Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חבלה מכוונת ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אכן הגשתי , אך בגלל שאין לי סיכסוכים עם אף אחד (לפחות לא ידוע לי) התיק נסגר תוך כמה שעות ללא המשך טיפול לפי סיבה "עבריין לא נודע"

סליחה, אבל פשוט צחקתי פה.

"עבריין לא נודע". כאילו, מה, כל עבריין בתחילת דרכו הולך למשטרה ומצהיר שהוא עבריין המתמחה בגביית כספים, בהימורים או בחיסולים?

ראבק, המשטרה אמורה לחפש את העבריינים, ואפילו רחמנה ליצלן למצוא אותם.

וואלה יופי, עבריין לא נודע.

אם היו גונבים לך מליון ש"ח, תאמין לי שהעבריין היה נתפס תוך כמה שעות, אחרי שהיו מזניקים מסוקים לאוויר ושמים מחסומים לכל העיר. אם מישהו היה נוסע על מהירות מופרזת ומצליח להתחמק מניידת, היו תופסים אותו בתוך יום, אחרי הקמת מחסומים בכל הארץ והרמת מסוקים לאוויר. אם היו עושים "פרחחות וצבע" לרכב של סלב זה או אחר, העבריין היה נתפס תוך יומיים. אבל לפלוני אלמוני שרטו את הרכב אז "זה עבריין לא נודע, אח 'שלנו" וזהו, נסגר הסיפור. ועוד אחד השוטרים בטוח התעצבן שהיה צריך למלא כמה ניירות בגללך, ממש לא יפה מצידך.

מדינה מחורבנת, המשטרה עושה משהו רק כשבא לה, וכל שאר הזמן הכל על ה-Z.

התחושה של הגועל שיש לי עכשיו, לא ניתנת להעברה במילים.

"עבריין לא נודע". אז בשביל מה אתם פה, נבלות? לא בשביל לתפוס עבריינים?! כספי המיסים שלך ושלי הולכים בין היתר למימון הניירת שהשוטרים לא רוצים למלא ממילא.

שורה של קללות עסיסיות במיוחד, אין לי כח לבטא. תחשבו לבד.

יצירת אומנות על מכסה מנוע בתמונה מצורפת

זה נראה יותר כמו שבאו לשחק איקס-מיקס-דריקס ותפסו אותם באמצע, מאשר צלב...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין לי טענות כלפי משטרה , בסה"כ היא מתעדפת את משאביה לפי חומרת תיק ולצערי יש פשע יותר חמור מחבלה ברכב חונה. מצפה מעירייה להתחיל לרשת מרכז העיר עם מצלמות ותוכנות חכמות שיועדות לנתח ולזהות פשע מתרחש בזמן אמת ולהתריע למוקד/סיור , עד אז נשאר רק לקוות לטוב.

פורסם

זה נכון שצבעים בולטים ומיוחדים מושכים אש יותר מצבעים רגילים ונפוצים. תנסו לכסות את הרכב אם זה אפשרי, זה ייראה כמו עוד סתם אוטו.

פורסם
זה נכון שצבעים בולטים ומיוחדים מושכים אש יותר מצבעים רגילים ונפוצים. תנסו לכסות את הרכב אם זה אפשרי, זה ייראה כמו עוד סתם אוטו.

נכון, אבל צריך אביסעלע מזל (קצת מזל).

סיאט איביזה לבנה רגילה, יום אחרי שקניתי איתה העלימו לי את הסמל הקדמי ואת ארבעת הטסות, סמל חדש נעלם תוך תקופה קצרה.

סקודה פאביה (כחול, גג לבן) בהחלט הרבה יותר מזמין מהסיאט, הייתה איתי 3 שנים ולא נגעו בה.

בעצם עכשיו כשאני חושב על זה, הם פחדו שהפאביה תופיעה להם בחלומות.

