Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה לגבי חשמל רכב..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אז ככה..יש לי בעיה חדשה..המנורה בגג לא עובדת...הלכתי החלפתי ל 2 סוגי נורות חדשות ואף אחת לא עבדה !

2. השעון ברכבשלי לא מראה את השעה, רק את האור של השעון (ללא המספרים )

כדאי לקנות חדש או שזה רק מגעים?..

וכמה יעלה לי לי חדש?

Suzuki Jimny

פורסם

אם יואיל כבודו לכתוב באיזה מכונית מדובר אז אולי ניתן יהיה לענות לך במדויק.

יתכן ונתיך (פיוז) שרוף לתאורת הפנים ויתכן גם נתיך שרוף לתצוגת שעון זמן דיגיטלי.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

פיאט אונו שנת 92 , באמת בזמן האחרון התחיל להיות לי בעיות של חשמל...החשמל מתבלבל לי חח אל תשאלו מה קורה לאוטו שלוחצים על ברקס בצד אחד זה מפעיל את כל האורות האחוריים :)..(רוורס איתות ברקס וכו..)..את זה אני יברר כבר בהמשך :-)

Suzuki Jimny

פורסם
פיאט אונו שנת 92 , באמת בזמן האחרון התחיל להיות לי בעיות של חשמל...החשמל מתבלבל לי חח אל תשאלו מה קורה לאוטו שלוחצים על ברקס בצד אחד זה מפעיל את כל האורות האחוריים :)..(רוורס איתות ברקס וכו..)..את זה אני יברר כבר בהמשך :-)

קפוץ לפירוקיה הקרובה לביתך, אני בטוח שתמצא עשרות אונו כמו שלך שתוכל לפרק מהם שעון מסכן כזה.

תחשוב לבד מה עוד יכול להיות הבעיה של המנורה המסכנה בגג ??? כבר שללת את האופציה שמכרו לך מנורה שרופה (ניסית 2), השלב הבא הוא פירוק של המנגנון ובדיקה שמגיע מתח (לבדוק פלוס ומינוס). אם מגיע אז הבעיה במנגנון עצמו, אם לא אז תבדוק את החיבור של ה פלוס והמינוס.

הבעיה של נורות מהבהבות בד"כ נגרמת בגלל פיוז שרוף.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
קפוץ לפירוקיה הקרובה לביתך, אני בטוח שתמצא עשרות אונו כמו שלך שתוכל לפרק מהם שעון מסכן כזה.

תחשוב לבד מה עוד יכול להיות הבעיה של המנורה המסכנה בגג ??? כבר שללת את האופציה שמכרו לך מנורה שרופה (ניסית 2), השלב הבא הוא פירוק של המנגנון ובדיקה שמגיע מתח (לבדוק פלוס ומינוס). אם מגיע אז הבעיה במנגנון עצמו, אם לא אז תבדוק את החיבור של ה פלוס והמינוס.

הבעיה של נורות מהבהבות בד"כ נגרמת בגלל פיוז שרוף.

עדיף לא לתת עצות אם לא יודעים מה התקלה -כך אתה גורם לבן אדם להוציא כסף ללא סיבה. :evil:

אין צורך לקנות שעון חדש בטרם הוברר בוודאות כי הישן אכן מקולקל.

פיוז שרוף לא גורם לשום נורה להבהב , הוא גורם לנתק , ונורה לא תאיר בכלל אם יש נתק.

בקיצור - ללכת לפי עצתו של רפי , ולבדוק פיוזים בתור התחלה.

אח"כ יש לבדוק מתח בעזרת נורת ביקורת בבית המנורה.

הבעייה בפנס האחורי נובעת בד"כ מקורוזיה במגעי הפנס , בדוק זאת בתור התחלה.

פורסם

אכן בפיאט אונו נתיך האור הפנימי בתקרה משותף גם לתצוגת שעון הזמן ונדמה לי שגם למצית הסיגריות.

לגבי אורות ואתותים הבעיה הנה מחוסר מגע בהארקת פנס אחורי (ימין או שמאל בדוק זאת).

יש להוציא את מחבר החוטים מהפנס האחורי התקול ולנקות את מגע ההארקה של החוט השחור ואת מגע המתכת הנגדי שבתוך הפנס.

אם אינך מתמצא, בצע אצל חשמלאי רכב, זה לא יקר.

פורסם
אכן בפיאט אונו נתיך האור הפנימי בתקרה משותף גם לתצוגת שעון הזמן ונדמה לי שגם למצית הסיגריות.

ברוב המכוניות זה ככה , רק מישהו :evil: דאג למחוק את התגובה שלי.

פורסם

אין כל קשר למחבר לוח שעונים כי בדגם זה שעון הזמן הדיגיטלי נמצא לחוד.

הנתיך הנו מס' 12 והוא אכן משותף לאור פנימי, מצית סיגריות ותצוגת שעון זמן, והוא ליד הציור של מצית סיגריות בתיבת הנתיכים שמתחת לדשבורד בצד שמאל.

פורסם

סוף סוף חזרתי עם תשובה, הבעייה הייתה פיוז מסכן וקטן שמספרו 10 !

חחחחחחחח אבל יש עוד בעיונות חח החשמל אצלי מבולבול, כאני לוחץ כל ברקס ומאותת שמאלה, לא מאותת, אם אני עוזב תברקס, זה מאותת, ומהר, ובנוסף כל הנורות עובדות יחד :roll:

פעם ראשונה אני רואה בעיה כזאת

Suzuki Jimny

פורסם

שמע רפי אני לא הבנתי תהסבר שלך כל כך..יכול להיות שזה בגלל שהחלפתי לנורות אחרות של אונו ישנה יותר?..

אולי הפיוז גם שם שרוף :? אם כן מה מספרו יכול להיות 10 (כמו של התאורת פנים, ורוב הפיוזים שם זה 10ו 27 אם אני לר טועה (פיוזים בשלל צבעים :-) ) אם אני אבדוק פיוז אחרי פיוז יעני אם עובד מתח, ייכול להיות שהבעיה תיתפתר?

אולי להוסיף לכם צילום של לוח הפיוזים וזהו

??

תודה לעוזרים..

Suzuki Jimny

• תוכן חדש...