Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאוד רוצה להגיע במידה וזה עדיין על הפרק, אם זה לא מפריע יש סיכוי להזיז את זה ליום שני או שבת ? אלו ימים שאני בחופש

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אולי כי אף מנהל לא ערך את ההודעה?

בהודעה המקורית של אורן קורולה היו כמה תווים "נסתרים" שגרמו למערכת הפורומים לא להציג את ההודעה. כנראה שהוא כתב את ההודעה מטלפון נייד וניסה להכניס איזה סמיילי או משהו כזה. ערכתי את ההודעה, הסרתי את התווים והיא חזרה להופיע בשרשור.

כתבתי את ההודעה דרך המחשב , ושמתי סמיילי אחד בסוף, וזה פעם ראשונה שזה קורה סתם לפרוטוקול.

פורסם
מבלי להיכנס לעניין האמינות או אי האמינות של הסרטון אני יכול להעיד רק על דבר אחד, אם לא מקבעים סמן לייזר על נקודה ספציפית על צבע הרכב ומודדים כל פעם את אותה נקודה, לא ניתן לדעת כמה מיקרון התווספו אם בכלל.

עוד נקודה בקשר למיקרונים, כאשר מבצעים שלייף (2000-2500) מסירים בערך 5 מיקרון על מנת להעלים נזקים. קשה לי מאוד להאמין שבשניים או בשלושה מעברים ניתן להוסיף כמות כזאת של חומר,מה גם שפיזית כמות החומר לא תספיק בשביל לייצר כמות כזאת של מיקרונים.

רכב מודרני מגיע עם 50-100 מיקרון רכבים סטנדרטיים, על מנת לצבוע רכב כזה משתמשים בכמעט גלון של יסוד+חצי גלון צבע+חצי גלוןלכה. כל הכמות הזאת מייצרת בין 50-100 מיקרון, אז איך בקבוקון מייצר 30 מיקרון? אשמח לראות ניסוי מדויק.

בתור מישהו שמבין קצת בשיפשופים, לא נשמע לי הגיוני שיורד רק 5 מיקרון בשלייף. אולי אם אתה עושה 5-6 מעברים בנקודה. 5 מיקרון זה ממש קצת- בייחוד לחומר רך כמו לכה.

דבר נוסף, אל תשכח שבצביעה במפעל צובעים גם חלקים פנימיים (נגיד 25-30% מהצבע הולך לשם?)

ובלי קשר, לקרוא ל30 מיקרון "ציפוי ננו" זה הטעיה של הציבור ומעצבן אותי באופן אישי בתור מישהו שמבין קצת בחומרים וננו-חומרים

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם (נערך)

חישוב פשוט:

נניח ששטח המשטחים החיצוניים שברכב הוא 8 מ"ר (גג, מכסי מנוע ומטען + דפנות הרכב).

מטר מרובע הוא 10,000 סמ"ר (100*100) ולכן שטח משטחיו החיצוניים של הרכב הוא 80,000 סנטימטרים רבועים.

אם בבקבוקון ישנם 30 cc של חומר, ובהנחה שכל הבקבוקון יימרח על הצבע באופן הומוגני אז עובי הציפוי יהיה:

30/80,000 שהם 375 מיקרו-מילימטר (כלומר פחות מחצי אלפית המילימטר).

לפיכך, במקסימום הבקבוקון יכול להוסיף 0.375 מיקרו-מטר.

אציין שלפי הידוע לי עובי של צבע רכב הוא ממוצע הוא 0.1 מ"מ שהם 100 אלפיות מילימטר או 100 אלף מיקרו מילימטר, כך שנראה לי שישנו בלבול במידות, כיוון שמיקרו הוא סה"כ 10 בחזקת מינוס שש (ממה? מילימטר? מטר?).

ניראה לי ששורש הבלבול הוא המושג מיקרו, אם הכוונה למיקרו - מטר, אז במטר יש אלף מילימטר ומיקרון הוא אלפית המילימטר. לפי היחידות האלה, 100 מיקרון שכבת צבע הם בדיוק עשירית מילימטר, והציפי יכול לכל היותר להיות בעובי של 0.375 מיקרון.

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם

אני מתעסק עם הרבה יחידות מידה שונות ומשונות אבל בחיים לא שמעתי התייחסות מילולית (מיקרו/ מילי) למשהו אחר ממטר ביחידות מטריות. מידי פעם יש כל מיני כאלה התייחסויות ליחידות אינצ'יות שונות אבל זה פחות מטריד כי מי שמשתמש ביחידות אינצ'יות הם חיות.

