Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

106 GTI - להחליף או לשפר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הנאה מנהיגה במקום הראשון אני לא חושב שיש לך מה לחפש במקום אחר. תשאר עם ה106.

עם המנוע ניתן להגיע להספק נאה מאוד שיקרב אותך לביצועים של הקליאו למשל, שוק השיפורים מטורף ואין גבול כמעט למה שאפשר לעשות עם האוטו הזה.

מי שלא מבין מה זאת הנאה מנהיגה בהקשר שאנחנו מדברים עליו כנראה עדיף שלא ימליץ בשירשור הזה. אם נשווה הנאה מנהיגה ע"פ נוחות מושבים ודש איכותי פותח השרשור עוד עלול למצוא את עצמו עם C5 :shock:

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קודם כל, לא ניתן להוציא מהמנוע 160 כ"ס "בקלות". זה יעלה לא מעט ויגרור ככל הנראה עבודה לא עגולה של המנוע בסרק, מה שיוריד עוד יותר מהשימושיות של אוטו ישן-גם-ככה. המנוע הזה במקור סיפק 120 כ"ס, אתה מדבר על תוספת של 30% :roll:

במקומך הייתי בודק מיאטה NA או NB. או נשאר עם האוטו. תכלס רואים שאתה מאוהב.

:) מאוהב כן.. אבל רוצה לשדרג אחרי ככ הרבה שנים.

העלות ל 150-160 כ"ס היא באזור ה 4-5 אלף שקל, ואפשר להגיע לסרק סביר.

If you wanna turn, turn, don't brake

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במקום להחליף את ה106, תקנה עוד רכב מעניין אחר ותשאיר אותה. הזמן יעשה את שלו ואם תהיה חייב להיפטר ממכונית אחת, אתה תדע מאיזו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

השאלה מה בדיוק אתה רוצה לשפר?

ל-106 GTI יש איזון מדהים לדעתי בצורתה המקורית ובהספק המקורי של המנוע. שיפור שלה, אם זה עלידי מגדש או עלידי שיפור מתלים בצורה כלשהי פוגמת במה שהאוטו הזה מציע שזה פחות או יותר התנהגות כביש פנומינלית, משקל נמוך והגה מתקשר. אני לא חושב ששיפור הספק של הרכב ישפר את ההנאה ממנו.

שיפור הספק אטמוספרי שיביא להספקים שצויינו פה (150 160 כ"ס) יהפוך את המנוע ללא שמיש להתנהלות יומיומית.

אני מבין את ההתלבטות שלך.

עד אלא מזמן חשבתי שכבר לא מייצרים מכוניות מהסוג ההוא של ה-106 306 GTI .

עד שאחת המכוניות שינתה לי את המחשבה. המגאן RS CUP יותר טובה מהמכוניות האלה בכל פרמטר ומייתרת את הנוסטלגיה. אם יש בידיך את הממון לרכוש אחת חדשה, מה טוב. אם לא, מסתובבות בשוק כמה משומשות באזור ה-150K.

פורסם

מאמין שרענון טוב (בושינגים, גומיות למינהן, בולמים?) יעשו את "השיפור" שאתה מחפש.

נכון, אני לא יודע מה מצב התחזוקה של הרכב, אבל גם רכב מתוחזק אפשר לפנק ברכיבים שבמצב אחר לא היית מתייחס אליהם.

ושתי הסנט שלי? אם אתה מוכר, אז רק לי :oops:

אני עדיין מתגעגע ל זאת שניפרדתי ממנה לפני למעלה מ 4 שנים, והיא היתה בסך הכל XR.

מתחדשת*

פורסם

היתה לי כ7-8 שנים 106 gti קשה עד קשה מאוד למצוא רכב מודרני שיחליף אותו לטוב ורע .הרכב היחיד שמחליף אותו קטן מתקשר זה הפייסטה st

פורסם (נערך)

אחחח.... כמה טוב לשמוע שיש כאן חברה שמבינים לליבי

בסכומים של פיאסטה ST ורנו מגאן קאפ לא עדיף כבר לקנות מיאטה NC יד 2? היא לא משתווה/מתעלה על ה 106 מבחינת הנאה מנהיגה? אין עוד אלטרנטיבות מעניינות? אני לא חושש מקנייה של רכבים יד 2. אני כן קצת חושש מלהוסיף 150 אלף פלוס מינוס ולקבל משהו שהוא אמנם יותר טוב, אבל בגדול אותו הדבר, אם אתה מבינים למה אני מתכוון. אולי באנלוגיה לפסטה הטעימה מלמעלה, אם היו מציעים לכם לשלם עוד 5000 שקל ולקבל פסטה עם בייקון עוד יותר טעימה - הייתם קונים? יש לכם 5 אלף שקל לבזבז, והפסטה היא יותר טעימה, אבל היא עדיין פסטה עם בייקון...

150 כ"ס ב 4-5 אלף למתעניינים, אפשר להשיג על ידי קאמשאפטים טובים יד 2 איביי, מיפוי מתאים מאיביי (צ'יפ), צנרת פתוחה התקנה מקומית, פילטר פתוח, ואם ממש רוצים לפנק - קצת פורטינג למצערת המקורית. אני לא בטוח שהרכב לא נשאר שמיש ליומיום. אם יש כאן מישהו שמכיר את הסטאפ הזה ברמה אישית אשמח לחוות דעת.

עריכה אחרונה על ידי oferal
טעות כתב

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

150 כ"ס ב 4-5 אלף....

