Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כרגע אופציה לשני רכבים:

1) דגם: יורוסוויפט (לא בטוח אם זה GLX או GLS)

שנה: 2001

ק"מ: 100K

יד: 01

תיבה: ידנית

מחיר: 9K-9.5K

דגם: בלונו (לא בטוח אם סופר בלנו או רגילה)

שנה:99

ק"מ: 120K

יד: 02

תיבה: אוטומט

מחיר: 8.5K

אז זה האופציות, תנו את דעתכם.

תודה.

פורסם

אם מטרתך לחסוך - הייתי הולך על היורוסוויפט הידני.

אם אתה מחפש רכב נורמלי תוסיף עוד 2-3 אלפים ותקנה יונדאי גטס מ-2003/4.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כל אחד בהתאם ליכולותיו הכלכליות - אלא אם אתה מתנדב לסייע [emoji12]

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
יש לי כרגע אופציה לשני רכבים:

1) דגם: יורוסוויפט (לא בטוח אם זה GLX או GLS)

שנה: 2001

ק"מ: 100K

יד: 01

תיבה: ידנית

מחיר: 9K-9.5K

דגם: בלונו (לא בטוח אם סופר בלנו או רגילה)

שנה:99

ק"מ: 120K

יד: 02

תיבה: אוטומט

מחיר: 8.5K

אז זה האופציות, תנו את דעתכם.

תודה.

הייתי הולך על סוויפט, מניסיון, למרות ששניהם רכבים אמינים למדיי מבחינה מכאנית. בלנו רכב מסוכן מבחינה בטיחותית. סויפט גם לא להיט אבל לא כמו בלנו. גם יש לך יתרון של גיר רגיל.

פורסם

ואתה חושב שהסוזוקי סוויפט בנויה יותר טוב?

היתרון בבלנו זה המנוע הוא לא צורך יחסית הרבה משהו כמו 1:14.5 במשולב של 30 עירוני 70 בין עירוני.

בכל מקרה רצוי לבדוק קבלות ולבדוק שהוא עבר לפחות כמה החלפות רצועת תזמון.

פורסם
ואתה חושב שהסוזוקי סוויפט בנויה יותר טוב?

לא יודע האם זה נכון לגבי יורוסוויפט, אבל הייתה לי סוויפט יפנית מודל 94 בשנים 2007-8 בערך. בנויה מצויין, למעשה האוטו שלי נראה, הרגיש ונסע כמעט כמו חדש, עם כל הפלסטיקים שלמים וכל המערכות פועלות. וגם היה מאוד אמין ויחסית חסכוני (1 ל 11, 1300 אוטומטי 3 הילוכים).

כמובן שהוא לא נוח, קופצני ובסיסי ביותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

טוענים שהדגמים שהגיעו מיפן בעלי איכות הרכבה יותר טובה מאלה שהגיעו מאירופה (הונגריה?).

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא בטוח שיש הבדל משמעותי...

גם הסוויפט הנוחכית וגם SX4 מיוצרות באותו מפעל בהונגריה, בו יוצרה יורוסוויפט.

פורסם
הייתי הולך על סוויפט, מניסיון, למרות ששניהם רכבים אמינים למדיי מבחינה מכאנית. בלנו רכב מסוכן מבחינה בטיחותית. סויפט גם לא להיט אבל לא כמו בלנו. גם יש לך יתרון של גיר רגיל.

אני אשמח אם מישהו יסביר את עניין הבטיחות בבלנו, זאת כבר לא הפעם הראשונה שאני שומע שהבלנו היא מלכודת מוות על גלגלים (או לפחות זה הרושם שנוצר אצלי). ומה הופך את הסוזוקי ליותר בטיחותית, אפילו אם טיפה (עדיף משהו על כלום).

פורסם (נערך)

מה המצב המכאני של כ"א? האם יש תיעוד על טיפולים? (מוזר קצת שהק"מ מאוד נמוך, צריך להיזהר שלא זייפו אותו).