מיקרון = עשר במחזקת מינוס שש

ננומטר = עשר בחזקת מינוס תשע

כשמדברים על ננו חומרים מתכוונים בד"כ עד למספר מאות ננומטרים (נגיד עד 300 ננומטר). מפה צריך להכפיל ב-3 כדי להגיע ל-1 מיקרון

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
מבלי להיכנס לעניין האמינות או אי האמינות של הסרטון אני יכול להעיד רק על דבר אחד, אם לא מקבעים סמן לייזר על נקודה ספציפית על צבע הרכב ומודדים כל פעם את אותה נקודה, לא ניתן לדעת כמה מיקרון התווספו אם בכלל.

עוד נקודה בקשר למיקרונים, כאשר מבצעים שלייף (2000-2500) מסירים בערך 5 מיקרון על מנת להעלים נזקים. קשה לי מאוד להאמין שבשניים או בשלושה מעברים ניתן להוסיף כמות כזאת של חומר,מה גם שפיזית כמות החומר לא תספיק בשביל לייצר כמות כזאת של מיקרונים.

רכב מודרני מגיע עם 50-100 מיקרון רכבים סטנדרטיים, על מנת לצבוע רכב כזה משתמשים בכמעט גלון של יסוד+חצי גלון צבע+חצי גלוןלכה. כל הכמות הזאת מייצרת בין 50-100 מיקרון, אז איך בקבוקון מייצר 30 מיקרון? אשמח לראות ניסוי מדויק.

בוצע היום בסדנה של דיטיילינג גרופ

https://www.facebook.com/detailingroup/posts/337200603120989

פורסם
גלון לכה בהתזה. מדובר אל שיטת מריחה מיוחדת שבקבוקון 50 מ"ל מספיק ל3-4 רכבים

זה בלתי אפשרי שכמות כזו של חומר תיצור כזו תוספת עובי לצבע.

אלא כמובן אם החומר תופח כמו בצק שמרים (והוא לא) או שאתם מתבלבלים ביחידות המידה.

פורסם
זה בלתי אפשרי שכמות כזו של חומר תיצור כזו תוספת עובי לצבע.

אלא כמובן אם החומר תופח כמו בצק שמרים (והוא לא) או שאתם מתבלבלים ביחידות המידה.

זה נמדד במכשיר. ולא פעם אחת.

פורסם
בוצע היום בסדנה של דיטיילינג גרופ

https://www.facebook.com/detailingroup/posts/337200603120989

עכשיו סתם ירית לעצמך ברגל. כמו שאמרתי: חייב להשאיר סמן לייזר ולבדוק באותה נקודה,רצוי בווידאו. צה אנחנו רואים כאן בעצם? שמדדת בשני מקומות שונים.. ואיך אני יודע? לפי ההשתקפות של צינור כיבוי האש שמעל הראש. פעם הוא מצד ימין לראש ופעם מצד שמאל. ( דיטיילינג זה עניין של פרטים קטנים ;) )

uploadfromtaptalk1409259250930.jpg

פורסם

אך היהודים האלה...אי אפשר לעבוד עליהם.מה יהיה ??? :lol:

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

פורסם

אחזור אתך שוב על החשבון:

להערכתי שטח הצבע החיצוני ברכב הוא 8 מטר מרובע.

8 מטר מרובע הם 80,000 סנטימטרים מרובעים (100*100*8 ).

עד כאן מסכים?

מיקרון הוא 10 בחזקת מינוס 6 מטר מטר, כלומר אלפית המילימטר.

אם נתרגם את היחידה לסנטימטרים אז מקרון הוא 10 בחזקת מינוס ארבע סנטימטר.

נפח שווה לשטח כפול גובה (או עובי במקרה הזה).

80,000*0.0001 הם 8 סמק (אתה מוזמן לחשב בעצמך).

כלומר - לתוספת מיקרון אחד לצבע הרכב על כל שטחו החיצוני נזקקים ל- 8 סמ"ק.

לתוספת שלושים מיקרון לעובי הצבע צריך כמעט רבע ליטר (8*30=240) וגם זה בהנחה ידידותית שאין בזבוז ושהחומר לא מתכווץ שהוא מתייבש.

לטענה שלך ישנם שני הסברים בלבד:

החומר שלך תופח יותר מבצק שמרים אתה משקיע 10 סמק ומקבל תוספת עובי ששקולה לחומר בנפח 240 סמק - כלומר החומר שלך התנפח פי 24.

אפשרות ב' - אתה טועה במדידה.

אפשרות ג' גם היא קיימת אבל אינני רוצה אפילו לחשוב עליה...

• תוכן חדש...