Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום 1000 ק"מ עם לאון FR 1.8

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בשלוש דלתות היא באמת יפה. ופה זה נגמר. למנוע אין יותר מידי מחץ אחרי האצה ראשונה אלא בלחיצה בריאה - וזה בסדר לא מדובר ברכב ספורט רק הבה נשמור פרופורציות , רעש נוכח גם נוכח, מסך מגע מעליב, בבחינת באנו לחסוך עליך ואנחנו מראים לך את זה כדי שלא תתבלבל, למה אין ידית במושבים מאחור? בגרסאות הבסיס בחול יש..., העברה למצב ספורט - שתף אותנו כיצד מתבצע? מערכת start stop, צריך כל נסיעה לבטל.

לפחות שתף אותנו בשאלה אחת

חשובה: הגג - מחמם? כי חי מפריע כל וילון שהוא לא מלא אלא מחורר...

ובלי קשר - תתחדש ותהנה. אין ספק שמי שמגיע מכל רכב משפחתי אחר - ירגיש את המהירות והאבזור

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
רעש נוכח גם נוכח, אכן קיים קצת רעש במהירויות לא חוקיות, קיים גם טיפונת רעש שמגיע מאיזור הדלתות או ככה זה נשמע, הבנתי שבחול מחליפים את הגומיות בדלתות , לא ברור לי אם זה מתקן את הבעיה.

מסך מגע מעליב, האמת שהוא די בסדר, מתרגלים בקלות ואני לא מרגיש צורך ביותר מזה.

למה אין ידית במושבים מאחור? בהחלט חסר, גם ככה לא נוח להיות במושב המרכזי.

העברה למצב ספורט - שתף אותנו כיצד מתבצע? קלי קלות, לחיצה על כפתור MODE ולחיצה על SPORT , אבל גם ככה ההבדל מועט , לדעתי זה משמש בעיקר כבוסט קונטרולר, הבדלים בהיגוי לא הרגשתי וכך גם לא במזגן.

חשובה: הגג - מחמם? כי חי מפריע כל וילון שהוא לא מלא אלא מחורר...לי הגג לא מפריע בכלל

תשובות בכחול

יש לציין כי אני נוהג בגירסא עם המנוע הקטן יותר , ה1.4 וגמעתי כבר כמעט 4000 ק"מ.

על התנהגות כביש אין מה לדבר, היא לא מדהימה ולא נעליים.

ההגה אינו מתקשר במיוחד, מה שלי אישית מפריע.

אני מרגיש המון (יחסית...) את בקרת המשיכה נכנסת וזה לא במקומות קריטיים לדעתי. הרכב סך הכול מתנהג בסדר, לא מדהים, אולי יותר טוב מהמשפחתית המתחרה.

הערות לגבי הגיר הידני, כבר מספר אנשים אמרו לי שההעברת הילוכים מרגישה נורא מנותקת, כאילו אתה סתם מזיז מקל.

אני רואה פה יותר בעיה של VAG והניתוק שהנהג חווה ברכבים שלהם.

אני מפחד להגיד את המילים האלה, אבל זה לא שהג'ולייטה מתעלה על הלאון בהרבה דברים (אומנם נהגתי על זאת לפני המתיחת פנים אבל לא זכור לי שום דבר מיוחד). היא גם בסדר כזאת, לא יותר מזה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

סיאט לקחו את אחת המכוניות הכי טובות בקטגוריה, אם לא הטובה ביותר (לפי מבחני רכב של חלק מהמגזינים האירופאים, הלאון היא ההאצבק הטובה בקטגוריה), בגרסת ה-1.8 נתנו לה מנוע שמביא אותה לביצועים של מכונית ספורטיבית יחסית (מעל או ברמה של רוב הסופר מיני החמות), הנמיכו, הקשיחו מתלים, קיצרו את בסיס הגלגלים, שמו בלמים חדשים, דיפרנציאל אלקטרוני, קיצרו את מהלך ההגה והמשקל והחליפו את המתלה האחורי לרב חיבורי.

בחו״ל, הגדירו אותה מהנה לנהיגה ובהחלט מכונית ספורטיביות שמעלה חיוך.