על הבטיחות של הבלאנו תוכל לבדוק כאן:

http://www.euroncap.com/results/suzuki/baleno.aspx

גם אני חושב שאם תמצא יונדאי גטס ידנית בתקציב הזה- עדיף בהרבה מאשר רכב כ"כ ישן ולא בטיחותי.

אופציה נוספת- פולו קלאסיק 1600 ידנית, אם תמצא אחת שמורה שטופלה היטב לפי הוראות יצרן- הרווחת.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
מה המצב המכאני של כ"א? האם יש תיעוד על טיפולים? (מוזר קצת שהק"מ מאוד נמוך, צריך להיזהר שלא זייפו אותו).

על הבטיחות של הבלאנו תוכל לבדוק כאן:

http://www.euroncap.com/results/suzuki/baleno.aspx

גם אני חושב שאם תמצא יונדאי גטס ידנית בתקציב הזה- עדיף בהרבה מאשר רכב כ"כ ישן ולא בטיחותי.

אופציה נוספת- פולו קלאסיק 1600 ידנית, אם תמצא אחת שמורה שטופלה היטב לפי הוראות יצרן- הרווחת.

כל אחד מהרכבים באים ממכרים טובים ששוכרים במכוניות, הבלנו עמדה שנתיים ותעבור שיפוץ מלא במקרה ונחליט לרכוש אותה. הסוויפט לפי המכר במצב מצויין ומגיעה מגברת מבוגרת לכן הק"מ נמוך.

כמובן שאני אבדוק את הסוויפט ואת הבלנו אין לי מה להסתכל כי היא בכל מקרה צריכה לעבור שיפוץ.

אני מבין שליורוסוויפט אין מבחני ריסוק?

פורסם

רכב בן 16 שעמד שנתיים - זה מקור לצרות - רד מהבלנו בכלל.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

ידידי, מציע לך לבדוק אלטרנטיבות אחרות. הייתה לי פולו 2003 עם ק"מ נמוך ויד ראשונה שקניתי מאיזה זקן שהתקמצן על הרכב.

הרכב עלה לי 30K. הוצאתי עליו מעל 10K של תיקונים. אוטו שלא נוסע הרבה לא מבטיח אמינות טובה.

פורסם
ידידי, מציע לך לבדוק אלטרנטיבות אחרות. הייתה לי פולו 2003 עם ק"מ נמוך ויד ראשונה שקניתי מאיזה זקן שהתקמצן על הרכב.

הרכב עלה לי 30K. הוצאתי עליו מעל 10K של תיקונים. אוטו שלא נוסע הרבה לא מבטיח אמינות טובה.

אני מודע לכל הבעיות הפוטנציאליות שכרוכות ברכישת רכב ישן, אבל אני סטודנט עם תקציב בהתאם. 9K זה אחרי "תוסיף קצת..."

לאחר בירורים הבנתי שיש כמה דגמים שכדאי לי לבחור מהם (בעיקר יפניות), קאיה ספיה, סוזוקי בלנו/סוויפט, דיאטסו שרייד ועוד כמה.

אני מחפש רכב כבר חודש אבל בגלל אילוצים של זמן (עבודה/לימודים) אני לא יכול לצאת מבאר שבע (וכבר יצאתי 3 פעמים והמציאות לא שיקפה את התמונות והשבחים לרכב מבעליו), ובאר שבע יבשה מאוד בכל מה שקשור לרכביש "שמורים" בסכום הזה.

אני ממש לא רוצה להתחיל סמסטר חדש ללא רכב בשבילי ולבת זוגתי.

ככה שבסכום שיש לי כרגע אני מבין שהסוויפט זה הכי טוב שאני יכול למצוא, אבל אם תוכל לפרט מה הכוונה לאטרנטיבות אני אשמח מאוד!.

• תוכן חדש...