מכיר את משולש השיפורים?

tricg.jpg

אין דבר כזה "מיפוי מתאים מאיביי". אין מיפוי מתאים שנותן את המקסימום. קאמשפטים בלי ניהול טוב וכיוון על דיינו לא יתן תוצאה חזקה (או אמינה -ראה למעלה).

אם אתה רוצה נטו הנאה מנהיגה, בושינגים גרופ N ואנטי רול אחורי עבה יותר יעשו את הרכב שמח יותר. קאמשפטים חמים שיתנו ממש שיפור לא יעבדו טוב בסרק ותצטרך להעשיר את הדלק בסרק בשביל עבודה עגולה (מה שלא יעבור טסט).

רכב חדש יהיה טוב יותר בהרבה פרמרטרים, אבל לא תקבל את ההגה של ה 106. הנעה אחורית עדיפה, אולי. לך על מיאטה NB.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

פילטר פתוח + צנרת פתוחה יעלו יותר מ-2000 שקל ולא דיברנו על הרכבה, צ'יפ מאיביי שים אתה באוטו שלך (כי זה פשוט טמטום, מהרבה סיבות שאין לי כח לפרט). קאמשאפטים פוגעים קשות ביכולת האוטו לשמש בצורה יומיומית, מכל טווח הסקאלה. וספק גדול אם הרכב שלך יעבור טסט עם כל השיפורים האלה.

בקיצור, לדעתי רד מזה. זה לא הרכב לשפר, וכמו שאמרו קודם - אתה תפגע במתכון המנצח.

נתנו לך בשרשור כמה אופציות מעולות, שכל אחת מהן שונה בדרכה שלה. אני מציע לך לעשות סיבוב ולגלות איזה תמהיל הוא המתאים לך ביותר.

פורסם

150 כ"ס ב 4-5 אלף למתעניינים, אפשר להשיג על ידי קאמשאפטים טובים יד 2 איביי, מיפוי מתאים מאיביי (צ'יפ), צנרת פתוחה התקנה מקומית, פילטר פתוח, ואם ממש רוצים לפנק - קצת פורטינג למצערת המקורית. אני לא בטוח שהרכב לא נשאר שמיש ליומיום. אם יש כאן מישהו שמכיר את הסטאפ הזה ברמה אישית אשמח לחוות דעת.

נשמע כמו קומבינה של טלאים.

בעבר הרחוק הייתי בקטע של שיפורי רכב והיו לי מספר חברים ששיפרו רכבי פיגו

יש כלל פשוט אחד עם מנועים אטמוספריים אם יש מנוע חזק יותר שניתן להשתיל זה כמעט תמיד האופציה היותר טובה.

מעבר לכך במכירה עתידית של הרכב על שיפורים של מנוע קיים אתה תמיד מפסיד לא מעט כסף ,ברגע שיש לך מנוע

MI16 עם צמה ומחשב זה "נכס" ששומר על ערכו טוב יותר ,תמיד תצליח למצוא קונה למנוע כזה.

בנוסף תוספת כח היא רק חלק אחד בפרוייקט על מנת לאזן את הרכב יש להשקיע גם במכלולים אחרים.

לסיכום אם אתה לא "משוגע לדבר" רד מזה, לא מדובר בהשקעה של 4-5K

להערכתי בפחות מהשקעה של 20K אל תתחיל בפרוייקט.

פורסם

עופר, יש לך משהו טוב ביד.

אני מבין שאתה מעריך אותו, אך התנסויות ופרופורציות נוספות עשויות לחזק הערכה זו. הרכב שלך לא הכי מהיר או אוחז או חדש, אך הוא בין המהנים שבהם, בגלל האיזון.[ מאידך, אולי מיצית, לא יודע]

מכאן, יש כמה אפשרויות שתלויות בכיס , באילוצים והעדפות:

1להעריך, לתחזק ולשפר באופן מינורי. אז מה אם יש כסף? לא חובה לבזבז, ואם כן, אולי טיולי נהיגה בחו"ל?

2לשפר ולהיכנס למעגל עליו כתב פיזבן ואחרים.

3לרכוש רכב אחר אחרי בחינה מעמיקה. קרא שוב מה כתב שלומי. הוא אהב את הרנו, אך הרנו כנראה יוצאת דופן, הרבה מכוניות חדשות ויקרות לא יתנו לך מה שנותנת ה106.

אגב, אין לי מושג לגבי מצבך המשפחתי או עבודה, אך נניח שתזדקק לרכב משפחתי או לחילופין תקבל רכב מהעבודה. אני מניח שבמקרה כה תוכל להמשיך להחזיק ב106 לשימוש חלקי, אך להחזיק משהו כמו מיאטה יקרה במצב כזה יהיה קצת בזבוז.

פורסם

אני ממליץ על פורשה בוקסטר S חדשה, או שאולי פרארי 458 תענה על הצרכים.

פספסתי את מסגרת התקציב המשוערת, 'צטער, האם הכוונה לסד"ג של 4-5 אש"ח שהזכרת לעיל?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מנוע mi16 לא ניכנס ב106 gti . המנוע הכי חזק שניכנס ב106 זה הnfx ואת זה כבר יש לו. אז תפסיקו להכניס שטויות ולהגיד דברים שאתם לא מבינים.

פורסם

עם קצת רצון וקצת יכולת.... :)

גם מנוע של GTI6 נכנס ב 205.

בכל מקרה, לא הייתי נוגע ב MI16. ישן מדי וה GTI6 עדיף.

חוץ מזה, תמיד היה חסר לפיז'ו החמות מומנט (יעני, טורבו לינארי חמוד...)

אם הייתי במקופ פותח השרשוא, הייתי בודק את הפיאסטה וה OPC.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...