Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיישן לחץ אוויר - איך הוא עובד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נכנסתי למוסך מורשה של סקודה, להחליף חלק כלשהו ברכב שלי, סקודה יטי.

ברכב אמור להיות חיישן לחץ אוויר, וכאשר לחץ האוויר יורד החיישן אמור להודיע על כך.

ניגשתי לתחנת דלק, מילאתי אוויר ואיפסתי את החיישן על הלחץ הקיים ואז רוקנתי את הצמיג עד 0 - החיישן לא נדלק ולא הרתיע.

היום נכנסתי למוסך מורשה של סקודה ואמרתי שהחיישן לא עובד ואז קבללתי את ההסבר הבא:

"זה לא חיישן של לחץ אוויר, זה חיישן שמודד את הסיבוב של הגלגל (WTF?) ואם גלגל אחד מסתובב לאט יותר מאחרים, אז החיישן נדלק ומסמן כי חסר אוויר (WTF?)"

בנוסף, לפי טענת נציגת השירות, החיישן לא עובד שהרכב עומד אלא רק בנסיעה (WTF???)

יש הבדל בלחץ אוויר אם אני עומד ונוסע (מעבר לחום האוויר)

ברמת העיקרון, מבחינתי, זה בין זיוני השכל המוזרים ששמעתי בחיים שלי.

חיישן שמודד אם גלגל אחד מסתובב יותר מהר\לאט מאחר, זה פשוט...ESP.

אתם מכירים את הסיפור של החיישן אוויר ברכב הזה?.

אשמח לשמוע דעתכם על הבבלת הזה.

עריכה אחרונה על ידי ariel000

פרנקופיל מושבע!

פורסם

האמת שמעולם לא חשבתי על זה בכיוון הזה, אבל זו בהחלט דרך הגיונית לבדוק אם חסר אוויר באחד הגלגלים.

הבדל לחצים באופן טבעי יגרור הבדל נפחים, שגורר הבדל בהיקף הצמיגים, מה שכמובן גורר הבדל במהירות הסיבוב שלהם.

ואז אתה מקבל התרעה.

עריכה - מה שכן מפריע לי, זה מה עושים בסרן האחורי? הרי שם לרוב הרכבים אין דיפרנציאל, והגלגלים מסתובבים באותה מהירות בשני הצדדים.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
האמת שמעולם לא חשבתי על זה בכיוון הזה, אבל זו בהחלט דרך הגיונית לבדוק אם חסר אוויר באחד הגלגלים.

הבדל לחצים באופן טבעי יגרור הבדל נפחים, שגורר הבדל בהיקף הצמיגים, מה שכמובן גורר הבדל במהירות הסיבוב שלהם.

ואז אתה מקבל התרעה.

הבדל בסיבוב הגלגל זה אומר שיש לו יותר מדי או פחות מדי כוח, ואז נכנסת לפעולה מערכת ESP.

לא הגיוני יותר?

פרנקופיל מושבע!

פורסם

אמיתי לגמרי. זו דרך שנייה (וזולה יותר) להטמיע TPM.

כתוב לך גם בספר הרכב, שכנראה לא טרחת לקרוא, אגב.

• אהבתי 1

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אמיתי לגמרי. זו דרך שנייה (וזולה יותר) להטמיע TPM.

כתוב לך גם בספר הרכב, שכנראה לא טרחת לקרוא, אגב.

אני אפתיע אותך, אתה יושב?, קראתי.

קראתי את ספר הרכב, אפילו מספר פעמים לפני הקטע עם החיישן וגם עכשיו.

בספר רכב רשום שהחיישן מתריע כאשר לחץ האוויר יורד לרמה נמוכה, לא רשום כיצד ואיך עובד.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
אני אפתיע אותך, אתה יושב?, קראתי.

קראתי את ספר הרכב, אפילו מספר פעמים לפני הקטע עם החיישן וגם עכשיו.

בספר רכב רשום שהחיישן מתריע כאשר לחץ האוויר יורד לרמה נמוכה, לא רשום כיצד ואיך עובד.

בדקתי את ספר הרכב העברי ושם זה באמת לא קיים, מוזר.

בכל מקרה הנה מה שכתוב בגרסה האנגלית:

yetitpm.jpg

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ישנם שני סוגים של מערכת להתראת לחץ אוויר נמוך - TPMS.

