגים לפני תחילת הנסיעה, רשום את ההפרש של כל גלגל מהלחץ המומלץ.

כשתגיע לתחנת הדלק תמדוד שוב, ותמלא אוויר לפי הלחץ עכשיו+ הפרש שהיה טרם הנסיעה.

לדוגמא:

הלחץ המומלץ הוא 30 PSI. טרם הנסיעה מדדתי 28, משמע חוסר של 2 PSI, כשהגעתי לתחנת הדלק מדדתי 29, עלי להוסיף כעת 2 PSI, לכן אכוון את המדחס בתחנת הדלק ל 31 PSI

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

שיטה פשוטה אך סבירה לביצוע :

אם אתה בתחנת דלק בעמדת הנפוח לאחר 1-2 ק"מ מנסיעה ראשונה ביום מלא 1-2 PSI מעל הנקוב.

אם אתה ממלא לאחר יותר מ 3 ק"מ מלא 2-3 מעל הנקוב. ביום חם במיוחד הוסף 1+ לכל נתון.

פורסם

קניתי בזמנו כמה מודדי לחץ אוויר באיביי, מיותר לציין שזה די זבל של דבר... גם המקל\עט הזה וגם המודד עם השעון, מרגיש זול ומתפקד גם ככה..

יש המלצה למודד נורמלי?

אגב בספר רכב לא מצאתי שום זכר לאוויר תקני בצמיגים (לפי הוראות יצרן) וגם אין מדבקה בדופן הפנימית של הדלת וגם מבחוץ אין מדבקה כזו.

המידות 205/55R16

ג'טה 1600

פורסם

בVW טבלת לחצי האוויר ממוקמת בצד הפנימי של דלת פתח התדלוק.

לעניין השרשור, אני ממלא לחץ אחרי נסיעה של כ10 ק"מ, ולכן ממלא 2psi מעל להמלצת היצרן (כלומר 31 במקום 29).

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
בVW טבלת לחצי האוויר ממוקמת בצד הפנימי של דלת פתח התדלוק.

לעניין השרשור, אני ממלא לחץ אחרי נסיעה של כ10 ק"מ, ולכן ממלא 2psi מעל להמלצת היצרן (כלומר 31 במקום 29).

בהצלחה.

צודק, תודה!

אצלם זה מופיע כתרשים (שני אנשים ומזוודה ו-5 אנשים ו3 מזוודות, לרכב מלא :D)

זה בBARים אז הלחץ המומלץ 2BAR = 29psi ל2 הצמיגים (במצב רגיל)

בכל אופן - כשהצמיג חם אני אמור לנפח קצת יותר.. הבנתי נכון?

פורסם

אחלה תודה!

דבר נוסף - יש המלצה למודד לחץ אוויר בצמיגים?

כמו שכתבתי כבר היו לי כמה סוגים שונים מאיביי, מה שהיה לי די זבל ככה שאני מחפש מודד לחץ אוויר נורמלי, מכירים משהו טוב?

• תוכן חדש...