פורסם

הייייי. שחכתם שכולנו עוברים את זה על בסיס יומי? לא שאני בא נגד הבחור, אבל בנינו, מה אתם מצפים שהמשטרה תעשה, וגם שיש לך מצלמה ברכב, וגם על הבית שמופנה לרכב,

עובר ילד ( ברוב המקרים ) וכיתה ו,ז,ח ורוצה להראות לחברה שלו ״ תיראי איך אני יודע לצייר יפה״ ומגרפט״ לך מתחילת הרכב ועד סופו, כן זה כאב , כאב מאוד אפילו, אבל מה? אתם חושבים שהמשטרה תעשה חיפושים אחרי הילד הספציפי הזה בכל העיר? לא יקרה, גם המשטרה צריכה לצאת להפסקה מההפסקה לפעמיים,

לפי דעתי האישית, לא יעזור מצלמה פועלת ברכב החונה, לא יעזור מצלמות על הבית שפונות לרכב ( יש לי כאלה 3, אבל זאת לא היתה המטרה)

אני חושב שאין לנו הרבה מה לעשות הדבר היחד שאפשר זה לתפוס את הקורבן הגבר הבא שבא לצייר גרפיטי על הרכב, ואם אפשר אז גם לצלם אותו בחי ואז לצאת,,

פורסם

לצערי המשטרה לא תעשה כלום גם אם תביאו לה תמונה של העבריין. אם במקרה הוא קטין או מישהו שאין בידו לשלם על הנזק ישלחו אתכם להליך אזרחי ארוך ומייגע שגם כולל הוצאות משפט (לפי גודל הנזק). הכל שונה אם אתם מקושרים. יש כמה סוגי אזרחים בארץ והשירות ניתן לפי המעמד.

לגבי השחתת הרכב, באמת כואב הלב ומיוחד לכאלה שאוהבים את הרכבים שלהם (לאחרים אולי יכאב רק בכיס). אני בכלל לא רוצה לחשוב מה קורה לרכבים עם גג בד.

190 תמיד בלב, אבל כבר לא בחניה.

פורסם

יש לי עוד שאלה אם מישהו יודע ?

יש ביציאה מרחוב שלי (רחוב חד-סיטרי) מצלמה גדולה של העירייה שמצלמת את הרחוב. האוטו שלי היה קצת מחוץ לתחום הצילום שלה אך עדיין אפשר לראות בברור מי יוצא מהרחוב. מכיוון שמדובר בשעות הקטנות של הלילה משהו כמו בין 02:00 ל05:00 אזי אין הרבה תנועה ברחוב.

אולי מהצילומים יהיה אפשר ללמוד או לנחש על מה שהתרחש , כיוון כלשהו.

עכשיו השאלה , איך אזרח הפשוט יכול לבקש צילומים מהעירייה ? יש נוהל כלשהו או שנדרש צו או אין אפשרות כלל ?

פורסם

מצטער, אבל אם תעשה את זה, המשטרה לא תוכל לטעון יותר שמדובר ב"עבריין לא ידוע", והם יצטרכו לפתוח את התיק מחדש. אל תעשה להם את זה, זה לא שווה את זה...

(סמיילי של דוחף אצבע לפה ומקיא)

אני לא יודע אם אזרח יכול בכלל לבקש את הצילומים הללו, אבל אני ממליץ לך להזדרז עם זה לפני שהצילומים יועברו לארכיון ואז זה יהפוך למשימה בלתי אפשרית בעליל.

וגם אם תצליח, מה בדיוק אתה מצפה שיקרה? היו פה אנשים בפורום שניגשו למשטרה עם צילומים ממצלמה שמותקנת ברכב של העבריין שעשה להם שריטות, דפיקות ופינצ'ורים ואמרו להם שאין מה לעשות עם זה.

אבל, אם היית מעלה לפייסבוק צילום של מישהו נוהג במהירות מופרזת... כי וואנדליזם זה לא חשוב כמו עבירות מהירות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
נכון, אבל צריך אביסעלע מזל (קצת מזל).

סיאט איביזה לבנה רגילה, יום אחרי שקניתי איתה העלימו לי את הסמל הקדמי ואת ארבעת הטסות, סמל חדש נעלם תוך תקופה קצרה.

סקודה פאביה (כחול, גג לבן) בהחלט הרבה יותר מזמין מהסיאט, הייתה איתי 3 שנים ולא נגעו בה.

בעצם עכשיו כשאני חושב על זה, הם פחדו שהפאביה תופיעה להם בחלומות.

צריך לעשות הפרדה בין גניבות לואנדליזם.

גניבות זה כמו שקרה לך עם הסיאט - גנבו סמלים כי היו צריכים, כנ"ל את הטאסות.

לפות"ש דקרו צמיגים כי לא היו צריכים אותם, אלא כדי לעשות נזק. הסיכוי שיעשו נזק מכוון לרכב בצבע בהיר נמוך משמעותית מאדום או צהוב, ואני מדבר מניסיון כואב.

אם אותו עבריין היה עובר ליד איביזה לבנה ולידה פאביה כחולה כהה עם גג לבן, אני מאמין שהיה פוגע בפאביה.

