Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עצירה בהילוך נמוך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

רציתי לעשות סוג של סקר: האם אתם מקפידים להגיע למצב עצירה כשאתם בהילוך נמוך, למשל אתם רואים רמזור אדום ואתם על הילוך שלישי- רביעי, אתם תתחילו להוריד הילוכים לקראת עצירה או שתאטו ותעצרו בהילוך הגבוה, ואז תעבירו להילוך ראשון? ואיך אתם מרגישים את ההבדל בין עצירה בהילוך גבוה לנמוך, כמובן כשהרכב בכל מקרה בהאטה?

פורסם

אני אוהב להגיע בהילוך מתאים כדי להאיץ במידה והרמזור יתחלף לירוק. לא יודע כמה זה משמעותי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תראה...אם אתה לא מוריד הילוכים אז אתה גומר את הברקסים יותר מהר. אם אתה מוריד הילוכים אז אתה גומר את הדלק יותר מהר.

הכל תלוי בכביש שאתה נוסע עליו. למשל...בירידה עדיף להוריד הילוכים ולא לדפוק את הברקסים. בעליה אין בעיה שתשים אפילו ניוטרל ותפמפם על דוושת הברקס. הרכב כבר יתחיל להאט בשניה שתשים ניוטרל.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

אוהד,

1. הורדת הילוכים לצורך האטה לא צורכת דלק.

2. רכב ידני לא אמור להיות בניוטרל בשום מצב, חוץ ממטרים אחרונים לפני עצירה.

3. למה צריך לפמפם על דוושת הברקס?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ברכב אוטומטי לא הייתי עושה כלום, למרות שניתן לבלום עם המנוע.

ברכב ידני אני בולם עם המנוע בשילוב עם הבלמים, כדי להיות תמיד בהילוך שמתאים למהירות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
אוהד,

1. הורדת הילוכים לצורך האטה לא צורכת דלק.

2. רכב ידני לא אמור להיות בניוטרל בשום מצב, חוץ ממטרים אחרונים לפני עצירה.

3. למה צריך לפמפם על דוושת הברקס?

1. היגיון פשוט...

כאשר אתה נמצא על הילוך חמישי 100 קמ״ש והרמזור הופך לאדום, אתה מוריד לרביעי/שלישי בכדי לעצור יותר מהר, הסל״ד עולה גבוה יותר ולכן צורך יותר דלק.

אם זה משמעותי או לא...זה כבר משהו אחר.

2. מה הסיבה שרכב ידני לא צריך להיות בניוטרל? במקום להוריד הילוכים בעליה אני שם ניוטרל. הרי זה לא משנה אם הניוטרל הוא בתחילת העצירה או בסופה.

אולי צריך להיות ירושלמי עם כבישים מלאים בעליות בכדי להבין :)

3. צודק הפמפום מיותר, זה הרגל מרכב ישן.

עריכה אחרונה על ידי אוהד זכי

פורסם
1. היגיון פשוט...

כאשר אתה נמצא על הילוך חמישי 100 קמ״ש והרמזור הופך לאדום, אתה מוריד לרביעי/שלישי בכדי לעצור יותר מהר, הסל״ד עולה גבוה יותר ולכן צורך יותר דלק.

אם זה משמעותי או לא...זה כבר משהו אחר.

2. מה הסיבה שרכב ידני לא צריך להיות בניוטרל? במקום להוריד הילוכים בעליה אני שם ניוטרל. הרי זה לא משנה אם הניוטרל הוא בתחילת העצירה או בסופה.

ברכב ידני, כשאתה בהילוך סרק, הרכב צורך דלק כדי להשאיר את המנוע דולק. כשאתה בהילוך ולא נוגע בדוושת הדלק, הרכב צורך כמעט אפס דלק משום שהמנוע פועל בזכות הגלגלים שמסובבים אותו. היה על זה שרשור בנושא העברה לסרק בירידות. לסל"ד אין כמעט השפעה ישירה על צריכת דלק, ובשביל צריכה טובה יותר עדיף להישאר בהילוך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
ברכב ידני, כשאתה בהילוך סרק, הרכב צורך דלק כדי להשאיר את המנוע דולק. כשאתה בהילוך ולא נוגע בדוושת הדלק, הרכב צורך כמעט אפס דלק משום שהמנוע פועל בזכות הגלגלים שמסובבים אותו. היה על זה שרשור בנושא העברה לסרק בירידות. לסל"ד אין כמעט השפעה ישירה על צריכת דלק, ובשביל צריכה טובה יותר עדיף להישאר בהילוך.