מערכת לא ישירה - מודדת הפרשי מהירות סיבוב בין כל גלגל על אותו הסרן,

אם חסר אוויר באחד הגלגלים, אזי שקוטר הסיבוב שלו קטן יותר.

באם קורה מצב שכזה, תדלק נורת חיווי בלוח השעונים המורה על לחץ אוויר נמוך באחד הגלגלים ברכב.

מערכת ישירה - חיישנים בכל צמיג מודדים ומנטרים את לחץ האוויר בכל צמיג בכל זמן נתון.

אם חסר אוויר באחד הצמיגים, תדלק נורה שמתריאה במדוייק באיזה גלגל חסר האוויר.

פורסם
ישנם שני סוגים של מערכת להתראת לחץ אוויר נמוך - TPMS.

מערכת לא ישירה - מודדת הפרשי מהירות סיבוב בין כל גלגל על אותו הסרן,

אם חסר אוויר באחד הגלגלים, אזי שקוטר הסיבוב שלו קטן יותר.

באם קורה מצב שכזה, תדלק נורת חיווי בלוח השעונים המורה על לחץ אוויר נמוך באחד הגלגלים ברכב.

מערכת ישירה - חיישנים בכל צמיג מודדים ומנטרים את לחץ האוויר בכל צמיג בכל זמן נתון.

אם חסר אוויר באחד הצמיגים, תדלק נורה שמתריאה במדוייק באיזה גלגל חסר האוויר.

תודה רבה על המידע, מאוד מעניין ותודה שלימדת אותי.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
ariel000 כתב:

ברמת העיקרון, מבחינתי, זה בין זיוני השכל המוזרים ששמעתי בחיים שלי.

חיישן שמודד אם גלגל אחד מסתובב יותר מהר\לאט מאחר, זה פשוט...ESP.

אתם מכירים את הסיפור של החיישן אוויר ברכב הזה?.

אשמח לשמוע דעתכם על הבבלת הזה.

זלזול כזה בנותן שרות שהשקיע מזמנו והסביר באפן מדוייק איך המערכת פועלת, מעליב ביותר וגורם לחוסר רצון מולחט לענות על שאלות כאלו ואחרות.

הרבה יותר קל פשוט לאמור "ככה זה עובד, זה מה יש" ולא להכנס לפרטים טכניים בכלל.

יכול להיות שאותו מכונאי שהסביר לך קורא פה, אם זה הפידבק שהוא מקבל מלקוח שלו...למה שישקיע בפעם הבאה?

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם
זלזול כזה בנותן שרות שהשקיע מזמנו והסביר באפן מדוייק איך המערכת פועלת, מעליב ביותר וגורם לחבר רצון מולחט לענות על שאלות כאלו ואחרות.

הרבה יותר קל פשוט לאמור "ככה זה עובד, זה מה יש" ולא להכנס לפרטים טכניים בכלל.

יכול להיות שאותו מכונאי שהסביר לך קורא פה, אם זה הפידבק שהוא מקבל מלקוח שלו...למה שישקיע בפעם הבאה?

א. לא קיבלתי את המידע הזה ממכונאי רכב כי אם מנציג השירות של החברה.

ומצטער, זה עדיין נשמע לי כמו משהו מוזר, כי אני מודה, מעולם לא שמעתי על שיטת בדיקת לחץ בצורה הזאתי, זו פעם ראשונה בחיי שאני שומע את זה.

ב. לצערי הרב בתום הטיפול (החלפת גומיות אטימה בדלת הנהג) הסתבר כי את הלכלוך, של הדבר הישן, השאירו ברכב, בתא האחסון בדלת, רצפת הרכב ועל חלון הרכב.

בנוסף, נגרם נזק של מס' שריטות לצבע הרכב, בעקבות העבודה.

המוסך לקח מייד אחריות על הפגיעה בצבע, לא התחמק והודה בכך.

כמו כן, הציע לצבוע מקטע בדלת איפה שנפגע וגם לספק רכב חלופי לאותו יום.

בנוסף, הציעו גם הנחה לטיפול התקופתי הבא.

שיש רע, אומרים שיש רע.

אבל הנה, כשיש טוב, לא מתחמק ומודה שיש דברים טובים בלקיחת האחריות והודאה בנזק.

פרנקופיל מושבע!

• תוכן חדש...