פורסם

אז מה עכשיו, אם בא לי לקנות רכב שנראה טוב בצבע מיוחד כמו הקליאו החדשה בצבע צהוב או כחול מטאלי, אז לקנות צבע בנאלי כמו לבן/כסוף בגלל החשש שישרטו לי אותו? זה דבילי.

הייייי. שחכתם שכולנו עוברים את זה על בסיס יומי? לא שאני בא נגד הבחור, אבל בנינו, מה אתם מצפים שהמשטרה תעשה, וגם שיש לך מצלמה ברכב, וגם על הבית שמופנה לרכב,

עובר ילד ( ברוב המקרים ) וכיתה ו,ז,ח ורוצה להראות לחברה שלו ״ תיראי איך אני יודע לצייר יפה״ ומגרפט״ לך מתחילת הרכב ועד סופו, כן זה כאב , כאב מאוד אפילו, אבל מה? אתם חושבים שהמשטרה תעשה חיפושים אחרי הילד הספציפי הזה בכל העיר? לא יקרה, גם המשטרה צריכה לצאת להפסקה מההפסקה לפעמיים,

לפי דעתי האישית, לא יעזור מצלמה פועלת ברכב החונה, לא יעזור מצלמות על הבית שפונות לרכב ( יש לי כאלה 3, אבל זאת לא היתה המטרה)

אני חושב שאין לנו הרבה מה לעשות הדבר היחד שאפשר זה לתפוס את הקורבן הגבר הבא שבא לצייר גרפיטי על הרכב, ואם אפשר אז גם לצלם אותו בחי ואז לצאת,,

הבעיה שלנו מתחילה בחינוך בכללי ובחינוך המוטורי.

יצא לי לטייל בעולם, ובמערב אירופה בפרט עם רכב שכור, התרבות שלהם לרכוש זה משהו מדהים ורואים שזה עובר שם מדור לדור.

לקחנו רכבים שכורים, מקומות החניה צפופים יותר מאשר בארץ ולעיתים גם המכוניות גדולות יותר (כמו בגרמניה למשל), ועדיין לא יצא לי לראות דפיקות או שריטות על דלתות, הייתי בחניון של מוזיאון פורשה בשטוטגרט, אני זוכר שאבא שלי התחיל לחנות את הרכב ובטעות עלה מעט על הפס (הוא לא התכוון להשאיר כך את הרכב), והעירו לו בעלי הרכב שחנו לידו.

ראיתי בחניון שכולם פותחים דלתות בזהירות ולא דופקים לאחרים.

זאת בהקבלה לארץ, שהילדים רואים שלהורים לא אכפת מרכוש של אחר, פותחים דלתות כאילו הרכב שלידם הוא אוויר, ונותנים לרכוש של אחרים יחס של זבל, כך גם הילדים מתנהגים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אז מה עכשיו, אם בא לי לקנות רכב שנראה טוב בצבע מיוחד כמו הקליאו החדשה בצבע צהוב או כחול מטאלי, אז לקנות צבע בנאלי כמו לבן/כסוף בגלל החשש שישרטו לי אותו? זה דבילי.

באופן חד משמעי התשובה היא כן.

מדובר בצבעים יפים יותר, דורשים תחזוקה רבה יותר, אבל מושכים אש ברמה גבוהה יותר. אנחנו גרים בישראל, אין מה לעשות.

אפילו לפיאט אונו בת 15 בצבע אדום מבריק נטפלו הערסים ללא רחמים, ומאז נשבעתי לא לקנות יותר צבעים בולטים. המשטרה לא מתפקדת, זה מה יש.

פורסם

אזלת היד של המשטרה (ולא רק בתחום המוטורי), זה פשוט ביזיון.

הדוגמה מעצבנת, אבל במערב אירופה נוהגים רוב הנהגים כחוק אפילו כשאין שוטרים.

בארץ אפילו כשיש שוטר אנשים עושים עבירות.

אין לי בעיה לתחזק צבע בקטע של ווקס, אבל מבאס לקחת רכב כמו הקליאו בצבע לבן רק מתוך חשש שיבוא איזה אידיוט משועמם/שיכור שיהרוס לך את הרכב כי הוא לא בא לו טוב בעין.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

טוב , צריך להמשיך הלאה , הפתרון לא נראה באופק לא למקרה ספציפי ולא לתופעה באופן כללי. בינתיים שמתי צמיגים סינים זולים ואמתין שבועיים-שלוש עם תיקון צבע.

• תוכן חדש...