למדתי משהו חדש...

לצורך הדוגמא, אם אני בירידה על 80 קמ״ש בהילוך חמישי, ומוריד להילוך שלישי ולא נוגע בדוושת הגז אלא נותן למנוע לפעול בזכות הגלגלים, הסל״ד עולה הרבה יותר גבוה, אין כמעט צריכה דלק? ונעזוב את ההשפעה של זה על המנוע ועל הטמפ׳ שלו.

פורסם (נערך)
ברכב אוטומטי לא הייתי עושה כלום, למרות שניתן לבלום עם המנוע.

ברכב ידני אני בולם עם המנוע בשילוב עם הבלמים, כדי להיות תמיד בהילוך שמתאים למהירות.

מה יקרה אם אני יהיה בהילוך שלא מתאים למהירות, אם אני בכל מקרה מבצע האטה ע"י הורדת הרגל מהדלק ולחיצות על הבלם?

אני מדבר על מצב למשל שאין שום מכונית בסביבה, ואני יודע שאני צריך לעצור עוד 30 מטר, ישנה בעיה להשאר בהילוך הגבוה ולהגיע להאטה, בלי הורדת הילוך?

עריכה אחרונה על ידי נהג חדש?
פורסם

בדיוק. אני מנסה למצוא את השרשור ולא מצליח. אאל"ט התגובה נכתבה ע"י איתמר. אחפש שוב מאוחר יותר.

פורסם

לנסוע על ניוטרל בזמן תאוטה לא טוב לבטיחות שלך ולא לצריכת הדלק שלך.

בד"כ כשהכביש ריק אני מנסה להאט מוקדם כדי לנסות ולהשאר בתנועה עד שהרמזור יתחלף.

כמובן שבארץ הזאת אי אפשר לבצע את אותו הדבר כשיש נהגים אחרים על הכביש כי פשוט יחתכו אותך על ימין ועל שמאל ויגרמו לו לבלום בחוזקה בכל מקרה, כך שברוב הפעמים אני בולם בצורה כזאת שלא יהיה אפשר לחתוך אותי וגם דואג להשאר בהילוך הנכון בזמן התאוטה (מוריד אותם אחד אחד).

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
אתה מתכוין שאם הכביש פנוי אתה מאט אך עדיין נשאר בהילוך הגבוה?

במידה והכביש ריק אני אנסה להאט את הרכב מוקדם למהירות שמתאימה להילוך שני ואנסה לגלוש כל הדרך לרמזור במהירות זו כדי לא להגיע למצב של עצירה. אני משתמש בזה בעיקר ברמזורים קצרים שאני מכיר באיזור מגורי, ברוב הפעמים אני מצליח להמשיך נסיעה בלי לעצור.

כמובן שאם אתה רוצה ליישם את זה במציאות זה ידרוש ממך ידע מוקדם של הרמזור, ושבאמת לא יהיו מאחוריך אנשים כי זה יפריע להם.

עריכה: כשאמרתי "לגלוש" התכוונתי להשארות בהילוך שני או שלישי בלי לחיצה על הגז. לא על ניוטרל חס וחלילה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לפי איך שהבנתי את שאלתך אתה שואל האם זה משנה באיזה הילוך לעצור , לא מדובר על רמזורים ואולי המשך נסיעה, אלה על ידיעה שאתה בטוח עוצר . ואענה שזה לא משנה באיזה הילוך אתה נמצא אם אתה יודע בוודאות כי אתה עומד לעצור . אם תגיע למקום בהילוך גבוה שלב לראשון או שני אם אתה בירידה והמשך בדרכך , זה ממש לא משנה אם אתה על הילוך רביעי או שני . שוב רק אם אתה לא צריך להמשיך .

זה שאתה אוהב את זה, לא אומר שאתה טוב בזה .

אם תשקיע בזה מספיק זמן תהיה מצויין.

• תוכן חדש...