בארץ נמכרת עם מלא אבזור במחיר של סופר-מיני ספורטיבית רק שהלאון היא קטגוריה מעל.

עריכה:

מגזין Evo מגדיר אותה כ״ספורטיבית חמימה״ ומאוד מהנה לנהיגה:

״there’s ability here that lifts the 1.8 FR above its less powerful siblings and into the questionably named ‘warm hatch’ class.״

ומציין ביתרונות את ה-Sharp Dynamics ובחסרונות - צריך לחכות לקופרה למי שמחפש יותר ריגוש.

ולדעתי, בישראל במחיר שלה היא קולעת יפה אל השילוב של ביצועים, פרקטיות, אבזור, ניהוג ואיכות.

מה חסר? סקס אפיל איטלקי. :-)

אבל זה ככה בהרבה מכוניות של VW/Skoda/Seat/Audi.

עריכה אחרונה על ידי LeonMaster
פורסם
ובלי קשר - תתחדש ותהנה. אין ספק שמי שמגיע מכל רכב משפחתי אחר - ירגיש את המהירות והאבזור

הוא הגיע מאבארט.

מהר מאוד הוא ירגיש את השעמום משתלט...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לגבי הכיסוי לגג לא מפריע ולא מחמם. דווקא באברט היה בעייתי מאוד והייתי צריך להזמין סוכך מיוחד מחו"ל.

לגבי השעמום, זה לא אברט לטוב ולרע. אני עדיין לומד את הרכב ומוצא יותר ויותר שניתן גם להנות ממנו. לאור התגובות נהגתי קצת במצב ספורט שבעיקר מתייחס לגיר שמגיב מהר יותר ושומר על הילוכים. אחרי רכב כזה נוח יהיה לי קשה לחזור לאברט...

פורסם

אבל באותה מידה מי שמגיע מ-Abarth עלול גם "להשתעמם" מ-GTI.

זה לא רק הביצועים, יכולות הכביש האבסולוטיות או האחיזה שמגדירים הנאה מרכב, זה כולל גם את ההרגשה בתא הנוסעים, הדרמה שהרכב מספק, האווירה וכו׳...

רכבים בקונצרן VAG, בין אם זה Leon Cupra 280, GTI, VRS או ה-1.8FR, הם רכבים של פחות דרמה וסקס אפיל אבל בדרך כלל יותר ״חבילה שלמה״.

יש כאלו שיגדירו את זה כשעמום. יש כאלו שזה מה שהם מחפשים.

במבחנים בחו״ל, לדוגמא, הלאון קיבלה ציונים גבוהים מהג׳ולייטה מבחינת התנהגות כביש ויכולות פרופר למרות

שאין ספק שהג׳ולייטה סקסית יותר ונותנת תחושה הרבה יותר מיוחדת.

פורסם

במבחנים בחו״ל, לדוגמא, הלאון קיבלה ציונים גבוהים מהג׳ולייטה מבחינת התנהגות כביש ויכולות פרופר למרות

שאין ספק שהג׳ולייטה סקסית יותר ונותנת תחושה הרבה יותר מיוחדת.

היכן לדוגמא?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

הלאון 1.8 FR החדשות הרבה יותר דינאמיות מהדגם הקודם גם בגלל שילדה חדשה MQB ומשקל נמוך יותר.

רכב ללא דרמה מיוחדת אבל יותר מתקשר וכיפי מהדגם היוצא,עדיין לא "אבארט דרמה" אבל מנקודה לנקודה

הוא מהיר וחד...חכו לקופרה ול R.

בתור רכב משפחתי הוא פוגע בול בכל העולמות ובמחיר של המבצעים שעושים מידי פעם בסיאט אן לרכב המשפחתי

הזה הרבה מתחרים.

פורסם
היכן לדוגמא?

לדוגמא, ב-TopGear במבחן על הג׳ולייטה:

"The Giulietta was a pretty decent drive at launch, and this one enhances things a little more. It still can’t match class-leaders such as the VW Golf and, surprisingly, the Seat Leon (‘the Spanish Alfa’ beats the real Alfa – oh, the irony), but is still quite a sweet thing to drive for those more interested in entertainment than comfort."

• תוכן חדש...